Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Słuchajcie, a wiecie może jak sie BMW zapatruje na klientów którzy przychodzą ze swoim własnym leasingiem? Nie chodzi mi o to że np dany dealer współpracuje z firmą w której chcę wziąć leasing ale o to że ja załatwiam go sobie sam na własną rękę. Pytam ponieważ współpracuję między innymi z mLeasingiem i mam możliwość załatwienia sobie leasingu pracowniczego gdzie płacę wyłącznie ubezpieczenie a sam leasing mam na 100%. Pytanie tylko czy przy takim układzie nie powiedzą że np rabat na samochód tak ale tylko wtedy gdy leasing załatwiam przez nich.
  • Odpowiedzi 779
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Może najpierw dogadaj cenę i za dużo nie wspominaj o finansowaniu.

Ja tak zrobiłem i potem mimo uszczęśliwiania mnie na siłę gorszym leasingiem BMW i

żonglowaniem ceną w stosunku do finansowania twardo stałem na stanowisku iż cenę mamy ustaloną

a reszta to jest osobny temat.

Opublikowano
Czyli standard. Nie chciałem pisac tego od razu na wstępie ale gadałem w zeszłym tygodniu w Bawarii i tak właśnie zrobiłem po czym poruszyłem temat finansowania gdzie powiedziałem że leasing załatwiam sobie sam na własną rękę ponieważ mam ofertę pracowniczą więc oni tylko dają mi samochód a całe finansowanie po mojej stronie i się zaczęło, że no wie Pan, ale taka cena samochodu to tylko w pakiecie z finansowaniem, jak Pan ma swoje to cena wzrośnie itd. Więc podziękowałem i wyszedłem.
Opublikowano
Poniewaz aktualnie jestem na etapie zakupu nowej G30, z mysla o odbiorze w okolicach wrzesnia prosze o namiary na priv do jakiegos handlowca, ktory bylby mi w stanie zrabatowac samochod do 16% tak jak wspominali niektorzy w postach. Zakup oczywiscie na firme, i jestem z wojewodztwa Kujawsko-Pomorskiego (najblizsze salony bydgoszcz, torun, poznan, lodz, gdansk, warszawa, katowice??, czestochowa), ale przy dobrej ofercie jestem w stanie podjechac nawet do bardziej oddalonego salonu.

polecam wyszukać g30 z wyposażeniem które Cię satysfakcjonuje i dzwonić z konkretną propozycją.

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

Opublikowano
Taka ciekawostka z prasy. Jaki upust jest w stanie uzyskać duża firma (w tym przypadku LIDL) - ". Okazuje się, że BMW było w stanie zaoferować upust sięgający aż 48-50 proc. od cen katalogowych, podczas gdy Audi (mniej więcej przecież ta sama półka cenowa) – zaoferował „tylko” 42 proc. Wybór jest więc oczywisty."
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
Też czytałem ten artykuł. dodatkowego smaczku dodaje to, że Lidl otworzy własny salon, w którym będzie sprzedawał auta po półrocznej eksploatacji. Trzeba też pamiętać o tym, że volumen sprzedazy (10.000 szt rocznie), też tu robi swoje.
Opublikowano
Policzcie przede wszystkim to, e 10.000 aut rocznie to żaden dealer bmw w pl nie sprzedaje przez cały rok, a nawet i kilka lat może nie starczyć
Opublikowano
Rabat dostal lidl na zakup a za ile sprzeda to inny swoat:-) rynku na pewno nie zepsuje jak to w autach poleasingowychbsa drozsze od wszystkiego co nakazuje logoka i jeszcze na tym sobie zarobia. Nie mowiac juz ze pewnie w wiekszosci mowa o bmw 116 albo 118:-)
Opublikowano
Policzcie przede wszystkim to, e 10.000 aut rocznie to żaden dealer bmw w pl nie sprzedaje przez cały rok, a nawet i kilka lat może nie starczyć

10000 BMW to ponad połowa całej sprzedaży w Polsce w 2017 było to niecałe 16000 sztuk.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie podbijam temat odnośnie rabatów. Aktualnie na 530ix touring do produkcji mam oferty w granicach 16-16,5%. Oferty salon pl. Czy ktoś ugrał lepszy rabat ostatnio?
Opublikowano
Na tyle co samodzielnie zgłębiałem temat i w salonach PL i u brokerów to 16% jest już bardzo dobrym rabatem na G30 od polskiego dealera. Uzyskałem podobny i czekam na odbiór ;). Brokerzy obiecywali niby większe upusty, ale jak zaczynałem dopytywać o szczegóły kosztów prowizji, transportu, różnic w wyposażeniu to zaczynali dziwnie kręcić, więc podziękowałem za taką współpracę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na wersje touring istnieje wsparcie fleet edition i od reki bez zadnego targowania mozna dostac w salonie 16-16,5 %.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprzedawcy wielu rzeczy nie mowia. Nie wiem z czego to wynika, czy ich niewiedzy, czy checi sprzedania auta jak najdrozej. Trzeba sie zapytac wprost o fleet edition, a najlepiej zapytac w kilku salonach.
Opublikowano
Pewnie masz rację - zauważyłem to w wielu salonach różnych marek, że oni nie mają zielonego pojęcia co mają sprzedawać. Tym nie mniej czy jest fleet edition czy jakikolwiek inny, to interesuje mnie cena końcowa i rabat, a jak to nazwą, to już ich sprawa...