Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czy tylko mi na tym renderze zalatuje muscle carem ;)?

Bądź co bądź mi się bardzo podoba i już nie mogę się doczekać.

Ciężko mi wyobrazić sobie muscle car-a z 3-cylindrowym silnikiem 1,5 l. :mrgreen:

Opublikowano
Pytanie tylko czy będzie tak wyglądać. Do tej pory 5 i 7 różniły się. BMW nie idzie drogą audi i mercedesa. Poza tym. Czy jakieś zdjecia przed premierą trafnie przewidziały wygląd prawdziwego samochodu ? Czy był taki przypadek ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym się cudów nie spodziewał, myślę, że będzie bardzo zbliżony do tego zdjęcia. Ja najbardziej czekam na dane techniczne i wnętrze.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
myślisz, że będzie jak z 7-er dołożą wyposażenie i podniosą ceny? wg mnie cena będzie na podobnym poziomie, ciekawe jakie będzie wyposażenie standardowe. Nowa E klasa zaczyna się od 195 tys i nie ma navi...
Opublikowano
Wygląda naprawde dobrze,tzn.wygląda jak trójka ,czwórka czy siódemka tylko inne proporcje :) Byłem ostatnio na premierze nowej E classy , nowa 5-tka będzie miała naprawde ciężko.To juz nie są Mercedesy dla emerytów,Bmw musi mocno popracowac w koncówce aby tak zdeklasowac rywala jak to zrobiło F10 z w212.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano
Wygląda naprawde dobrze,tzn.wygląda jak trójka ,czwórka czy siódemka tylko inne proporcje :) Byłem ostatnio na premierze nowej E classy , nowa 5-tka będzie miała naprawde ciężko.To juz nie są Mercedesy dla emerytów,Bmw musi mocno popracowac w koncówce aby tak zdeklasowac rywala jak to zrobiło F10 z w212.

Mam dokładnie takie same odczucia. To BMW zaczyna wyglądać jak samochód dla emerytów. Szczególnie środek. Nowa 7 już teraz nie robi wyglądem szału. A za 5 lat przy nowej Esie i szczególnie zapowiadającej się bardzo nowocześnie A8, to będzie prawdziwa porażka BMW. DO tego dochodzi pozbawiony czucia układ kierowniczy. I mocna konkurencja ze strony porsche o Tesli nie wspominając. Ja będę mocno zastanawiał się czy nie porzucić marki BMW. Wiem, że wielu moich znajomych myśli podobnie.

Opublikowano
myślisz, że będzie jak z 7-er dołożą wyposażenie i podniosą ceny? wg mnie cena będzie na podobnym poziomie, ciekawe jakie będzie wyposażenie standardowe. Nowa E klasa zaczyna się od 195 tys i nie ma navi...

Co do ceny jest jeszcze pytanie jak wpłynie obniżka akcyzy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam dokładnie takie same odczucia. To BMW zaczyna wyglądać jak samochód dla emerytów. Szczególnie środek. Nowa 7 już teraz nie robi wyglądem szału. A za 5 lat przy nowej Esie i szczególnie zapowiadającej się bardzo nowocześnie A8, to będzie prawdziwa porażka BMW. DO tego dochodzi pozbawiony czucia układ kierowniczy. I mocna konkurencja ze strony porsche o Tesli nie wspominając. Ja będę mocno zastanawiał się czy nie porzucić marki BMW. Wiem, że wielu moich znajomych myśli podobnie.

+1 - to jest smutne ..... ale to samo widze i czuje, wspomnienie tylko pozostanie po dobrej marce

Opublikowano
Akcyzą zajmował się senat a nie sejm i osobiście nie wierzę w obniżkę.

Celem nie jest obniżka sama w sobie, ale zwiększenie wpływów do budżetu. Czy ktoś wie jak wpłynęła możliwość odliczenia VATu od osobówek na wpływ tego podatku do budżetu ?

Opublikowano

Myślę że dużo nie dołożą, jak w ogóle dołożą.

Według mnie zdrożeje 10-15 tys zł. X3 zdrożała sama z siebie o parę tys bo włożyli nowa m pakietowa kierownicę. Chyba że ja nie wiem a był jej lift :roll:

Opublikowano

W tym roku nie będzie jednak premiery.

Zostało to przesunięte na początek 2017.

Za to G30 będzie miała pięć systemów więcej niż nowa 7-ka,cokolwiek to oznacza .

Opublikowano
Mi tez mówili w salonie, ze marzec 2017. Tylko w końcu nikt nie wiedział czy chodzi o premierę modelu, czy możliwość zamawiania w salonie konkretnej konfiguracji :)
Opublikowano
W tym roku nie będzie jednak premiery.

Zostało to przesunięte na początek 2017.

Za to G30 będzie miała pięć systemów więcej niż nowa 7-ka,cokolwiek to oznacza .

Skąd to info ? Czyżby aż tak bardzo obawiali się klasy E ?

Opublikowano

Info z DE , a dokładnie BMW Skjellet Eberswalde .

Umawiałem dziś termin serwisu F10 i przy okazji była rozmowa na temat nowej 5-tki .

To raczej sprawdzona wiadomość , więc w tym roku nie zamówisz nowego modelu, trzeba poczekać .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Akcyzą zajmował się senat a nie sejm i osobiście nie wierzę w obniżkę.

I ja podobnie. I tak w budżecie dziura robi sie coraz większa także nie mogą sobie pozwolić na taki ruch.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

Na moje spostrzeżenie, że nowa E klasa właśnie wysoko postawiła poprzeczkę, przy okazji wstawiania do serwisu mojej F10, gostek stwierdził, że warto poczekać na nową 5, bo zwykle jest tak, że BMW wygrywa z Mercem, kiedy już wchodzi porównywalny wiekowo model - czyli za rok.

Pożyjemy, zobaczymy :)