Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
10 godzin temu, polrob napisał(a):

W podstawowych LED w pre LCI kierunek też jest LED tylko składa się z pojedynczych diod usytuowanych z boku lampy a nie z paska na górze lampy

Jeśli tak - przepraszam za bład.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

^^^ i ten kierunek jak i pozycyjne wygladaja naprawde tragicznie. Wiem bo mam 💩😎

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 1.12.2023 o 18:32, saab napisał(a):

^^^ i ten kierunek jak i pozycyjne wygladaja naprawde tragicznie. Wiem bo mam 💩😎

Też miałem ale wymieniłem 😄

Opublikowano

To prawda. Niezależnie od własności użytkowych ledów z rozszerzonym zakresem, wyglądają przynajmniej przyzwoicie. Oczywiście nie mają startu do tego jak wyglądają lasery, ale przynajmniej da się na nie patrzeć .

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, maciej_cie napisał(a):

To prawda. Niezależnie od własności użytkowych ledów z rozszerzonym zakresem, wyglądają przynajmniej przyzwoicie. Oczywiście nie mają startu do tego jak wyglądają lasery, ale przynajmniej da się na nie patrzeć .

lasery sa naprawdę jak piszesz wizualnie the best , cieszę się że w obu trójkach je posiadam , w nocy też naprawdę daje większe poczucie bezpieczeństwa ....

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy w ktorejs wersji lamp fabrycznie jest zmywanie reflektorow ?

Opublikowano

Cześć,

Moje pierwsze auto na gwarancji - więc pytanie do doświadczonych osób, co ja tak naprawdę mogę im zgłaszać na darmowe wymiany gwarancyjne? 

Wszystkie usterki oprócz tarcz, klocków i płynów eksploatacyjnych ?  tzn. mogę im zgłosić np. od trzeszczenia plastików czy wytartej skóry, przez ewentualne zapocenia,  po ewentualną wymianę zużytych wahaczy w czasie gwarancji, silnika, skrzynki rozdzielczej itp?

Z góry dzięki!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, dzonson91 napisał(a):

mogę im zgłosić np. od trzeszczenia plastików czy wytartej skóry, przez ewentualne zapocenia,  po ewentualną wymianę zużytych wahaczy w czasie gwarancji, silnika, skrzynki rozdzielczej itp?

Zgłosić możesz wszystko, kwestia dobrej woli salony. Warunki 'gwarancji' są zapisane, 'rękojmia' - to druga opcja.

Ale To co napisałeś - bezproblemowo możesz zgłosić. Niestety/stety zalezy to tez od salonu.

Opublikowano

Witam miesiąc temu kupiłem g21 z niemieckiego salonu z gwarancją premium selection . Dziś zauważyłem że na siedzisku pękła eko skóra (sensatec) na boczku,  czy mogę zgłosić reklamację w takim wypadku ? I czy mogę to zrobić w Polsce czy lepiej w De ? Pozdrawiam 

Opublikowano

W każdym wątku będziesz o to pytać? 🤪

Dostałeś już odpowiedź: bywa różnie, trzeba sprawdzić w ASO, czy widzą gwarancję. Jak nie widzą - trzeba zgłosić w Niemczech.

Opublikowano

7 godzin temu, Dasonen napisał(a):

Dostałeś już odpowiedź: bywa różnie, trzeba sprawdzić w ASO, czy widzą gwarancję. Jak nie widzą - trzeba zgłosić w Niemczech.

To ja jeszcze dodam, bo też mam PS, jak to wygląda. Nie widzą i nie będą widzieć w systemie.

PS jest realizowane przez firmę zewnętrzną która jest gwarantem - serwisant po diagnozie musi wysłać zapytanie do gwaranta ze szczegółami naprawy, a po naprawie rozliczenie.

Do tego powinnna wystarczyć zeskanowana umowa na PS podpisana u dealera i tyle. Gwarant nie mam pewności ale zdaje się że jest ten sam na całą EU.\

Opublikowano

Maił ktoś problem z pękającą skórą na podgrzewanej  kierownicy? Pacjent to niespełna 2 letnia g21 z przebiegiem niecałe 40 tyś km. Co dziwne skóra zaczęła pękać w miejscu w którym praktycznie nie trzyma się kierownicy. Jak ASO zaopatruje się na takie rzeczy. 

Opublikowano

Sugeruję reklamować. Jak sam zauważasz - dziwne, że pękła.

BTW. Czy samochód zastępczy jest płatny? Będę robił przegląd przed końcem gwarancji i o ile zawsze miałem jakąś podwózkę/drugi samochód, tak teraz na pewno będą mi potrzebne dwa samochody.

Opublikowano

Czy wymiana oleju w skrzyni, vtg i dyfrach poza ASO jeszcze na fabrycznej gwarancji spowoduje jej utratę? Czy lepiej i bezpieczniej poczekać już do maja 2023 i zrobić to jak się skończy? Przejadę i tak jeszcze z max 15k km tylko do tego czasu

Opublikowano
22 godziny temu, rafaeelloo napisał(a):

Sugeruję reklamować. Jak sam zauważasz - dziwne, że pękła.

BTW. Czy samochód zastępczy jest płatny? Będę robił przegląd przed końcem gwarancji i o ile zawsze miałem jakąś podwózkę/drugi samochód, tak teraz na pewno będą mi potrzebne dwa samochody.

Moje doświadczenia:
Z tym samochodem zastępczym nie jest tak kolorowo, podczas przeglądów ja nie dostawałem, jak pojechałem na naprawę gwarancyjną tak z marszu to okazało się, że jakby auto przyjechało na lawecie dostałbym zastępcze na czas naprawy ale z racji, że dojechało do o własnych siłach to się nie należy zastępcze (naprawa trwała 3 lub 4 dni)
Jak miałem zaplanowane naprawę gwarancyjną, na którą miałem się stawić  za kilkanaście dni to podczas jej trwania dostałem auto zastępcze (3 dni). 

Opublikowano
10 godzin temu, sadowiak napisał(a):

Jak miałem zaplanowane naprawę gwarancyjną, na którą miałem się stawić  za kilkanaście dni to podczas jej trwania dostałem auto zastępcze (3 dni). 

No i właśnie o tą zaplanowaną naprawę gwarancyjną pytam 🙂 Wtedy jest za friko na 3dni? Ja potrzebuję na 1-2 dni.

Opublikowano
8 godzin temu, rafaeelloo napisał(a):

No i właśnie o tą zaplanowaną naprawę gwarancyjną pytam 🙂 Wtedy jest za friko na 3dni? Ja potrzebuję na 1-2 dni.

Wydaje mi się, że dużo zależy od dobrej woli albo zaradności danego ASO. Jak miałem do zrobienia lusterko w jednym ASO "niestety nie ma możliwości na samochód zastępczy, BMW nie daje" w drugim "proszę się nie martwić coś wymyślimy" 🙂 No i zgadnij gdzie pojechałem 😉

Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu, ale nurtuje mnie takie pytanie.

Mam koła zimowe 225/50/17. Komputer pokazuje ciśnienie 2,2 (około, w zależności od temperatury).

Tabliczka pokazuje coś takiego...

IMG_5993.JPG

Opublikowano
2 godziny temu, maciej_cie napisał(a):

Nie chcę zakładać nowego tematu, ale nurtuje mnie takie pytanie.

Mam koła zimowe 225/50/17. Komputer pokazuje ciśnienie 2,2 (około, w zależności od temperatury).

Tabliczka pokazuje coś takiego...

IMG_5993.JPG

Tabliczka też pokazuje 2.2. Tam gdzie zbiór rozmiarów i gdzie masz swój rozmiar kół są 3 opcje. Bez ładunku 2.2, Eco 2.7, i max. załadowany 2.6 i 3.1.

Opublikowano
W dniu 10.12.2023 o 19:45, sadowiak napisał(a):

Moje doświadczenia:
Z tym samochodem zastępczym nie jest tak kolorowo, podczas przeglądów ja nie dostawałem, jak pojechałem na naprawę gwarancyjną tak z marszu to okazało się, że jakby auto przyjechało na lawecie dostałbym zastępcze na czas naprawy ale z racji, że dojechało do o własnych siłach to się nie należy zastępcze (naprawa trwała 3 lub 4 dni)

Taka paranoja jest u wszystkich producentów, ja wyjeżdżałem za róg, gość pakował na lawetę, jechał 100m i wyrzucał auto. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dobry wieczór,

Panowie, jak to jest z fabrycznym płynem chłodniczym w G20 (rocznik 2022, LCI) - bliżej mu to borygo czy petrygo? I czy ciągle niemieszanie obu typów jest zalecane?

Edit: innymi słowy, co dolać?

Pozdrawiam serdecznie,

Stanisław 

Edytowane przez s.wokulski