Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@BMFun najwyraźniej kolega przez ten trudny klimat panujący w Norwegii ma jakieś problemy emocjonalne a oplucie i obrzyganie wszystkiego w kolo co podoba się innym daje mu jakąś ulgę. Parę dni było tutaj spokoju ale zamiast przyjść i napisać coś ciekawego to jak zwykle przylazł się wyżyć i obsiusiac wszystko w koło. Kolego @adamjttktwoja kieszeń mnie absolutnie nie obchodzi, życzę ci jak najlepiej abyś wygrał w totka i kupił sobie z 10 elektrycznych Ferrari ale jak będziesz tutaj opluwał coś co mi się podoba, wykazywał absolutny brak szacunku do wyborów innych to bądź pewny że spotka cię odpowiednia z  mojej strony riposta a twoje kąśliwe komentarze w moją stronę spływają po mnie jak po kaczce a wręcz często bawią.

Opublikowano

Dokładnie skoro taka ma być przyszłość to ja sie wolę dobrze pożegnać przez te najbliższe lata 🙂

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
8 godzin temu, Kriss33 napisał(a):

To jakie samochody oglądają Polacy chcący kupić auto używane daje tylko obraz zamożności. Obecnie jednym z najczęściej oglądanych aut jest BMW F10. Za 15 lat będą kochać BMW G60 czyli auto elektryczne lub hybrydowe.

O kierunku rozwoju napędów decydują wyłącznie nabywcy aut nowych!

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Różnica jest taka, że tutaj przejście jest wymuszone a nie dzieje się za naturalną sprawą rzeczy. 

Cytat

O kierunku rozwoju napędów decydują wyłącznie nabywcy aut nowych!

Nabywca o niczym nie decyduje. On tylko wybiera jedną z przedstawionych przez korporację opcji. Pozorna możliwość wyboru.

• Lubię to 3
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z ludzi, których znam osobiście jest garstka takich, którzy chcą elektryka. Cała reszta ich nawet nie rozważa i nie chodzi o ich zamożność. Po prostu nie, bo ich diesel itp podobny spaliniak jest lepszy. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Więc dlaczego ciągle walczysz z elektrykami? Samochód elektryczny jest lepszy ale spaliniaki są i będą nadal produkowane. Gdyby nawet w perspektywie powiedzmy 10 lat przestały co nie jest pewne to i tak będą dostępne jako używane.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ma swoje plusy i minusy - jak wszystko inne, ale to nie jest cudowne rozwiązanie.

Przydatny w mieście na dojazdy do pracy i zakupy, jak masz ładowarkę w swoim domu jednorodzinnym w garażu.

Cały transport nie może przejść jutro na prąd, co z ładowaniem ciężarówek? Gdzie mieszkańcy bloków mają to ładować? Czas ładowania to nie jest 5 min jak zalanie paliwa do spalinówki. 

Jeszcze kwestia utylizacji i wysokie koszty napraw z OC/AC. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
14 godzin temu, Borsuczek napisał(a):

Więc dlaczego ciągle walczysz z elektrykami? Samochód elektryczny jest lepszy ale spaliniaki są i będą nadal produkowane. Gdyby nawet w perspektywie powiedzmy 10 lat przestały co nie jest pewne to i tak będą dostępne jako używane.

Ty do mnie piszesz? Ja z nikim nie walczę 🙂

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak pomyślałem widząc link do artykułu pt. "Polacy wolą spalinowe BMW od elektrycznej Tesli" 🙂 w którym autor ocenia oczekiwania Polaków na podstawie przeglądanych nierzadko dla rozrywki ogłoszeń aut 15-letnich.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja na codzień jeżdżę elektrykiem 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niedługo mija rok od odbioru ix1. Jak wszyscy wiemy ostatni rok to bardzo duże obniżki tesli. Właśnie dostałem oferty ubezpieczeń swojego golaska i towarzystwa wyceniają go na 226-230 tysięcy złotych, czyli …. Drożej jak go kupiłem…. 

Opublikowano
8 minut temu, słonik40 napisał(a):

Niedługo mija rok od odbioru ix1. Jak wszyscy wiemy ostatni rok to bardzo duże obniżki tesli. Właśnie dostałem oferty ubezpieczeń swojego golaska i towarzystwa wyceniają go na 226-230 tysięcy złotych, czyli …. Drożej jak go kupiłem…. 

Mialem to samo z moim i4. Teraz czekam na ofertę po dwóch latach, zobaczymy czy dalej będzie wyżej wyceniony jak przy zakupie ;))

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, słonik40 napisał(a):

Jak wszyscy wiemy ostatni rok to bardzo duże obniżki tesli. Właśnie dostałem oferty ubezpieczeń swojego golaska i towarzystwa wyceniają go na 226-230 tysięcy złotych, czyli …. Drożej jak go kupiłem…. 

3 godziny temu, rkmi09 napisał(a):

Mialem to samo z moim i4. Teraz czekam na ofertę po dwóch latach, zobaczymy czy dalej będzie wyżej wyceniony jak przy zakupie ;))

Prezes BMW Oliver Zipse niecale 4 mies temu "Nie jestesmy zainteresowani wojnami cenowymi"

BMW Emphasizes 'No Interest' in Price War (bmwblog.com)

A tymczasem w Norwegii z dnia na dzien promocja i obnizki o ~70k PLN

Dosc powiedziec, ze na dzis wersja Fully Charged (bogate wyposazenie - lasery, ambienty, CA, hak, headup, przyciemniane szyby, ogrz kierow. etc etc) zarowno i4 M50 i iX3 kosztuje 225k PLN. W PL taka wersja na dzis to cennikowo >400k PLN 👍

BMW Kampanjer | Modeller og priser for deg som vil eie din BMW

BMW i4 (G26): Priser, modeller, rekkevidde, lading & design | BMW.NO

Taka cena to 20% drozej od TM3 LR i niecale 10% drozej od TM3P (w NO)

Wlasciciele i4 M50 co tydzien temu odebrali swoje auta z salonu i sa dzisiaj z dnia na dzien 70k PLN w plecy (circa 25%) na pewno zachwyceni 😉 

Edytowane przez adamjttk

.

Opublikowano
12 godzin temu, słonik40 napisał(a):

To Cię oszukali.

Przy obecnych 18% rabatach nowy wyjdzie taniej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raczej nie mnie ale oszukują sami siebie. Ja zapłacę za ubezpieczenie kilka stów więcej ale za to jak się z samochodem coś zadzieje to praktycznie jeździłem za darmo. Dużo łatwiej też będzie o całkę gdzie będę musieli zwrócić całość minus wartość wraku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

URZĄDZENIA Z FUNKCJĄ JAZDY- powiedziały asy z Automaniaka w dzisiejszym programie. Kilka faktów z programu:

Trasa Warszawa-Berlin - 570 km

Kornacki zjechał na ładowanie przy 65% na Ionity i ładował się 45 min do 85%. Jego komentarz - no i gdzie to szybkie ładowanie...Po drodze 3 x sie ładował.

Mikiciuk jechał TM3 Long Range - 80-90 km/h z wyłączoną klimą i uwaga z wylączoną nawigacją Tesli, żeby mu auto baterii nie podgrzalo przed Poznaniem. Navi włączył przed Berlinem i zjechał na SUC, gdzie ładował sie 9 min. Potem włączył ogrzewanie wszystkiego co się da i cieszył sie jak dziecko.

Colin jechał NIO ET5 - ładował się m.in. na ładowarce Teslowej na 230V na jakies stacji benzynowej z WC. 

Kolejny raz przypajacowali, a na koniec stwierdzili, ze z Gorzowa do Warszawy pojadą autem ekipy 1.6 diesel. 

Co za kretyni.

• Lubię to 2