Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega wyżej (JacekLZ) ma rację - od teraz zamawiając trafi się na pewno na produkcję lipcową, gdzie standardem są i muszą być ( obligatoryjnie będą uwzględnione )  :

-przyciemniane szyby

-podgrzewane fotele

-kamera cofania

-personal eSim

Chcąc nie chcąc cena wzrośnie o 9200 jak ktoś np. tych opcji nie rozważał.

Opublikowano

Właśnie dlatego dzwonił do mnie mój dealer i powiedział, że system wymusił na nim dorzucenie do mojej konfiguracji eSim - pozostałe wymienione opcje miałem. I stąd przypuszczenie graniczące z pewnością, że wyprodukuje się u mnie LCI 2. 

Co ciekawe - na ten moment konfigurator jeszcze nie wymusza tych opcji. 

Opublikowano
W dniu 2.04.2024 o 13:33, JacekLZ napisał(a):

Właśnie dlatego dzwonił do mnie mój dealer i powiedział, że system wymusił na nim dorzucenie do mojej konfiguracji eSim - pozostałe wymienione opcje miałem. I stąd przypuszczenie graniczące z pewnością, że wyprodukuje się u mnie LCI 2. 

Co ciekawe - na ten moment konfigurator jeszcze nie wymusza tych opcji. 

Czy sprzedawca to potwierdził ? Kiedy składałeś zamówienie? 

Opublikowano

Witam, ja zamówiłem 20 marca i też byłem zmuszony dorzucić eSim i kamerę. Odnośnie tego, co się wyprodukuje, to handlowiec nie może na razie potwierdzić. W umowie mam termin odbioru pojazdu nie później niż 31.10.2024 r.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś piszę % leasingu niech napisze parametry wpłate/wykup/okres bo tak to sobie można porównywać. Jak auto kosztuje 300tyś i robisz wpłatę 45% to pożyczasz tylko 165tyś a Leasing podaje całość 110% ale od 300tyś taka manipulacja. Od  pożyczonych 165tyś te 30tyś (niby 10%) to jest 18%. Jak robisz wpłatę 10% to pożyczasz 270tyś więc różnice w oprocentowaniu i odsetkach są znaczne. 

Edytowane przez --maly--
  • Dziękuję 1
Opublikowano
7 godzin temu, Bialybst napisał(a):

Czy sprzedawca to potwierdził ? Kiedy składałeś zamówienie? 

Jeszcze nie potwierdza na 100%. Zadzwonię dziś lub jutro do niego i dam znać. 

Opublikowano (edytowane)

Mam rabat troszkę poniżej 18% na konfigurację za lekko ponad 280k zł brutto 320i (czyli schodzą mniej więcej 50k zł - fura do produkcji), ale jest to rabat jaki nakładają "domyślnie" i nic na mnie specjalnie nie zeszli.

Parametry leasingu:

Wpłata własna 15%, 47 rat, wykup symboliczny, wychodzi mi łącznie suma opłat leasingowych 116%.

Coś jeszcze ugram na samym aucie czy brać? - pośrednik.

Edytowane przez Gość
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 5.04.2024 o 09:00, b7987 napisał(a):

Mam rabat troszkę poniżej 18% na konfigurację za lekko ponad 280k zł brutto 320i (czyli schodzą mniej więcej 50k zł - fura do produkcji), ale jest to rabat jaki nakładają "domyślnie" i nic na mnie specjalnie nie zeszli.

Parametry leasingu:

Wpłata własna 15%, 47 rat, wykup symboliczny, wychodzi mi łącznie suma opłat leasingowych 116%.

Coś jeszcze ugram na samym aucie czy brać? - pośrednik.

wzialem tydzien temu z placu, dostalem 19% rabatu na 320i, ale przy tym dobry leasing bo na 5 lat z wplata wlasna 25% i wykupem 15% wyszlo 122%. Chyba wiecej udac sie nie da chyba ze na flote etc 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Przecież M340i już podrożała o jakieś 7,5k w kwietniu. Czyli 7,5+14? Wydaje mi się, że ta podwyżka będzie uwzględniała w bazie kilka elementów, za które dopłacałeś i tak w konfiguracji. No ale zobaczymy. Podobno na początku maja mamy zobaczyć już LCI2. 

Kolega widzę, że ciągle się waha 🙂 a miało być rodzinne auto. 

Edytowane przez JacekLZ
Opublikowano
28 minut temu, JacekLZ napisał(a):

Przecież M340i już podrożała o jakieś 7,5k w kwietniu. Czyli 7,5+14? Wydaje mi się, że ta podwyżka będzie uwzględniała w bazie kilka elementów, za które dopłacałeś i tak w konfiguracji. No ale zobaczymy. Podobno na początku maja mamy zobaczyć już LCI2. 

Kolega widzę, że ciągle się waha 🙂 a miało być rodzinne auto. 

Info od handlowca z Inchcape, z dziś 

Opublikowano
9 godzin temu, JacekLZ napisał(a):

Przecież M340i już podrożała o jakieś 7,5k w kwietniu. Czyli 7,5+14?   

Na początku tygodnia zrobiłem w konfiguratorze taki sam konfig g20 jak zamawiałem pod koniec grudnia,  cena wyższa o 1k. Więc nie wiem skąd info że podrożała tyle, chyba że piszesz o g21.

Sorry za brak polskich znakow ale mi sie nie chce ALT naciskac

Opublikowano
22 minuty temu, Ratm napisał(a):

Na początku tygodnia zrobiłem w konfiguratorze taki sam konfig g20 jak zamawiałem pod koniec grudnia,  cena wyższa o 1k. Więc nie wiem skąd info że podrożała tyle, chyba że piszesz o g21.

Tak mi się wydaje, że bazowa wersja wyskakiwała w konfiguratorze za 305 albo 307k, a teraz jest za 312.500. G20

Ale może to ja się mylę.

Opublikowano
22 minuty temu, maciej_cie napisał(a):

Może kolega tak męczy sprzedawcy pewną część ciała, że ten poinformował o podwyżkach, żeby się wreszcie na coś zdecydował...

Po prostu mi to przekazał.

Opublikowano
13 godzin temu, JacekLZ napisał(a):

Tak mi się wydaje, że bazowa wersja wyskakiwała w konfiguratorze za 305 albo 307k, a teraz jest za 312.500. G20

Ale może to ja się mylę.

od kilku miesięcy jest 312.500

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Planuje zakup 340i touring na jaki rabat z salonu można się teraz nastawiać i jaki salon polecacie? Chciałbym złożyć zamówienie w najbliższym czasie max w wakacje aby samochód odebrać na początku 2025roku. Konfiguracja wstępnie na 370-375k. 

Opublikowano

Koledzy,

jak oceniacie poniższą ofertę leasingu, biorąc pod uwagę, że 60% wartości samochodu zostanie spłacone w pierwszych 3 miesiącach trwania umowy? Suma opłat 106,38%.

Jest sens szukać czegoś korzystniejszego u konkurencji? 

leas.png

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, reithan napisał(a):

Koledzy,

jak oceniacie poniższą ofertę leasingu, biorąc pod uwagę, że 60% wartości samochodu zostanie spłacone w pierwszych 3 miesiącach trwania umowy? Suma opłat 106,38%.

leas.png

No jasne, że jest sens. Wysyłasz tę kalkulację teraz do innych insytutcji finansujących i zobaczysz czy są Ci w stanie przebić tę ofertę. Sprawdź kilka opcji na rynku. Na koniec możesz, znowu wrócić do salonu, jak uzyszkasz lepszą. Oczywiście musisz też sprawdzić czy inne warunki są lepsze/gorsze, ale do samych negocjacji to i tak zależy Ci żeby obniżyć finalny koszt.

Edytowane przez Kamil199
Opublikowano
W dniu 21.05.2024 o 13:22, reithan napisał(a):

Koledzy,

leas.png

Taką ofertę otrzymałeś od bmw financial services?

Opublikowano
W dniu 27.05.2024 o 20:59, MarekRi napisał(a):

Taką ofertę otrzymałeś od bmw financial services?

Nie, od banku prowadzącego mi konto firmowe.