Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 703
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zauważyliscie, że BMW przestało oferowac pakiet serwisowy 5lat 100kkm w cenie samochodu? Teraz licza sobie za to ponad 9k pln!
Opublikowano
Czy ktoś z forum ma 22 calowe felgi i pneumatyczne zawieszenie ? Jeśli tak to jak wrażenia z jazdy ?

Ja odebrałem w piątek 22" z pneumatyką - obawiałem się tego - ale jest zdecydowanie ok:) opony 22" nie są RF i to robi różnicę.

Opublikowano
Czy ktoś z forum ma 22 calowe felgi i pneumatyczne zawieszenie ? Jeśli tak to jak wrażenia z jazdy ?

Ja odebrałem w piątek 22" z pneumatyką - obawiałem się tego - ale jest zdecydowanie ok:) opony 22" nie są RF i to robi różnicę.

Wrzuć jakieś fotki.

Opublikowano

Pneumatyczne zawieszenie - to jest sposób obniżyć samochód żeby komfortowo wyjść z niego, dla tego ze jest wysoki i z pakietem M nie ma progów.

Pod kątem jazdy jest miększy za X3 z dynamic damper control, ale nie jestem pewny że to powiązane z tym zawieszeniem...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musze przyznac, ze osiagi robia wrazenie. 4,3s do setki w X5 to jest grubo moim zdaniem. X5M chyba bedzie sie mogła scigac z Porsche 911 jak tak dalej pojdzie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I bardzo dobrze.Jak ktoś potrzebuje suva, bo dzieci, dziwne drogi, bo lubi itp..., to również może cieszyć się osiągami sportowego auta. A ponieważ drogi, to nie tor wyścigowy, to te kilka sekund wolniejsze prowadzenie na krętej, górskiej drodze do wybaczenia.

Chociaż przedostatni odcinek Automaniaka w TVN Turbo, gdzie sprawdzali, czy są auta uniwersalne: szybkie suvy: Mercedesa GLE AMG i SQ7 udowodniły, że prowadzeniem i szybkością nie ustępują M2, jedynie frajdą z jazdy po torze. Tyle, że M2 nie jest w ogóle uniwersalne. Podsumowanie: SQ7 idealne, jak ktoś chce mieć jedno auto w miarę do wszystkiego.

Polecam ten odcinek programu Automaniak.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Dokladnie - M50i - super osiagi, wspanialy silnik (pewnie jedna z oststnich szans na 8cylindrow) i jesli cena bedzie podobna jak w USA - atrakcyjnie wyceniony wzgledem M50d (w USA po dodaniu M pakietu i innych mniejszych pozycji tylko okolo 2k $ wiecej niz 50i).
Opublikowano
Mój doradca w Inchcape powiedział mi, że m50i od m50d będzie droższe o ok 11k więc w umie nie dużo. W sobotę następna jestem umówiony z nim na finalna konfigurację to dam znać co i jak.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kurcze drozej o 11k tylko?! Dla tych osiagow to chyba bym kupił zamiast M50D i pogodził sie z tym marnym zasiegiem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Test M50d

[/quote

Wspominaja w tym filmiku, ze jest juz opracowany chip do M50D podnoszacy moc do 515KM i 900Nm! To tez robi wrazenie. Moze kiedys sie skusze :roll: M50D w serii osiagi ma dobre a moze nawet bardzo dobre ale na pewno nie oszałamiajace. Wyzej wymienione wartosci 530KM V8 i 515KM z diesla po chipie podnosza, jestem pewien, wrazenia z jazdy o ten jeden level wyzej i jest to juz poziom super fun z jazdy!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wczoraj czytałem o tym na bimmerpost ale coś pisali, że aktualizacje idą "partiami". Ja w każdym razie nie mam możliwości upgrade na ten moment.
Opublikowano

Dzisiaj odwiedziłem mojego dealera i mogę potwierdzić, że x5 m50i można już zamawiać (realizacja na wrzesień) i kosztuje 452k czyli 11k więcej niż m50d.

Dodatkowo można też zamawiać nowa hybryde 45e za 369k. Po skonfigurowaniu jej tak żeby pasowała do zamawianego przeze mnie m50i wychodziła taniej o jakieś 55k.

Opublikowano

U mnie jak na razie tez nie pojawia sie aktualizacja.

Jestem za to pod wrazeniem jak samochod zachowuje sie przy predkosciach 180-200. Wyciszenie, stabilnosc, pozycja za kierownica i to jak latwo X5 wkreca sie na takie predkosci powoduja, ze odczucie jest jak przy predkosciach 150-160 w 5ce G30, ktora mialem na kilka dni ostatnio. :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jestem za to pod wrazeniem jak samochod zachowuje sie przy predkosciach 180-200. Wyciszenie, stabilnosc, pozycja za kierownica i to jak latwo X5 wkreca sie na takie predkosci powoduja, ze odczucie jest jak przy predkosciach 150-160 w 5ce G30, ktora mialem na kilka dni ostatnio. :cool2:

Potwierdzam, ze X5 jest zaskakujacy dobrym samochodem. Tez po suvie nie oczekiwałem takiego komfortu, wyciszenia i stabilnosci.

Z kazda kolejna generacja samochodow wydaje sie ze została osiagnieta perfekcja a potem wchodzi nastepca i okazuje sie ze mozna jeszcze lepiej.

Opublikowano

Potwierdzam, ze X5 jest zaskakujacy dobrym samochodem. Tez po suvie nie oczekiwałem takiego komfortu, wyciszenia i stabilnosci.

Z kazda kolejna generacja samochodow wydaje sie ze została osiagnieta perfekcja a potem wchodzi nastepca i okazuje sie ze mozna jeszcze lepiej.

Potwierdzam. Szok za każdym razem, z każdym kolejnym modelem. X7 jeszcze lepsze od X5. Lepszy komfort zawieszenia i wyciszenie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak wazelinować to na całego ;)

Przejechałem już ponad 16kkm. Jestem zachwycony tym samochodem! Bolą jedynie choroby wieku dziecięcego ale to minie :D

Średnie spalanie 30d z całego przebiegu to 9l/100km a nie jeżdżę wolno :!:

Nie wiem jak a V-max ale niedawno w DE rozpędziłem się do 240km/h i samochód nadal "ciągnął". Odpuściłem z braku wolnej drogi.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chciałbym odświeżyć - ktoś jeszcze jeździ na 22' zestawie?

Celowałem w 21', ale 22'' wychodzą mnie taniej...

Trochę obawiam się utraty "użyteczności" X5 - strach przy podjeżdżaniu pod krawężniki, etc.