Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy na demo które jest juz rabat w ok.17% jest szansa uzyskać dodatkowy rabat?

Skoro na nówkę można dostać 16-17% to takie z przebiegiem powinno być jeszcze tańsze.Jakie są Wasze doświadczenia z negocjowaniem demówek?

• Odpowiedzi 779
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Trochę z innej "beczki" ale wczoraj w garażu sąsiada zawitała F31 z rabatem 30% :shock: , ja wywalczyłem rok temu na F30 18%...

ale jak 30% rabatu na f31 hmm dziwne i fajnie. Tylko czy na nóweczkę czy demo, czy używkę? Te f31 to kurcze nie wiele tańsze niż G30 przy podobnej konfiguracji a czasami chyba nawet droższe... ;)

Nie chcę tworzyć mitów więc odpowiem, że nie wiem. 30% też na własne oczy nie widziałem - tylko zeznanie.

Co do ceny natomiast, to różnica jest znaczna...

Opublikowano

Odnośnie waluty można wynegocjować stałą cenę w PLN ale wtedy rabat mniejszy.

Zakup na siebie i leasing zwrotny w przypadku tylko jednej takiej transakcji jest kwestionowany przez US.

Dla mnie największą wadą jest to że w przypadku zakupu od brokera prawdopodobnie nie pójdzie przedłużyć

gwarancji na kolejne lata w Polsce.

Rozmawiałem na ten temat z brokerem który notabene twierdzi iż nie ma problemu ale BMW w Polsce twierdzi iż gwarancję na kolejne

lata można przedłużyć tylko raz w momencie zakupu w Polsce.

Czy ktoś to przerabiał , może coś się zmieniło ?

Opublikowano

Dla mnie największą wadą jest to że w przypadku zakupu od brokera prawdopodobnie nie pójdzie przedłużyć

gwarancji na kolejne lata w Polsce.

Rozmawiałem na ten temat z brokerem który notabene twierdzi iż nie ma problemu ale BMW w Polsce twierdzi iż gwarancję na kolejne

Do nowego samochodu możesz wykupić przedłużoną gwarancję "krótko po zakupie", wg niepisanej zasady jest to do 3 m-cy - info z ASO.

Ja wykupywałem 2 tygodnie po zakupie - samochód kupiony w ASO co prawda.

Opublikowano
Witam

Czy na demo które jest już rabat w ok.17% jest szansa uzyskać dodatkowy rabat?

Skoro na nówkę można dostać 16-17% to takie z przebiegiem powinno być jeszcze tańsze.Jakie są Wasze doświadczenia z negocjowaniem demówek?

Abym kupił Demo to rabat powinien być bardzo syty, przynajmniej 25-30% kwestia jak duży przebieg. Natomiast najbardziej rozwala mnie to, że producent BMW w każdej instrukcji obsługi pisze aby do pierwszych 5 tys km traktować auto tak aby go po prostu nie kręcić na obroty wyższe niż opisane itp a wiadomo nikt z Demówkami się nie pieści tylko chce sprawdzić przyśpieszenie, hamulce i nie wiadomo co jeszcze ... Potencjalni klienci dostają przecież samochody do jazdy na weekendy i oddają w poniedziałki rano, także niestety wszystko zależy od ludzi kierowców a z tym jest różnie... także jak ktoś potrzebuje samochód na krótko i okres gwarancji to wiadomo demo i lepszy rabat a jak chcesz go mieć dłużej to ja proponuje nowy na rabat 17% lub wyższy ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlaczego US kwestionuje leasing zwrotny? Sam planowałem taki

Nie chodzi o sam leasing zwrotny tylko o VAT który odliczasz, bo powinieneś po zakupie osobówki odliczyć 50% VAT a nie 100%.

Kupujesz z UE, placisz VAT100% w Polsce, następnie odliczasz 50%, wystawiasz fakturę na leasing płacisz 100% i w ten sposób jesteś w plecy 50% VAT - tak jest zgodnie z przepisami? (interpretacjami US) ale jest coś takiego jak " korekta vat przy sprzedazy w okresie korekty" - i art 90 b ustawy o vat

i możesz skorygować te 50% brakującego Vatu i wychodzisz na swoje - jeśli zamkniesz to w tym samym miesiącu co zakup auta.

Niektórzy kupujący traktują auto jako towar handlowy wiec odliczają 100% vat ale jezeli US uzna, że był to pojedyńczy przypadek a Twoją działalnością nie jest handel samochodami to nie możesz go potraktować jako towar handlowy i to jest właśnie to kwestionowanie US leasingu zwrotnego.

Jednak z korektą Vatu jest ok.

http://www.rp.pl/artykul/1107115-Korekta-VAT-takze-w-razie-sprzedazy-samochodu.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Teoretycznie tak, ale praktycznie okazuje się, że mogą być problemy bo nie jest to Twoja główna działalność a oddanie do leasingu zwrotnego nie jest "handlem" a sposobem finansowania. Wszystko zależy jak na to spojrzeć

http://www.podatki.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/sam-zamiar-dalszej-odsprzedazy-samochodu-nie-daje-prawa-do-pelnego-odliczenia-vat

Opublikowano

Dzięki za info. Kupiłem w tamtym tygodniu nowego dostawczaka w Niemczech z myślą odsprzedaży do leasingu. Ale w przypadku ciężarówek/dostawczych nie ma kombinacji, bo jest 100% odliczenia vat. (Sorry za offtop).

Wracając do tematu - 2 miesiące temu w Białymstoku dawali rabat 7% ;)

Opublikowano

Kupując u brokera masz zapewnioną 2 letnią gwarancję fabryczną + 1 roczną rękojmię sprzedawcy ( dealera ) i niestety nie można nic więcej dokupić . Z jednej strony część klientów , którym zależy na jak najdłuższej gwarancji zrezygnuje z zakupu u brokera i pójdzie do ,,polskiego'' salonu kupić auto , z drugiej strony właściciele aut ,,brokerskich '' nie przedłużą pakietów i BMW Polska straci dodatkowe dochody z tego tytułu . Może odpływ części klientów od firm brokerskich spowoduje , że ich oferta stanie się jeszcze bardziej atrakcyjna dla nas konsumentów .

Opublikowano
Czy oprócz rabatu w salonie w wysokości powiedzmy 18-19% da się jeszcze utargować rabat na części 25% i przedłużoną gwarancję do 5lat?
Opublikowano
Czy oprócz rabatu w salonie w wysokości powiedzmy 18-19% da się jeszcze utargować rabat na części 25% i przedłużoną gwarancję do 5lat?

A może jeszcze frytki do tego ? :duh:

Rabat w salonie 18-19% na NOWE G30 to można między bajeczki wsadzić.

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

Opublikowano
Ciekawą opcją byłoby się skrzyknąć i zamówić w jednym salonie dziesiątki G30 w jednym czasie ;) wtedy ilość zrobi im obrót a My będziemy mieli spokojny rabat z dwójką lub pod trojkę z przodu ;) tylko weź tu ogarnij sprawy logistyczne i każdemu daj taj ON chce ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego po co w to się bawić skoro u brokera możesz mieć właśnie taki rabat na jedną sztukę? Przejrzyj podpięte tematy na forum.
Opublikowano
Ciekawą opcją byłoby się skrzyknąć i zamówić w jednym salonie dziesiątki G30 w jednym czasie ;) wtedy ilość zrobi im obrót a My będziemy mieli spokojny rabat z dwójką lub pod trojkę z przodu ;) tylko weź tu ogarnij sprawy logistyczne i każdemu daj taj ON chce ;)

No uważaj, żebyś 4 z przodu nie miał :norty: :norty:

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zamówiłem 540ixdrive przez brokera. Niski kurs funta spowodował, że zniżka w porównaniu do polskiego konfiguratora wyniosła 24% co uważam za niezły wynik.

Mam natomiast pytanie odnośnie 5letniego serwisu - czy darmowy serwis obowiązuje niezależnie od miejsca kupienia auta?