Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytanie do posiadaczy Bimmerlink - jak jest u was z odczytami temperatury oleju? W mnie jest różnica we wskazaniu temperatury przez aplikację, a ukrytym menu w zegarach (temperatura przez apkę rośnie o wiele wolniej). Teraz pytanie któremu wierzyć :D

jak wejsc w to "ukryte menu" ?

Wpisz sobie w youtube "F30 hidden menu".

Opublikowano
Pytanie do posiadaczy Bimmerlink - jak jest u was z odczytami temperatury oleju? W mnie jest różnica we wskazaniu temperatury przez aplikację, a ukrytym menu w zegarach (temperatura przez apkę rośnie o wiele wolniej). Teraz pytanie któremu wierzyć :D

jak wejsc w to "ukryte menu" ?

Wpisz sobie w youtube "F30 hidden menu".

Już tam wchodziłem kiedyś tylko nie wiedziałem co wpisać w "unlock" żeby odblokować :D

Opublikowano
Podać sumę 5 ostatnich znaków Twojego VINu

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

cześć

czy ktoś wie co to jest DUMPER_LEVEL w bimmercode ????

co zmienia ustawienie trace_level_1.. 2...3..itd

u mnie jest nicht_activ

Mam F02

Opublikowano

Witam, jak zakodować nowe fotele z funkcją grzania oraz elektryczną regulacja wraz z pamięcią w miejsce manualnego fotela bez podgrzewania,

Oraz jak zakodować odsunięcie fotela przy wsiadaniu wysiadaniu z auta.

Dodatkowo proszę podpowiedzieć jak zakodować nowy panel klimatyzacji z podgrzewaniem w klimatyzacji 1strefowej.

Opublikowano
W bimmerCode w opcji speed limit info road sign type mam zaznaczone grass and curb stone i country-specific i nie działa mi opcja czytania znaków. Czy powinny byś tam inne ustawienia np white europe?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Zakupiłem iCar 4.0 + apkę i trochę pobawiłem się - generalnie super sprawa. Polecam każdemu, dobrze zainwestowane parę złotych.

Zakodowałem sobie m.in.

- Office (maile + smsy wraz z czytaniem)

- zamykanie klapy bagażnika z przycisku w środku auta

- doświetlanie zakrętów z halogenów

- większa czułość świateł do jazdy dziennej

- parowanie dwóch telefonów na raz

- wyłączenie start-stop

Mam pytanie - może pierodła, ale a nuż ktoś będzie wiedział. Zakodowałem sobie m.in. Office oraz zdjęcia z książki telefonicznej, mam małą navi i zdjęcie się pokazuje bardzo małe.

Czy ktoś wie, czy jest opcja jego powiększenia? Miejsca jest tam pod dostatkiem :)

Drugie pytanie czy jest możliwość włączenia wizyt serwisowych?

P.S.

Jakby ktoś w Krośnie lub okolicy potrzebował, dawać znać na PW.

Pozdrawiam

Kuba

Opublikowano

z tym zdjęciem nic nie zrobisz.

Bimmercode teraz to już trochę bez sensu, poszukajcie sobie bmwaicoder 4.6 lub 5.0, jest darmowy chodzi to dużo szybiej, trzeba mieć jedynie kabel enet.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

l.e.s.t.e.r

Bawiłeś się już tym programem?

Wcześniej do czynienia miałem z Esysem, który jest znany i sprawdzony.

Z tego co widzę, aicoder jest dużo prostszy od esysa, jednak trochę boję się tego chińczyka.

Opublikowano
l.e.s.t.e.r

Z tego co widzę, aicoder jest dużo prostszy od esysa, jednak trochę boję się tego chińczyka.

No niestety byłem zmuszony bo po zmianie HU na NBT EVO2 bimmercode nie łączył się z HU. Szukałem jakiejś prostej alternatywy i znalazłem ten bmwaicoder.

Łączy się z wszystkim bez problemu, pokodowałem wszystko co chciałem w FEM i HU - generalnie śmiga aż miło.

Wersja 4.6 zajmuje ledwo 2.5 Mb i działa błyskawicznie.

Napewno bym w tym momencie nie płacił za bimmercode tylko używał bmwaicoder.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Pamiętasz może, gdzie się to zmienia?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Pytanie, czy da sie regulować poprzez kodowanie twardość w trybie „sport” zawieszenia EDC- pacjent F31 2016 ?

Ponowię pytanie ? :)

Opublikowano

Poszukaj w "Power Tailgate Module"

BoooGFO

https://imgur.com/BoooGFO

Opublikowano
l.e.s.t.e.r

No niestety byłem zmuszony bo po zmianie HU na NBT EVO2 bimmercode nie łączył się z HU. Szukałem jakiejś prostej alternatywy i znalazłem ten bmwaicoder.

Łączy się z wszystkim bez problemu, pokodowałem wszystko co chciałem w FEM i HU - generalnie śmiga aż miło.

Wersja 4.6 zajmuje ledwo 2.5 Mb i działa błyskawicznie.

Napewno bym w tym momencie nie płacił za bimmercode tylko używał bmwaicoder.

Lester, mógłbyś napisać nieco wiecej na temat BMWAicoder? jest prosty w uzytkowaniu (cos w miare podobne do bimmercode)? jest w miare czytelnie napisany?

Opublikowano
Mikus86 napisał:

Zmieniasz to w następujący sposób:

1) Power Tailgate Module

2) Tailgate function when pushing the button in the driver door - zmiana na Open and close

Opublikowano

Czy mając adapter z Carly połączę się z bimmercode?

Lub czy jak kupię jakiś kompatybilny z bimmercode czy połączę się z Carly?

Opublikowano
a czy możliwe jest zakodowanie w F34, poprzez bimmercode lub bmwaicoder, tylnego spoilera, tak żeby zamykał się automatycznie przy zamykaniu auta? może ktoś coś takiego poróbwał uskutecznić?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Pytanie odnośnie F10, ale do rzeczy - dlaczego nie mogę nic zakodować w niektórych modułach? Np. CAS przeglądać mogę cały, również w trybie expert, jednak przy próbie kodowania wyrzuca błąd i wychodzi. Zbyt stary soft? Czy po kablu z laptopem to się uda, czy nie ma to znaczenia?
ad®ian™
Opublikowano

Witam.

Jestem zainteresowany przeprogramowaniu mojego auta z wersji Kanadyjskiej na Polską. Chciałbym w tym celu kupić adapter oraz aplikację bimmercode. Widzę, że w tym topiku głównie pojawia się temat Vgate iCar. Niestety, obecnie na stronie wyświetla się informacja, że nie jest już rekomendowany. Czy ktoś dalej z niego korzysta z najnowszą wersją aplikacji czy może popatrzeć za innym adapterem?

Pozdrawiam. :)