Skocz do zawartości

Kupno 1er - porady, opinie, porównania. Pomoc w wyborze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam na oku pewna 125d w Niemczech https://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-125d-5-T%C3%BCrer-Navi-Speed-Limit-Info-Urban/vhc:car,cnt:de,pgn:1,pgs:50,srt:date,sro:desc,ms1:3500_-20_,frn:2013,prx:30000,ful:diesel,mlx:70000,ger:automatic_gear,pwn:147,drc:four_or_five/pg:vipcar/227298199.html tylko ze kolor jej jest Valencia Orange , warto kupić w tym kolorze ? Będzie później problem z od sprzedażą ? Wiadomo auto powinno być czarne, białe lub jakieś szare...
  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolor VO jest na żywo bardzo atrakcyjny, szkoda, że ten egz nie ma M-pack'u.

1er jest w dużej części kierowana dla kobiet, dlatego ten pomarańczowy będzie zdecydowanie się podobał.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
Bardzo dziwna konfiguracja. Fajny silnik, fajna skrzynia, wystarczające wyposażenie, kolor też ok, moim zdaniem bezproblemowy jeśli chodzi o sprzedaż, ale fenomenu braku Mpakietu nie wytłumaczę. Przy tej cenie raczej 15k nie robiło różnicy...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, to jest Urban Line.

Grili nie jest srebrny, tylko biały - srebrne są jedynie krawędzie żeberek. Pakiet ten dodatkowo zawiera białe listwy w zderzakach oraz w standardzie białe lusterka - ten egzemplarz ma opcję (bezpłatną) pt. lusterka lakierowane w kolorze nadwozia.

Jedyne co można mieć w UrbanLine, a nie można mieć w M-pak to: listwy wewnętrzne z białego bądź czarnego akrylu oraz specyficzny (nota bene IMHO bardzo fajny) wzór tapicerki. Aha, jeszcze oświetlenie ambientowe białe/niebieskie.

UrbanLine najładniej wygląda w ciemnych kolorach (chodzi o białe dodatki), w pomarańczowym wygląda dziwnie... Faktycznie, dosyć nietypowa decyzja nabywcy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, a w UrbanLine jest biały/niebieski...

Więc może ktoś bardzo chciał mieć niebieski kolor podświetlenia ambientowego :wink:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Te nerki zmieniłbym jeszcze po drodze do domu :) mpakiet byłby wskazany a jak nie on to chociaż dokładka AC Schnitzer taka jak miałem w mojej ex - naprawdę robi spora różnice. Sam kolor rewelacja w świecie nudnych aut, po dobrym wosku będzie wyglądał jak milion $.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Kolor zajebisty, powiedzialbym klasyk (patrz 1M). Nerki rzczywiscie do wymiany, te biale wygladaja dobrze jedynie w ciemnych kolorach.

Co do podswietlenia, nie wiem jak ten niebieski bedzie wspolgral z Valencia Orange ale z moim bialym robi taka robote, ze co chwile slysze WOW.

Opublikowano
Dzięki Panowie za podpowiedź :D Jestem prawie zdecydowany co do tego auta,wczoraj właśnie byłem w Monachium i widziałem kilka jedynek w tym kolorze i wyglądają bardzo dobrze :cool2: tylko nie miałem czasu podjechać i ją zobaczyć bo 14 pracowali :mad2: :duh: jak wszystko dobrze pójdzie to w tygodniu będę jechał po nią, na pewno parę zmian będzie takich jaka m pakiet i fotele sportowe. Mam jeszcze jedno pytanie czy światła adaptacyjne działają tak samo jak F30 bo są rewelacyjne
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam jeszcze jedno pytanie czy światła adaptacyjne działają tak samo jak F30 bo są rewelacyjne

Pewnie masz na myśli funkcję BMW SelectiveBeam? (czyli jazda na światłach drogowych z maskowaniem innych użytkowników)

Obawiam się, że tej funkcji w serii 1 nie ma nawet w najwyższym pakiecie oświetlenia...

Opublikowano

adaptacyjne w 1er to nie tylko automatyczne drogowe bo przede wszystkim skretne ledy......

do zwyklych nieadaptacyjnych tez mozna dobrać automat drogowych bodajże za 700 PLNY

Opublikowano
Dokładnie o to mi chodzi BMW SelectiveBeam , porównując vin F20 z moim w F30 to wszystkie są takie same pozycje jeśli chodzi o oświetlenie i myślałem ,że tak samo będzie . Wiem ,że w LCI już są
Opublikowano
Czyli rozumiem, że adaptacyjne reflektory diodowe w F20 to nie jest to samo co adaptacyjne reflektory diodowe w F30 ?! Jeśli tak to szkoda, bo w F30 są rzeczywiście genialne...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie o to mi chodzi BMW SelectiveBeam , porównując vin F20 z moim w F30 to wszystkie są takie same pozycje jeśli chodzi o oświetlenie i myślałem ,że tak samo będzie . Wiem ,że w LCI już są

W LCI jest już SelectiveBeam? Jesteś pewien?

Bo BMW nie wspomina nigdzie o tym w przypadku serii 1 LCI, a i cena adaptacyjnych LED dla F20 jest o kilka tyś. niższa niż dla F30...

Moim zdaniem to celowa polityka, wszak musi być jakiś "in-plus" na korzyść większych modeli, żeby się sprzedawały :wink:

SelectiveBeam nie ma tak samo w nowej X1, jest dopiero od X3 wzwyż.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ktoś kiedyś w tym dziale pisał że w LCI również nie ma tej funkcji.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Faktycznie, widać że jest SelectiveBeam.

Może konieczne jest kodowanie, żeby uruchomić ta opcję. Wszak filmik do tego nawiązuje.

Opublikowano

musisz miec na pokladzie KAFAS2

Tu masz kodowanie - wydaje mi sie jednak ze nie dziala to jak w F30 a raczej dzieki temu masz oddzielną mozliwosc sterowania przez automat wlaczaniem swiatel "dlugich" niezalzenie dla lewej i prawej strony.

C_AFS_ENA: F020enable

C_HBA_ENA: F020enable

LUT_FLC_FORWARDLIGHTING_Y: F001Codierwert mit AFS, F010Codierwert mit AFS, F025mit_AFS [9C 9C 9C]

C_HBA_ADAPT_SHUT_ENA default value is werte 00, I changed it to werte 01

C_HBA_GRHB_ENA default value is werte 00, I changed it to werte 01

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli tak - to trochę "druciarstwo".

SelectiveBeam to mocno zaawansowane rozwiązanie, musi być idealnie skalibrowane aby poprawnie maskować inne pojazdy i aby "cienie" podążały za ich ruchem.

W innym wypadku oślepia kierowców.

U mnie (w F11) po 2 latach z jakiegoś powodu SelectiveBeam rozkalibrowało się. System działał, ale nie maskował idealnie samochodów.

Konieczna była kalibracja - BMW ma do tego specjalną aparaturę, z dodatkową kamerą instalowaną na czas kalibracji oraz specjalną tablicą testową.

Więc nie jest to takie trywialne, bo nawet jeśli kodowaniem dałoby się to włączyć - pozostaje pytanie co z kalibracją...