Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja zawsze biorę najlepsze lampy :duh:

Mają wycinanie i wygląd mega!!

male-bmw-2.png
Opublikowano
Pytanie o lampy :)

Bierzecie lasery bo je wykorzystujecie czy chodzi o wygląd :)

Kompletnie nie jeżdzę po drogach gdzie mógłbym je wykorzystać... i tak myślę czy nie lepiej wykorzystać kasę na coś innego :)

Największa różnica w wyglądzie jest między standardowym led, a rozszerzonym. Może zmienia się coś po zmroku, ale w świetle dziennym trzeba się przyjrzeć z bliska, żeby odróżnić rozszerzone ledy od laserów. Ledy o rozszerzonym zakresie z asystentem świateł działają średnio w czasie nocnej jazdy na drogach szybkiego ruchu - często ktoś mruga z drugiej jezdni.

Czytaj ze zrozumieniem. Ledy nie maja wycinania, a jedynie przełączanie krótkie długie, lasery maja wycinanie, wiec jak nie ma latarni to ustawicznie jedziesz na długich a wycina tylko pojazdy przed Tobą i naprzeciwko. Nikogo nie odlepiasz. Zrobiłem już nocą kilka tysięcy i nikt nie mrugnął.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Pytanie o lampy :)

Bierzecie lasery bo je wykorzystujecie czy chodzi o wygląd :)

Kompletnie nie jeżdzę po drogach gdzie mógłbym je wykorzystać... i tak myślę czy nie lepiej wykorzystać kasę na coś innego :)

Największa różnica w wyglądzie jest między standardowym led, a rozszerzonym. Może zmienia się coś po zmroku, ale w świetle dziennym trzeba się przyjrzeć z bliska, żeby odróżnić rozszerzone ledy od laserów. Ledy o rozszerzonym zakresie z asystentem świateł działają średnio w czasie nocnej jazdy na drogach szybkiego ruchu - często ktoś mruga z drugiej jezdni.

Czytaj ze zrozumieniem. Ledy nie maja wycinania, a jedynie przełączanie krótkie długie, lasery maja wycinanie, wiec jak nie ma latarni to ustawicznie jedziesz na długich a wycina tylko pojazdy przed Tobą i naprzeciwko. Nikogo nie odlepiasz. Zrobiłem już nocą kilka tysięcy i nikt nie mrugnął.

Po pierwsze nigdzie nie napisałem, ze ledy maja opcje wycinania, wiec również polecam czytanie ze zrozumieniem. Nocna trasa S z Legnicy do Kołobrzegu - nagminne mruganie pojazdów z przeciwnego pasa

Opublikowano
No Panowie, nie gadajcie ze nie mrugaja, tirowcy nagminnie a i Ci przed nami ktorym swiecimy w auta tez od tylu tez. Te lampy testowalem w obu x3 f25 2017 jak tylko weszly i w g01 i w obu przypadkach czesto mrugaja.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ani razu na laserach nikt mi nie mrugnął. A sorry, raz, tirowiec który był ZA mną i się chyba wczuł że jadę na zwykłych długich i ślepię jego ziomków :roll:

To zdecydowanie najlepsze reflektory jakie widziałem w życiu.

Opublikowano

Po pierwsze nigdzie nie napisałem, ze ledy maja opcje wycinania, wiec również polecam czytanie ze zrozumieniem. Nocna trasa S z Legnicy do Kołobrzegu - nagminne mruganie pojazdów z przeciwnego pasa

Twoje stwierdzenie:

Ledy o rozszerzonym zakresie z asystentem świateł działają średnio w czasie nocnej jazdy na drogach szybkiego ruchu - często ktoś mruga z drugiej jezdni.

Moja odpowiedz:

Ledy nie maja wycinania, a jedynie przełączanie krótkie długie, lasery maja wycinanie, wiec jak nie ma latarni to ustawicznie jedziesz na długich a wycina tylko pojazdy przed Tobą i naprzeciwko. Nikogo nie odlepiasz. Zrobiłem już nocą kilka tysięcy i nikt nie mrugnął

Coś dodać?

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
No Panowie, nie gadajcie ze nie mrugaja, tirowcy nagminnie a i Ci przed nami ktorym swiecimy w auta tez od tylu tez. Te lampy testowalem w obu x3 f25 2017 jak tylko weszly i w g01 i w obu przypadkach czesto mrugaja.

Przecież napisałem - przy laserach nie mrugają. Naprawdę zrobiłem kila ładnych tysięcy kilometrów nocą i nic. To jest właśnie różnica do ksenonów w f30 lub do zwykłych ledów lub rozszerzonych ledwo w G20.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Ani razu na laserach nikt mi nie mrugnął. A sorry, raz, tirowiec który był ZA mną i się chyba wczuł że jadę na zwykłych długich i ślepię jego ziomków :roll:

Potwierdzam. Lasery to zupełnie inna liga osprzętu i pracy lamp.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

Ja pisałem o odpowiedniku laserów - w f25 nazywały się diodowymi, kosztowały fortunę. Nie chodzi mi o zwykle ledy z asystentem świateł drogowych. Super wycinały, ale mimo wszystko nie są w stanie zauważyć małych lampek na kabinie tira i mruganie było dość często.

Opublikowano
Tak z innej beczki :) czy ktos wie jak zakodować bimmercode czerwone podświelanie ambient ? W G30 poszło bez problemu a w G20 nie umiem znaleźć .. dzięki
Opublikowano
Czy ktoś z produkcją przed 07/2020 może potwierdzić że po ostatniej aktualizacji softu OTA nie zmienia się pamięć ustawień asystenta pasa ruchu?

Bo doszliśmy do wniosku że w nowo produkowanych autach trzeba go wyłączać za każdym razem, jeśli tak ma być po aktualizacji to nie chcę jej na oczy widzieć.

Ja mam samochód z 08/2019. Aktualna wersja oprogramowania 07/2020.48. Zapamiętuje ostatnie ustawienia asystentów.

Kurde, tez taka chce! ;)

Ej no kurna. Ja zrezygnowałem na rzecz osłabienia wykrywania by mnie nie drażniło. To ciekawe... Hmm a może to jest powiązane z wyborem profilu...

Opublikowano

A ja jestem mega zadowolony z rozszerzonych ledów i asystenta długich. Wiem lasery lepsze, widziałem na własne gały, ale te ledy to i tak mega. Miałem naprawdę fajne biksenony skrętne plus dodatkowe h1 i było super, a te ledy to jest w ogóle bajka. Mnie starczają, a po ciemku nie lubiłem specjalnie śmigać. Teraz to inna para kaloszy. Kręta droga, las... :D

Opublikowano
Tak z innej beczki :) czy ktos wie jak zakodować bimmercode czerwone podświelanie ambient ? W G30 poszło bez problemu a w G20 nie umiem znaleźć .. dzięki

Dobra nie da się najnowszym sofcie 2020.07 trzeba czekać aż chłopaki zaktualizuja bimmercode

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobra nie da się najnowszym sofcie 2020.07 trzeba czekać aż chłopaki zaktualizuja bimmercode

To ten kolor indyvidual?

Kiedy galeria?

male-bmw-2.png
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Zaktualizowałem system. Muszę od nowa kodować start stop, audio Bowers też się skasowało. O dziwo przy poprzedniej aktualizacji nie skasowało mi się spalanie a teraz zostało tylko od nowości, wszystkie inne wyzerowane. Pisali że nawigacje z carplay będą dawać info na HUD oraz zegary - HUDa nie mam a na zegary nic nie idzie. Android auto pokazało się od razu, ale i tak nie mam telefonu z androidem. Zmieniła się ikonka temperatury z prawej strony.
Opublikowano
Zaktualizowałem system. Muszę od nowa kodować start stop, audio Bowers też się skasowało. O dziwo przy poprzedniej aktualizacji nie skasowało mi się spalanie a teraz zostało tylko od nowości, wszystkie inne wyzerowane. Pisali że nawigacje z carplay będą dawać info na HUD oraz zegary - HUDa nie mam a na zegary nic nie idzie. Android auto pokazało się od razu, ale i tak nie mam telefonu z androidem. Zmieniła się ikonka temperatury z prawej strony.

Ale ustawienia asystenta pasa ruchu zostają zapisane, nie trzeba za każdym razem dezaktywować? Bo właśnie u mnie też ściąga się update...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Zostają na szczęście. Start stop już zakodowany z powrotem :mrgreen:
Opublikowano
Zaktualizowałem do wersji 07/2020.54 Odznaczyłem ten ptaszek przy ingerencji w kierowanie. Zgasiłem i uruchomiłem ponownie auto, znowu ingerencja w kierowanie zaznaczona. Nie mogę tego pojąć.
Opublikowano
Zaktualizowałem do wersji 07/2020.54 Odznaczyłem ten ptaszek przy ingerencji w kierowanie. Zgasiłem i uruchomiłem ponownie auto, znowu ingerencja w kierowanie zaznaczona. Nie mogę tego pojąć.

Mega mnie to wkurza, zwłaszcza, że to bardzo niebezpieczne. Omijanie rowerzysty, piechura bez kierunku może skutkować najechaniem na niego, bo auto ściąga od razu w prawo.

Załóż w końcu temat autka !!! :)

Opublikowano

Mega mnie to wkurza, zwłaszcza, że to bardzo niebezpieczne. Omijanie rowerzysty, piechura bez kierunku może skutkować najechaniem na niego, bo auto ściąga od razu w prawo.

Załóż w końcu temat autka !!! :)

No właśnie o to chodzi. To szarpanie kierownicą, gdy naprawdę wiem co robię omijając coś. Chyba jeszcze o tym trzeba będzie wspomnieć tylko jako to jest, że u niektórych jest git. Może jakiś krok człowiek źle robi, już sam nie wiem :mad2: . Galeria już założona. :D

Opublikowano
. Pisali że nawigacje z carplay będą dawać info na HUD oraz zegary - HUDa nie mam a na zegary nic nie idzie.

U mnie w 6GT pokazują się strzałki z nawigacji przy korzystaniu z map Apple. Nie działa to z mapami Google.

2015: Jatoba Brown F10 520d xdrive B47 (ex) | 2019: Bluestone G32 640i xDrive B58C | 2020: Melbourne Red F40 120i FWD B48 (ex) | 2025: Manhattan Green G05 40i xDrive B58N | https://www.instagram.com/gran.turismo.g32/ | https://www.instagram.com/red.bmw.f40/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

na co stawiacie , w 17000km czy za 17000 km wymiana oleju ? :duh: , a mam już 14 000 km

B.jpg

C.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
. Pisali że nawigacje z carplay będą dawać info na HUD oraz zegary - HUDa nie mam a na zegary nic nie idzie.

U mnie w 6GT pokazują się strzałki z nawigacji przy korzystaniu z map Apple. Nie działa to z mapami Google.

O widzisz, muszę to sprawdzić, chociaż rzadko z nich korzystam :(

na co stawiacie , w 17000km czy za 17000 km wymiana oleju ? :duh: , a mam już 14 000 km

B.jpg

C.jpg

Za 17kkm. Zobacz w aplikacji connected drive tam pokazuje bardziej zrozumiale.