Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak, pisałem o tym wyżej, ale nie opłaca się brać LC Pro osobno, w pakiecie masz taniej i do tego ładowanie bezprzewodowe. Dalej jest to bardzo dużo za prosty ekran LCD i nawigację.
Opublikowano

Faktycznie, wychodzi 100pln taniej i ladowarka indukcyjna gratis. Teraz zamist jednej niepotrzebnej opcji (zegary lc pro) mozna miec dwie. Ogólnie to jakby car play byl dostepny w standardzie to nawet bym sie nie zastanawiał nad nawigacją.

Inaczej sytuacja wyglada jak ktos konfiguruje full i tak.

A trzeba bylo zamowic w styczniu :/

Z mojej perspektywy budżetowa konfiguracja jest o 4k droższa bez szczegolnej wartosci dodanej. A za ta cene móglbym dorzucic np. rozszezone ledy albo pakiet asystentow.

Opublikowano
Faktycznie, wychodzi 100pln taniej i ladowarka indukcyjna gratis. Teraz zamist jednej niepotrzebnej opcji (zegary lc pro) mozna miec dwie. Ogólnie to jakby car play byl dostepny w standardzie to nawet bym sie nie zastanawiał nad nawigacją.

Inaczej sytuacja wyglada jak ktos konfiguruje full i tak.

A trzeba bylo zamowic w styczniu :/

Z mojej perspektywy budżetowa konfiguracja jest o 4k droższa bez szczegolnej wartosci dodanej. A za ta cene móglbym dorzucic np. rozszezone ledy albo pakiet asystentow.

A w styczniu bylo taniej? Ja zamowiam w 2 tygodnie temu..

Opublikowano

Było, ja też na swojej konfiguracji zyskałem niecałe 4 tys względem obecnych cen

Opublikowano

Było, ja też na swojej konfiguracji zyskałem niecałe 4 tys względem obecnych cen

Ja dostalam 7k Eur znizki, wiec nie tak tragicznie. Jak na razie nie widze zmiany w cenach od zakupu w konfiguratorze.

Opublikowano
Podziwiam was za tak szczegółowe analizowanie konfiguratora - ja może z 10-15 minut tym się bawiłem i zamówiłem po negocjacjach - mnie interesowała tylko cena końcowa
Opublikowano
Podziwiam was za tak szczegółowe analizowanie konfiguratora - ja może z 10-15 minut tym się bawiłem i zamówiłem po negocjacjach - mnie interesowała tylko cena końcowa

Wiele ludzi zanim wyda 200, 300 czy 500 tysięcy to jednak pomyśli dwa razy na co :)

Opublikowano

Ja dostalam 7k Eur znizki, wiec nie tak tragicznie. Jak na razie nie widze zmiany w cenach od zakupu w konfiguratorze.

Nie mówię o rabacie tylko o zmianie ceny końcowej przed/po podwyżce ceny :P

Opublikowano

Dziś dostałem info,ze w połowie kwietnia będzie produkcja . Rezygnować z niczego nie musiałem.

Odbiór w maju czyli opóźnienie max miesiąc .

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano
Kiedy zamawiales?

I co miales z restrykcji?

Zamawiałem początek grudnia ,mam HK,lędźwie ,listwy mesheffect,nie wiem co tam jeszcze było w restrykcjach ...

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano
Ja dostałem info, że samochód jest planowany do produkcji na maj, ale ostateczne potwierdzenie będzie w kwietniu. 318i - zamówienie z połowy lutego. Z restrykcji tylko podarcie lędźwiowe.
Opublikowano
Ja zamawialem na poczatku stycznia, produkcja nadal jest planowana na10 marca, zobaczymy czy sie utrzyma, termin odbioru mam do konca kwietnia w umowie
Opublikowano

Zamawiałem pod koniec grudnia, samochód będzie produkowany w połowie kwietnia, odbiór na początku maja.

Podobno sa teraz problemy z dodaniem do wyposażenia małej i dużej nawigacji pomimo, że auto nie jest jeszcze produkowane.

Opublikowano

Właśnie jestem po rozmowie z handlowcem. Musiałem zamienić listwy Aluminium Mesheffect na drewniany dąb czarny (za dopłatą) by auto z powrotem zmieniło status na "do produkcji" w kwietniu. Live Cockpit Plus zmieniają mi na Live Cockpit Professional i za to płaci BMW.

Hak niby będzie dostępny w kwietniu, więc na razie czekam. Na Harman Kardon w ogóle nie ma szans (chciałem zamienić z HiFi). Dzisiaj pojawił się też problem z podparciem lędźwiowym i w najgorszym wypadku podobno mają rozwiązanie takie, że będzie tylko w fotelu kierowcy, czego wolałbym uniknąć, bo nie taki samochód zamawiałem.

Na tą chwilę odbiór auta koniec kwietnia albo maj...

Opublikowano

Dziwne ,bo ja listew, ani HK nie musiałem kasować .

Handlowiec powiedział,ze ‚tylko przy nowych zamówieniach te opcje są niedostępne ,a przy takim jak moje dostanę bez problemu .

Weź tu bądź mądry jak jest naprawdę :|

A ty kiedy zamawiałeś ?

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano
Dziwne ,bo ja listew, ani HK nie musiałem kasować .

Handlowiec powiedział,ze ‚tylko przy nowych zamówieniach te opcje są niedostępne ,a przy takim jak moje dostanę bez problemu .

Weź tu bądź mądry jak jest naprawdę :|

A ty kiedy zamawiałeś ?

24 października 2020, ale z przesunięciem produkcji na styczeń by odebrać auto 2021. Jak widać niepotrzebnie, bo zaraz będzie 2022 :(

Może listwy w G21 są trochę inne, albo 318i ma mniejszy priorytet. W konfiguracji mam tylko HiFi i chciałem dopłacić do h&k więc pewnie liczy się jako nowe zamówienie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale ja wam szczerze wspolczuje i cieszę się jeżdżąc co dzień :mrgreen:
male-bmw-2.png
Opublikowano

Może te obostrzenia dotyczącej małej Navi spowodowane były tym, że w styczniu-lutym cena auta poszła w górę + pakiety także poszły w górę. A w marcu ceny pakietów spadły i do tego mała navi została włączona w cenę auta. Więc ktoś zamawiając akurat taki zestaw w styczniu zapłacił dodatkowo za coś, co teraz dostałby w cenie podstawowej. Mogłoby to zrodzić pewnego rodzaju "niezadowolenie klientów".

Swoją drogą w związku z tymi zmianami moja konfiguracja z grudnia potaniała w marcu i teraz mógłbym jeszcze sobie coś dołożyć w moim budżecie (o ile poziom rabatowania utrzymany miałbym na tym samym poziomie).

Mój handlowiec z kolei nie zgłasza żadnych problemów z dostępnością, opóźnieniami, obostrzeniami. Niektórzy pisali, że zamiast małej navi będą mieli w tej samej cenie dużą. Ja nie dostałem takiej propozycji, bo wszystko idzie zgodnie z planem i nie ma opóźnień ani problemów z dostępnością (w/g dealera). Zobaczymy co będzie dalej. Ale robi się to coraz bardziej tajemniczo :lol:

Opublikowano
W poniedziałek konfigurowałem samochód u handlowca i usłyszałem, że obecnie nie ma możliwości zamówienia samochodu z małą navi (podobno brak modułów).
Opublikowano
Osoba która zmienia konfigurator to niezły troll :twisted: wydawałoby się że wreszcie wystarczy kupić pakiet za 1600zł żeby mieć AA i Carplay, ale livecockpit plus co prawda darmowy ale niedostępny :D
Opublikowano

Handlowiec mnie poinformowal ze samochod sie wyprodukuje raczej na pewno w terminie bo data produkcji juz sie zablokowala na 10 marca. Jednak bmw usunelo z fotela pasazera podparcie ledzwiowe oraz regulacje szerokosci oparcia, nie mamy na to zadnego wplywu, tak zdecydowalo bmw za klientow... mowi ze beda myslec nad rekompensata...

Z reszty restrykcji mam harmankardon i to podobno przeszlo