Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hmmm ... i możesz wykupić np normalny pakiet 5lat /200tys ?? Czy do sprowadzonych oferują tylko rok dodatkowy ??
  • Odpowiedzi 779
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Kolego ale to nie są pakiety naprawcze tylko serwisowe , naprawcze to repair inclusive, generalnie słabo strasznie widać :D
Opublikowano
Kolego ale to nie są pakiety naprawcze tylko serwisowe , naprawcze to repair inclusive, generalnie słabo strasznie widać :D

Już poprawiłem jakość. Niestety nie zapisałem sobie tabeli z pakietami naprawczymi, bo mam gwarancję na 3 lata i nie bardzo mnie interesowały - jak skończy się leasing, to i tak będę sprzedawał samochód. Wrzuciłem moją ofertę z pakietami serwisowymi, żeby pokazać, że można je bez problemu dokupić. Podobną tabelę dostałem na pakiety naprawcze.

Opublikowano
Z tego co ja wiem to te pakiety i bri i bsi można wykupić max 3 miesiące od daty zakupu auta jako nowego. Nie wiem jak jest przy używanym. Z tego co udało mi się ze screena odczytać, to Twój ma start gwarancji od 30.1.18. Więc wszystko by się zgadzało.
Opublikowano
Wdzieliście oferty na otomoto? Pojawił się już w sprzedaży egzemplarze z 2018r z rabatem 19%. Dzwoniłem do dealera, powiedział że to jest rabat jaki otrzymuje każdy klient zamawiający nowy samochód.
Opublikowano
Wdzieliście oferty na otomoto? Pojawił się już w sprzedaży egzemplarze z 2018r z rabatem 19%. Dzwoniłem do dealera, powiedział że to jest rabat jaki otrzymuje każdy klient zamawiający nowy samochód.

Podlinkuj ofertę tego dealera jeśli można prosić :) No chyba , że to jest oferta brokera to wtedy dziękuję :nienie:

P.S.

Od kilku dni na stronie Selecta na FB wisi reklama oferty ograniczonej czasowo na 520 D - 30%

Opublikowano
Macie rację, to broker ale mówi że samochody są z polskiej dystrybucji i normalnie mają pakiet 5 letniej gwarancji. Kupuję samochód dokładnie z takimi samymi przywilejami jak w ASO. Może jeszcze ktoś z Was tam zadzwoni. Ja taką informację dostałem przez telefon. Nie wiem na ile to prawda a na ile wałek. Tu macie przykładową ofertę: https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-520d-xdrive-m-pakiet-2018-g30-od-reki-hifi-full-rabat-19-ID6zFh6W.html
Opublikowano
Czasem tak się zastanawiam po co szukać na sile najtańszej oferty ... -19% broker , słabo znany , nie wiadomo co i jak, -16% można wycisnąć w Aso , masz gwarancje , pakiet serwisowy ,a uwzględniając prowizje i wspomniane pakiety różnica robi się mała , budujesz sobie relacje rabaty , w razie awarii masz gdzie pojechać i rozmawiać o ewentualnej pomocy przy naprawach „po gwarancji”- argument to auto kupione u nich ...oczywiście to tylko moje skromne zdanie , każdy robi swoje :D :D
Opublikowano

16% spokojnie, a na samochód ze stoku podejrzewam, że bliżej 18 :)

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Czasem tak się zastanawiam po co szukać na sile najtańszej oferty ... -19% broker , słabo znany , nie wiadomo co i jak, -16% można wycisnąć w Aso , masz gwarancje , pakiet serwisowy ,a uwzględniając prowizje i wspomniane pakiety różnica robi się mała , budujesz sobie relacje rabaty , w razie awarii masz gdzie pojechać i rozmawiać o ewentualnej pomocy przy naprawach „po gwarancji”- argument to auto kupione u nich ...oczywiście to tylko moje skromne zdanie , każdy robi swoje :D :D

Ja mam dokładnie takie samo podejście. Wole zapłacić trochę więcej ale mieć komfort psychiczny. W rodzinie różne sytuacje z autami się zdarzały ale zawsze jesteśmy w naszym ASO traktowani bardzo dobrze bez żadnego proszenia się o cokolwiek.

Opublikowano
czymś innym jest pakiet naprawczy 5 lat / 200 tys i tego nie aktywują jeśli auto nie pochodzi z polskiej sieci

Informacja nieprawdziwa. Mam auto kupione u angielskiego dealera i bez problemu nabyłem pięcioletni pakiet naprawczy.

Opublikowano
Jeśli tak to sorry , takie info dostałem u siebie, patrze ze co salon to inna opowieść :D , ja kupiłem w salonie i tam wykupiłem 5 lat / 200 tys
Opublikowano
Może coś się zmieniło ostatnio? Trzy dni temu kupiłem pięcioletni pakiet serwisowy i repair u Zdunka i absolutnie żadnych pytań. Natomiast pakiet serwisowy dokupiony w Anglii jako opcja nie jest respektowany w Polsce - słyszałem, że wiele osób straciło w ten sposób kasę biorąc tę opcję u angielskiego dealera.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz napisać czy musiałeś dokupić pakiet przeglądów czyli BSI aby mieć BRI? Jak to spinało się kosztowo?
Opublikowano (edytowane)
Szczerze to nie wiem czy musiałem bo i tak planowałem zakup obu więc nie pytałem. Serwis wziąłem 5 lat / 60kkm a repair 5 lat / 200kkm za co łącznie zapłaciłem około 10,6kpln brutto. Edytowane przez lwo
Opublikowano
Polecacie do kontaktu jakiegoś konkretnego handlowca/konkretny salon,gdzie możliwe są wysokie rabaty?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziś pytałem i faktycznie można dokupić gwarancję w terminie 3 miesięcy od kupna auta ale muszą być obydwa pakiety.
Opublikowano
Z tego, co mi powiedziano w ASO, to można zamówić obydwa pakiety niezależnie
Dziś pytałem i faktycznie można dokupić gwarancję w terminie 3 miesięcy od kupna auta ale muszą być obydwa pakiety.

Ech, te nasze ASO... :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poniewaz aktualnie jestem na etapie zakupu nowej G30, z mysla o odbiorze w okolicach wrzesnia prosze o namiary na priv do jakiegos handlowca, ktory bylby mi w stanie zrabatowac samochod do 16% tak jak wspominali niektorzy w postach. Zakup oczywiscie na firme, i jestem z wojewodztwa Kujawsko-Pomorskiego (najblizsze salony bydgoszcz, torun, poznan, lodz, gdansk, warszawa, katowice??, czestochowa), ale przy dobrej ofercie jestem w stanie podjechac nawet do bardziej oddalonego salonu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A W jakim przypadku jest przyznawany rabat flotowy? Na jakies grupy lekarskie, czy w przypadku gdy bylo kupowane inne bmw? Jesli nie uzyskam rabatu flotowego to jaki realny rabat wchodzi w gre? Pozdrawiam
Opublikowano

Jeśli samochód idzie w leasing, to sprzedawca może tak pokombinować żeby Ci ten rabat flotowy przyznać, wynosi on 8%. Ja dostałem rabat 14% na G30 ale w grudniu 16r, kiedy bylo zalecenie, żeby tego samochodu w ogóle nie rabatować, w tej chwili z placu rabat może dochodzić nawet do 18% szczególnie w przyp. samochodu z 17r.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł