Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taka ciekawostka w kwestii mapy.

Na wersji z 2022 jadąc pomiędzy Koszalinem a Sławnem "6" jest już naniesiony przebieg S6, której na tym odcinku nawet nie zaczęli budować.

Opublikowano
Wy w LCI macie ten update? U mnie brak aktualizacji :(

W LCI nie ma updatu... ZTCW wyjezdzaly z fabryki z lipcowym updatem, a jak nie wyjezdzaly do dealer przed wydaniem mial obowiazek wgrac. W kazdym razie u mnie w LCI nie ma niczego...

Opublikowano

A ma ktoś problem z tym, że samochód ciągle traci połączenie z internetem przez co nie da się korzystać z apki My BMW, a samochód nie ma dostępu do bieżacej sytuacje drogowej? U mnie od początku połączenie nie było stabilne, ale teraz częściej nie działa niż działa. Próbowałem restartować iDrive, ale to nie pomogło.

Raczej nie chodzi tutaj brak zasiegu, bo problem występuje w miejsach gdzie zasieg jest dobry.

Opublikowano
A ma ktoś problem z tym, że samochód ciągle traci połączenie z internetem przez co nie da się korzystać z apki My BMW, a samochód nie ma dostępu do bieżacej sytuacje drogowej? U mnie od początku połączenie nie było stabilne, ale teraz częściej nie działa niż działa. Próbowałem restartować iDrive, ale to nie pomogło.

Raczej nie chodzi tutaj brak zasiegu, bo problem występuje w miejsach gdzie zasieg jest dobry.

U mnie nie ma problemu nawet w garazach podziemnych (oczywiscie do rozsadnej "glebokosci"). Zabieraj auto na serwis bo cos jest ewidentnie nie tak...

Opublikowano

W LCI nie ma updatu... ZTCW wyjezdzaly z fabryki z lipcowym updatem, a jak nie wyjezdzaly do dealer przed wydaniem mial obowiazek wgrac. W kazdym razie u mnie w LCI nie ma niczego...

No dobra, to macie pomysł dlaczego ostatni soft, który mam to 2021/40 (czy jakoś tak, ale generalnie 2021)? Od tego czasu żadnej aktualizacji...

Opublikowano
Może dealer zapomniał zaktualizować przed wydaniem auta? Ja w swoim LCI też mam wersję z lipca 2022 i z taką wersja odebrałem samochód pod koniec lipca.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No dobra, to macie pomysł dlaczego ostatni soft, który mam to 2021/40 (czy jakoś tak, ale generalnie 2021)? Od tego czasu żadnej aktualizacji...

Podjedź do serwisu, ponarzekaj trochę na apple car/android auto, zrobią Ci aktualizację w ramach gwarancji.

Opublikowano
Zatrzymała się aktualizacja Remote Software, już kilka dni jak przesłało dane do auta i wypisuje - czekaj na rozpoczęcie - dogodne warunki? Da się tu coś popchnąć by ruszyło?
Opublikowano
Zatrzymała się aktualizacja Remote Software, już kilka dni jak przesłało dane do auta i wypisuje - czekaj na rozpoczęcie - dogodne warunki? Da się tu coś popchnąć by ruszyło?

Jak już pójdzie daj znać czy coś zmieniło w Twoim odczuciu. Ja czekam z wrzuceniem tego. Jakiś czas temu ktoś pisał że nawet dźwięk wydechu się zmienił na minus po którejś tam aktualizacji.

Opublikowano
Koledzy, problem był banalny, nie wolno obciążać elektrycznie wyjść, w moim wypadku ładowanym telefonem. Nie zabrałem go do sklepu i zrobiło się :D . Puki co to nic ekstra nie wykryłem, może ekran jest bardziej kolorowy - akurat nie patrzę na niego w czasie jazdy :mrgreen:
Opublikowano
Panowie czy ososby które posiadają PreLCI i maja ten najnowszy soft do pobrania z 07/2022. Ja sprawdzałem i moje auto nie ma nic do aktualizacji. Ostatnia aktualizacja była w 05.2022 i na tą chwilę jest to najnowsza dostępna do mojego auta.
Opublikowano

Panowie, czy to standard że diagnoza usterki zgłoszonej w ramach gwarancji jest płatna i dopiero po uznaniu zgłoszenia opłata jest zwracana? Bo przyznam, że po moich dotychczasowych doświadczeniach z BMW nie miałem wysokich oczekiwań co do standardów obsługi klienta, ale i tak udało im się mnie negatywnie zaskoczyć...

Taka odpowiedź dostałem po zgłoszeniu usterki:

Pierwsza wizyta diagnostyczna jest odpłatna. Po wykonanej diagnozie centrala decyduje, czy dana usterka będzie naprawiana w ramach gwarancji.

W wypadku, gdy usterka będzie usuwana w ramach gwarancji pojazdu, koszty za diagnozę zostaną zwrócone.

Według polityki naszej firmy, pojazdy zastępcze mamy dostępne tylko płatnie.

Opublikowano
Panowie, czy to standard że diagnoza usterki zgłoszonej w ramach gwarancji jest płatna i dopiero po uznaniu zgłoszenia opłata jest zwracana?

Ktore ASO takie rezolutne? Żeby omijać szerokim łukiem pytam... Nigdy w żadnej posiadanej marce mi się to nie zdarzyło... mam nadzieje, że w przypadku BMW to jakiś lokalny "wybryk" ASO a nie reguła...

Opublikowano
Panowie czy ososby które posiadają PreLCI i maja ten najnowszy soft do pobrania z 07/2022. Ja sprawdzałem i moje auto nie ma nic do aktualizacji. Ostatnia aktualizacja była w 05.2022 i na tą chwilę jest to najnowsza dostępna do mojego auta.

Tak, ja. Wersja: 07/2022.58 (albo: 22-07). Ściągnąłem kilka dni temu na telefon (chyba 460MB), potem została automatycznie przesłana do samochodu i przedwczoraj zainstalowałem. Nie zauważyłem żadnych istotnych zmian, które by się od razu rzuciły w oczy. A mogliby chociaż poprawić wyświetlanie informacji z radia, tak żeby nie były ucięte, czy też głupie wyświetlanie logo stacji (nawet w Octavii działało to lepiej, wystarczyło przytrzymać palcem obrazek w którym powinno być logo, i zapisywało się aktualne).

Opublikowano
Ja bym obstawiał że nowa aktualizacja poszła w kierunku inwigilacji z użytkowania auta. Przesyłanie danych do centrali Car Data, monitorowanie ewentualnych zmian przez obd nie w aso.
Opublikowano
Panowie, czy to standard że diagnoza usterki zgłoszonej w ramach gwarancji jest płatna i dopiero po uznaniu zgłoszenia opłata jest zwracana?

Ktore ASO takie rezolutne? Żeby omijać szerokim łukiem pytam... Nigdy w żadnej posiadanej marce mi się to nie zdarzyło... mam nadzieje, że w przypadku BMW to jakiś lokalny "wybryk" ASO a nie reguła...

Mój ulubiony dealer z Krakowa - BMW Dobrzański. Przed chwilą umówiłem się do M-Cars z tym samym problemem i o żadnych 400zł za diagnostykę nie było mowy.

BTW. Chodzi o problem z brakiem internetu w samochodzie, więc BMW mogłoby spokojnie sprawdzić po swojej stronie, że rzeczywiście samochód bardzo często nie przesyła danych do ich systemów.

Opublikowano

Z tą opłatą za diagnozę usterki to faktycznie żenada...

Co do stacji radiowych, to oczywiście się zgadzam. Powinno być logo zamiast domyślnego obrazka. Mi to w sumie praktycznie nie przeszkadza, bo słucham wyłącznie przez Spotify.

W Octavii faktycznie tak jest, ale tam mnie rozbawił do łez inny "ficzer". Mianowicie jest ładowarka indukcyjna, ale ACP jest tylko po kablu. Czyli w 99% przypadków i tak trzeba podłączyć kablem i ładowarka się nie przydaje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do czego służy kontrolka akumulatora na desce rozdzielczej czy to znaczy że jest to miękka hybryda. czy coś innego ?

A to tylko hybryda ma akumulator?

Pozostałe odpala się na korbę?

Opublikowano
Do czego służy kontrolka akumulatora na desce rozdzielczej czy to znaczy że jest to miękka hybryda. czy coś innego ?

Jak mówisz o tej niebieskiej po prawej stronie to tak jak myślisz, wskazuje stopień naładowania tego śmiesznego akumulatorka mild-hybrid.

Opublikowano
Mam szybkie pytanie - kojarzy ktoś "ograniczoną ochronę" autoalarmu? Przy przeprawach promowych przez Bałtyk w Volvo miałem opcję zdjęcia części ochrony autoalarmu, tzn reagował przy przy próbie włamania do samochodu, jednak nie reagował na przechyły i bujanie promu. Czy w BMW jest coś takiego? Nie chciałbym żeby przez kilka godzin samochód co chwila uruchamiał alarm, zwykle kończy się to wyładowaniem akumulatora i problemem na wyjeździe.
Opublikowano
Mam szybkie pytanie - kojarzy ktoś "ograniczoną ochronę" autoalarmu? Przy przeprawach promowych przez Bałtyk w Volvo miałem opcję zdjęcia części ochrony autoalarmu, tzn reagował przy przy próbie włamania do samochodu, jednak nie reagował na przechyły i bujanie promu. Czy w BMW jest coś takiego? Nie chciałbym żeby przez kilka godzin samochód co chwila uruchamiał alarm, zwykle kończy się to wyładowaniem akumulatora i problemem na wyjeździe.

Według instrukcji, możesz wyłączyć czujnik przechyłu i detekcję ruchu w kabinie.

Screenshot-20221230-181710.png