Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Znajomy ma cayenne w hybrydzie i jest na tyle zadowolony że niedawno kupil Żonie spalinowego macana t. Obok 2 suvow stoi u niego w garażu m4 Comp cabrio. Na temat jakiegoś szarego nic nie wiem bo nie patrzyłem jesCze

@adamjttk w sumie to Mam do Ciebie pytanie czy ci ręka nie śmierdzi cudzymi jajkami po 36 krotnym dotykaniu wtyczki ładowania? Toć to więcej razy jak przeciętny Kowalski bywa w ciągi roku na stacji a przy ładowarce ani rękawiczek ani często i łazienki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, słonik40 napisał(a):

Mam do Ciebie pytanie czy ci ręka nie śmierdzi cudzymi jajkami po 36 krotnym dotykaniu wtyczki ładowania? Toć to więcej razy jak przeciętny Kowalski bywa w ciągi roku na stacji a przy ładowarce ani rękawiczek ani często i łazienki.

nawilzane chusteczki higieniczne, nie ruszam sie bez nich w zadna trase 👍

Ale generalnie zgadzam sie z Toba, absolutnie niefajne uczucie, ciesze sie ze pozostale 49 tygodni w roku nie jestem na nie narazony dzieki ladowaniu sie w domu 👍

.

Opublikowano (edytowane)

Ja nie rozumiem tych ludzi. Taka beznadzieja mając na rynku tesle… 

Mogłem tam do kompletu badziewia stanąć swoim śmierdzącym 30d.

Swoją drogą świetnie wygląda seria 4. Bardzo mi się podoba i chętnie widziałbym jako następcę trójki tylko szkoda,że duży diesel występuje w jednym wariancie,ale może coupe 40d 🙄… 

IMG_0894.jpeg

Edytowane przez eSzet94
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

BMW zloty teraz pod Greenwayem urzadza? 🤣

Mi sie zawsze wydawalo, ze kierowcy aut premium maja swoje huby/lounge gdzie jest podawany szampan, kawior, sa hostessy etc

A223159_web_2880.jpg?1698506053

-----------

Tak sobie czytam o bezawaryjnosci elektrykow max 5 letnich, mega slabo to wyglada dla Porsche Taycana, ciekawe na ile ma to przelozenie na slaba wartosc rezydualna.

What Car? Reliability Survey: Most and least reliable electric cars | What Car?

Capture.jpg

Edytowane przez adamjttk

.

Opublikowano

@słonik40, Tu masz firmę produkującą sławne Lidary, coś Ci to przypomina? Hehehe. Tesla Robotaxi rośnie w tempie wykładniczym. Zaraz Waymo będzie się zwijało z rynku z tymi swoimi Lidarami. Praktycznie w chwili gdy Tesla odrzuciła Lidary akcje firmy nurkują już któryś rok z rzędu.

FSD będzie wyglądało jak gra komputerowa przy zastosowaniu Unreal engine. Cieszę się , że w pierwszej kolejności trafi do modeli X/S.

image.thumb.png.8c2a4844279cbd3f3af6d8a9493beb7d.png

Nie polemizuj z idiota bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
12 godzin temu, adamjttk napisał(a):

BMW zloty teraz pod Greenwayem urzadza? 🤣

Mi sie zawsze wydawalo, ze kierowcy aut premium maja swoje huby/lounge gdzie jest podawany szampan, kawior, sa hostessy etc

A223159_web_2880.jpg?1698506053

-----------

Tak sobie czytam o bezawaryjnosci elektrykow max 5 letnich, mega slabo to wyglada dla Porsche Taycana, ciekawe na ile ma to przelozenie na slaba wartosc rezydualna.

What Car? Reliability Survey: Most and least reliable electric cars | What Car?

Capture.jpg

Gdzie jest Kriss, twierdzil ze Tesla sie nie psuje... 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
7 godzin temu, kkx5 napisał(a):

Gdzie jest Kriss, twierdzil ze Tesla sie nie psuje... 

Ze co? Na pewno nic takiego nie napisałem. Wszystko sie może popsuć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Jac3kBMW napisał(a):

@słonik40, Tu masz firmę produkującą sławne Lidary, coś Ci to przypomina? Hehehe. Tesla Robotaxi rośnie w tempie wykładniczym. Zaraz Waymo będzie się zwijało z rynku z tymi swoimi Lidarami. Praktycznie w chwili gdy Tesla odrzuciła Lidary akcje firmy nurkują już któryś rok z rzędu.

FSD będzie wyglądało jak gra komputerowa przy zastosowaniu Unreal engine. Cieszę się , że w pierwszej kolejności trafi do modeli X/S.

image.thumb.png.8c2a4844279cbd3f3af6d8a9493beb7d.png

@Jac3kBMW ty jesteś jeszcze większym funboyem jak Adam 3 lata temu. Wklejasz jak zwykle filmy z ZAPOWIEDZIAMI czego to tesla nie wypuści, jesteś jak królik wiecznie goniący marchewkę, tymczasem robotami to iluzja, często z kierowcami za kierownica, dosłownie kilka samochodów jeżdżących próbnie. Tymczasem na rynek wchodzi nowy gracz, Amazon. I zgadnij co będzie montował w samochodach… Lidary.

IMG_4536.thumb.jpeg.82640f296dd4e567c4e12561630f5f35.jpeg

swoją droga to wstyd że Amazon potrafi zaprojektować dedykowane auto a tesla jedynie co pokazała to kilka jeżdżących modeli y.

btw do twojego modelu nic nie trafi. Bo chociażby co 2-3 lata pojawia się nowa wersja hardware. Tak samo jak przez ota nie trafi przednia dodatkowa kamera montowana z przodu w nowszych modelach.

Edytowane przez słonik40
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

23 minuta

Baku mowi, ze po jego recenzji BMW M5, BMW sie obrazilo, powiedzialo ze kanal "hejtuje" marke i nie beda im udostepniac wiecej nowych samochodow do testow

AHAHAHAHAHA, kwintesencja tego watku - nie ma goraczki jak sie zbije termometr 😄

A pozniej wielkie zdziwienie, ze "recenzenci" na youtubach wypowiadaja sie tylko w superlatywach jak maja udostepnione BMW do testow a wszystkie wady to "drobne niedoskonalosci" 😄

Edytowane przez adamjttk

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Taka ciekawostka.  Przyjechałem za 5 dych z Wrocławia nad morze. 😀. Na miejscu mam prąd za darmo  😀

Fajne to jest, spalinowym nie do osiągnięcia.  Ładowałem sie w Poznaniu na SUC za 1 zł kWh. BMW bym wydał na paliwo 700 zł. 

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.08.2025 o 17:56, słonik40 napisał(a):

Znajomy ma cayenne w hybrydzie i jest na tyle zadowolony że niedawno kupil Żonie spalinowego macana t. Obok 2 suvow stoi u niego w garażu m4 Comp cabrio. Na temat jakiegoś szarego nic nie wiem bo nie patrzyłem jesCze

@adamjttk w sumie to Mam do Ciebie pytanie czy ci ręka nie śmierdzi cudzymi jajkami po 36 krotnym dotykaniu wtyczki ładowania? Toć to więcej razy jak przeciętny Kowalski bywa w ciągi roku na stacji a przy ładowarce ani rękawiczek ani często i łazienki.

@słonik40 Chyba już praktycznie każda marka niemieckiego tzw premium rozdaje rabaty minimum 20% na duże SUVy. Ostatnio Mercedes dołączył i podobno do 25% można dostać. Masz najlepszy moment w historii aby porzucić elektryki i wrócić do tankowania i wymiany oleju co 10tys km. 

@BMFun Podobno GLE 53AMG w hybrydzie też łapie na rabaty. Praktycznie masz fajne hybrydy do wyboru ze stajni Mercedesa i Porsche. Mam na myśli GLE i Cayenne 🙂

Edytowane przez Jac3kBMW

Nie polemizuj z idiota bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No śmieszne, ze hej. Też sie zdziwiłem.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Może jeździmy innymi eSkami, ja wręcz rzadko jestem w stanie zobaczyć jakąkolwiek różnicę prędkości pomiędzy autostradą a S.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Kriss33 to już jest całkowita desperacja tesli aby zminimalizować spadki sprzedaży że sprzedaje prąd taniej jak kupuje 

@Jac3kBMW tak zgadza się rabaty wróciły do normy, sporo aut stoi na placu więc pośpiech niewskazany. Lepiej nie będzie bo cła mocno namieszały. Poza tym nie ma co kupować auta tylko Rabatem biorąc pod uwagę że nowy x5, x7 oraz gle jest tuż za rogiem. Obecna generację BMW mam, mercedesa też więc przydałby się powiew świeżości. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Randall napisał(a):

Może jeździmy innymi eSkami, ja wręcz rzadko jestem w stanie zobaczyć jakąkolwiek różnicę prędkości pomiędzy autostradą a S.

Jechałem ostatnio o 4 rano S5 z Wrocławia do Poznania. Tempomat na 135. Wyprzedziło mnie z 10 aut. Ja ze 100. Zdziwiłem sie, ze o tej porze tyłu ludzi jedzie 120. 

Edytowane przez Kriss33
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
23 minuty temu, słonik40 napisał(a):

@Kriss33 to już jest całkowita desperacja tesli aby zminimalizować spadki sprzedaży że sprzedaje prąd taniej jak

A skąd Ty wiesz po ile mają prąd?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, Kriss33 napisał(a):

Jechałem ostatnio o 4 rano S5 z Wrocławia do Poznania. Tempomat na 135. Wyprzedziło mnie z 10 aut. Ja ze 100. Zdziwiłem sie, ze o tej porze tyłu ludzi jedzie 120. 

To samo jest na polskich autostradach.

Nastaw tempomat na licznikowe 140 km/h to wyprzedzasz 90% aut

Nastaw tempomat na 160 km/h to wyprzedzasz 98-99% aut

To tylko tu na forum BMW sa gadki jak to sie jezdzi ze srednia predkoscia 160-180 km/h, a pozniej nie wiedziec czemu wklejane sa screeny w roznych watkach z jazdy o kropelce na eco-pro gdzie spalanie jest pokazane 4-5l/100km 😄 

.

Opublikowano

Fajnie,że najwięcej do powiedzenia mają Ci co robią mało kilometrów 😅

faktycznie ludzie trochę się opanowali i jest spokojniej na naszych drogach,ale ja odnoszę wrażenie,że są po prostu obszary gdzie można podróżować szybko i bezpiecznie a i są takie gdzie ludzie dostają małpiego rozumu i na drodze mamy istne eldorado. 

najwięcej jeżdżę a1 i s8 i gdy nie ma szczytu w ciągu dnia to żaden wyczyn jest zrobić trasę łódzkie Gdańsk z przelotową 160-210 ( jeżdżę do 210 na acc) czy przelecieć s8 do Warszawy również w zakresie 160-180. 
I nie siedzę nikomu na ogonie ani nie stwarzam zbytniego zagrożenia jeśli ruch pozwala. Hamulce wytrzymały mi ponad 100 tys km więc … 

natomiast gdy muszę jechać a2 bądź a4 to… dla mnie to inny dziki świat i nie wiem czemu tam ludzie dostają małpiego rozumu i wypadków jest cała masa. 

także wszystko się da i można,ale grunt by z rozwagą i bezpiecznie. Nie ma co być hipokrytą,że jak się ma mocny wóz to nie wykorzystuje się jego potencjału natomiast zawsze trzeba się dostosować do natężenia ruchu i nie ma co kozaczyć ani nikogo poganiać. 

Co do hybryd i rabatów… według mnie to jeden z bardziej bezsensownych napędów jeśli chodzi o mocne auta. Niepotrzebne dodatkowe kilogramy. Póki na rynku są jeszcze gołe v8 to jak kogoś stać to nie ma co się zastanawiać. 

mialem okazje przejechać się bieżącym modelem Cayenne GTS i to auto to czysta poezja jeśli chodzi o walory jezdne,moc. Jakościowo oczywiście widać duży spadek we wnętrzu bo tandety tam nie brakuje,ale to już chyba w każdej marce uświadczymy więc… póki są fajne silniki to korzystajmy bo za kilka,kilkanaście lat tylko zostają nudne elektryki i zapewne jakieś chore ograniczenia prędkości. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ja jestem szczęśliwy, że wreszcie nauczyłem się jeździć spokojnie w trasie i nie mam parcia na jazdę 180 czy więcej. Jzda na morze i z powrotem max 150 km/h. Wiadomo, że jazda elektrykiem szczególnie po Polsce praktycznie wyklucza wysokie prędkości, ale jak jadę na urlop to mam czas. Do tego też trzeba w życiu dojść. 

Ale, że elektryki są nudne? 🙂 

• Lubię to 1
Opublikowano

Do Pragi też można..

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kriss33 napisał(a):

A ja jestem szczęśliwy, że wreszcie nauczyłem się jeździć spokojnie w trasie i nie mam parcia na jazdę 180 czy więcej. Jzda na morze i z powrotem max 150 km/h. Wiadomo, że jazda elektrykiem szczególnie po Polsce praktycznie wyklucza wysokie prędkości, ale jak jadę na urlop to mam czas. Do tego też trzeba w życiu dojść. 

Ale, że elektryki są nudne? 🙂 

Jak nie ma warunków czy nie ma się czym to się jedzie adekwatnie do sytuacji ;). Jak się będzie dało elektrykiem jechać szybko z takim samym zasięgiem to nagle gdy będziesz miał okazję to z niej z przyjemnością skorzystasz. Przecież w tych autach to żadna różnica czy jedziesz 150 czy 180 bo komfort jest już na naprawdę dużym poziomie. 

a czy elektryki są nudne… no niestety na dłuższą metę są. Na papierze są bezkonkurencyjne natomiast w praktyce są nudne bo mają swoje ograniczenia. To troche jak z porównywaniem Volvo do niemieckiej trójki. Świetne wnętrze, świetny komfort,bezpieczeństwo i poczucie luksusu okraszone spektakularnie beznadziejnymi silnikami,skrzyniami biegów i obligatoryjnym kagańcem. 

Żeby nie było… do jazdy miejskiej i do spokojnych sporadycznych wycieczek elektryk jest super,ale to i tak nie zmienia faktu,że wieje nudą i jeszcze przez dłuższy czas tak będzie. 

Edytowane przez eSzet94
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 minuty temu, eSzet94 napisał(a):

Żeby nie było… do jazdy miejskiej i do spokojnych sporadycznych wycieczek jest super,ale to i tak nie zmienia faktu,że wieje nudą i jeszcze przez dłuższy czas tak będzie. 

ale wiesz, że to nie fakt tylko opinia?

P.S. Mam auto, którym mogę jezdzić prawie 300 km/h, także ten

• Haha 1
  • Zasłużeni forumowicze