Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja dostałem w zeszłym tygodniu list z M-CARS w Krakowie z informacją i zaproszeniem na wykonanie akcji. Zadzwoniłem dzisiaj i termin był praktycznie od razu, umówiłem się na 12.01, czas jaki mam sobie zarezerwować to ok 6 godzin.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Brak akcji.
Opublikowano

Czy mógłbym również otrzymać informację w sprawie ewentualnych akcji serwisowych?

WBAMX31090C524384

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To i ja poprosze o sprawdzenie : D924014
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Czy mógłbym również otrzymać informację w sprawie ewentualnych akcji serwisowych?

WBAMX31090C524384

Pozdrawiam.

Brak akcji.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To i ja poprosze o sprawdzenie : D924014

Masz akcję na chłodnicę EGR.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Brak akcji.
Opublikowano

może w ramach informacji- akcja serwisowa dotyczy dolotu . Nieszczelna chłodnica i podkręcony soft powodują żarzenie się płynu w kolektorze dolotowym, przepalanie dziur w a w dalszym toku do pożaru w komorze silnikowej.

sam kilka pochodni widziałem . W przypadku akcji- serwis ma wiele możliwości . Zaczną od softu obniżenie temperatury . Następny krok- chłodnica egr- albo wyczyszczą - albo wymienią . Następny zawór egr- to samo-z tym , że tu czasami trzeba zapłacić...Stwierdzą- zepsuty i koniec-płać ( choć wystarczy wysłać pismo do centrali - a tam zawór do akcji za free . Dla bardziej wtajemniczonych- przy akcji na 6 cylindrów można również załapać się na nowy kolektor dolotowy- tak samo jak z zaworem . Wiele zależy od widzi mi się... serwisu . Przewaga oczywiście dla mających "historie samochodu w serwisie'. Jest jeszcze jeden problem- poprawionych chłodnic jak na lekarstwo , więc zakładają dalej stare co w powiązaniu z nowym programem ma 9 ale nie musi)Polecam więc przy okazji akcji - dopytajcie dokładnie co dokładnie zamierzają wam robić.

pozdrowienia

Opublikowano
może w ramach informacji- akcja serwisowa dotyczy dolotu . Nieszczelna chłodnica i podkręcony soft powodują żarzenie się płynu w kolektorze dolotowym, przepalanie dziur w a w dalszym toku do pożaru w komorze silnikowej.

sam kilka pochodni widziałem . W przypadku akcji- serwis ma wiele możliwości . Zaczną od softu obniżenie temperatury . Następny krok- chłodnica egr- albo wyczyszczą - albo wymienią . Następny zawór egr- to samo-z tym , że tu czasami trzeba zapłacić...Stwierdzą- zepsuty i koniec-płać ( choć wystarczy wysłać pismo do centrali - a tam zawór do akcji za free . Dla bardziej wtajemniczonych- przy akcji na 6 cylindrów można również załapać się na nowy kolektor dolotowy- tak samo jak z zaworem . Wiele zależy od widzi mi się... serwisu . Przewaga oczywiście dla mających "historie samochodu w serwisie'. Jest jeszcze jeden problem- poprawionych chłodnic jak na lekarstwo , więc zakładają dalej stare co w powiązaniu z nowym programem ma 9 ale nie musi)Polecam więc przy okazji akcji - dopytajcie dokładnie co dokładnie zamierzają wam robić.

pozdrowienia

Założyłem jakiś czas temu temat o tym ale został usunięty, nie wiem dlaczego.

Tu info https://tvn24bis.pl/moto,99/bmw-naprawi-324-tys-samochodow-zagrozonych-pozarem-w-europie,859579.html

2015: Jatoba Brown F10 520d xdrive B47 (ex) | 2019: Bluestone G32 640i xDrive B58C | 2020: Melbourne Red F40 120i FWD B48 (ex) | 2025: Manhattan Green G05 40i xDrive B58N | https://www.instagram.com/gran.turismo.g32/ | https://www.instagram.com/red.bmw.f40/

Opublikowano
Witam, proszę o weryfikację, czy akcja serwisowa obejmuje także mój pojazd F10 - VIN: DX27451. Z góry dziękuję.
Opublikowano

Witam,

proszę o info czy moje F11 ma jakąś akcję serwisową - VIN: GV38182, jeśli można to jeszcze żony X4 - VIN OT31817

z góry dziękuję i pozdrawiam

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam, proszę o weryfikację, czy akcja serwisowa obejmuje także mój pojazd F10 - VIN: DX27451. Z góry dziękuję.

Jest akcja na chłodnicę EGR.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Witam,

proszę o info czy moje F11 ma jakąś akcję serwisową - VIN: GV38182, jeśli można to jeszcze żony X4 - VIN OT31817

z góry dziękuję i pozdrawiam

Dwie akcie dla 0T31817 Programming the control unit or replacing the exhaust-gas recirculation valve

B47O Replace exhaust-gas recirculation cooler (Group A)

Opublikowano

pozdrowienia

Założyłem jakiś czas temu temat o tym ale został usunięty, nie wiem dlaczego.

Tu info https://tvn24bis.pl/moto,99/bmw-naprawi-324-tys-samochodow-zagrozonych-pozarem-w-europie,859579.html

Witam. Na jakiej podstawie można wywalczyć nowy zawór EGR i ten kolektor ? Jak to ugryźć w serwisie ?

U mnie czuć spaliny i widać że chlodniczka jest cała usmolona i brudna od oleju a właśnie się zapisałem na akcje .

Pozdrawiam

Opublikowano

powołaj się na wytyczne centrali bmw i ( choć tam stoi - można ale ….) Myślę ,że decyduje tzw"czynnik ludzki". Nie pisze żebyś robił oczy kota ze shreka ale pogadaj normalnie.

Może zadzwoń do kilku dilerów- kto co zamierza

Opublikowano
powołaj się na wytyczne centrali bmw i ( choć tam stoi - można ale ….) Myślę ,że decyduje tzw"czynnik ludzki". Nie pisze żebyś robił oczy kota ze shreka ale pogadaj normalnie.

Może zadzwoń do kilku dilerów- kto co zamierza

A zna może ktoś godnego polecenia dilera w poznaniu?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Masz akcję na zmianę oprogramowania. Performing a Euro 5 software update (group A1
Opublikowano
Dzięki Moderatorowi, wiem że mam akcję. Dzwoniąc do kilku dealerów i dopytując o szczegóły, objawy i zakres prac, niektóre odpowiedzi się różniły. Jedni twierdzili, że delikatny zapach spalin w kabinie może mieć z tym związek, inni raczej wykluczyli. Chodzi o rozszczelnienie chłodnicy EGR. Sprawdzają to endoskopowo (czas ok 2-3 godzin, gdyż silnik musi ostygnąć). Jeżeli jest szczelna to OK, jeśli natomiast jest nieszczelność to: jedni tłumaczą że trzeba zamówić niezbędne części i wtedy drugi etap - wymiana, inni, że mają wszystko na miejscu. Tak czy inaczej, taki problem dotyczy ponoć 9% pojazdów zakwalifikowanych do akcji. Akcja weszła w życie pod koniec grudnia 2018 i stąd nie wszyscy dealerzy zdążyli się do tego przygotować. Informację o akcji podobno rozsyłają lub dzwonią. Jeśli była wizyta w grudniu czy styczniu w serwisie to automatycznie zaczytuje akcję i klient też był informowany przy okazji. Ja miałem przegląd olejowy w listopadzie i dlatego "minąłem" się z informacją o akcji. Wizyta wyznaczona pod koniec stycznia.
Opublikowano
Moje 530d też jest objęte akcją serwisową. Gdyby ktoś potrzebował informacji odnośnie akcji serwisowych to można też zadzwonić na infolinię BMW pod numerem telefonu + 48 885 269 269