Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z bmw e91 m47. Mianowicie dpf wypala sie co 550km. Dzis widze ze wypalil sie do 1 a regeneracja jest ciagle zaplanowana? Co moze byc nie teges? Problem z apka czy cos nie tak.. ?

Po wypaleniu dpf dystans sie dodaje juz 600...a sadza 2.5?

Caly czas zaplanowana a po wejsciu w wiecej jest zablokowana.

Nie da sie wymusic

Opublikowano

Ponownie moje uwagi do samej aplikacji:

- bardzo pozytywne zmiany interfejsu, zwłaszcza możliwość uszeregowania parametrów na liście

- wciąż mam problem z rozłączaniem aplikacji po BT, zaś włączenie funkcji ATWM powoduje, że interfejs w ogóle się nie łączy z apką.

- dalej nie mam łączności z ASB przez ELM np. odczytu temp. w funkcjach serwisowych, ale może to z powodu wieku auta i łączności po KWP-2000

Postulat:

- bardo przydałoby się, gdyby aplikacja domyślnie włączała się na wybranej stronie, np. Live Data. Czyli uruchamiamy apkę i po połączeniu od razu jesteśmy w Live Data. Przecież to najczęściej włączamy. Można też zrobić ambitniej i pozwolić nam, użytkownikom wybrać stronę startową: menu (jak dotychczas) lub Live data, DPF/NOX, Aktualne/oczekiwane.

Ale poza tym - tak trzymać! Świetna robota! Nieoceniona pomoc!

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pawelgawel da się wyłączyć każdorazowe potwierdzanie zapisu parametrów live data w aktualne/oczekiwane?
Opublikowano

Rzeczywiście do N47 w serii F wkradł się błąd sondy lambda, który poprawiłem w ostatniej wersji.

Jak już zauważyliście dla N43, N53, N47 i N47 serii F można włączyć sobie tzw. blokowy odczyt live data w zaawansowanych ustawieniach połączenia. To ustawienie powoduje że odczyt live data jest dużo szybszy - wszystkie parametry odczytywane są jednocześnie.

Dajcie proszę znać czy działa to prawidłowo w N47 serii F, wówczas uruchomię tę funkcję również dla pozostałych silników po 2007r.

Kolejna opcja - przy zaznaczeniu 'Połącz przy starcie' można wybrać jaki widok ma się otworzyć, np Live-Data.

Opublikowano
Hey, po aktualizacji pokazuje mi błąd sondy lambda. BMW X3 3.0SD. Wcześniej tego nie był - taki zbieg okoliczności?:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak już zauważyliście dla N43, N53, N47 i N47 serii F można włączyć sobie tzw. blokowy odczyt live data w zaawansowanych ustawieniach połączenia..

Po włączeniu opcji w 'Live data' pokazuje 'status odsiarczania i status katalizatora wartość -1, w poprzedniej wersji było ok.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To i N53 też bo to akurat na takim silniku testuje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musze sprawdzić, nie zaglądam często do tej zakładki - aktualne/oczekiwane.
Opublikowano

Super aplikacja, widać cały czas sprawnie jest rozwijana.

Jednej rzeczy mi brakuje - działania w tle, coś podobnego na wzór Yanosika - pływająca ikona i np. info rozpoczęciu wypalania, zaplanowaniu wypalania, zakończeniu wypalania, przekroczeniu jakiegoś odczytu poza próg.

Opublikowano
Witam zainstalowalem sobie na poczatek free wersje ale niestety nie laczy sie z n53 wykrywa v gate ale nie moze nawiazac komu. z silnikiem
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
Opublikowano

Hej.

Aplikacja przestała działać poprawnie. Nie wiem od której wersji bo dawno nie używałem i po drodze też zmieniłem telefon.

BMW E91 z 2006 + adapter Carly BT v2

Nie działa automatyczne wykrywanie silnika, jak dam manualnie M47 to łączy ale żadne dane nie są odczytywane. Wszystko -1

Opublikowano

Witam. Czy apka będzie współpracować z adapterem CARISTA ? Na stronie producenta nic o tym nie ma napisane a że jestem zielony jak kapusta w temacie to pytam na forum.

Pozdrawiam :wink:

Opublikowano

Będzie działać.

Używam takiego zestawu i dużo osób stąd tak samo, polecam.