Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kombi nie bedzie
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
  • Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Spoko , zaraz znajdzie się jakiś tuner i kupi m5 , g31 550xi w tych samych specyfikacjach . Po czym poprzekłada graty i sprzeda z 50% zyskiem .

Apina będzie w turingu a po lekkim chipie będzie jeździć lepiej jak seryjne m5 .

Opublikowano

jest juz alpina b5s w sedanie, moze kiedys zrobia w kombi. M5 F90 prawdopodobnie bedzie jezdzic porownywalnie+- jak B5S czyli 0-100 w 3.5s a 100-200 w 7.9s katalogowo ( w realu przy odpowiednich warunkach moze byc ciut lepiej).

Jesli byly kiedys porowania Alpiny do M, to wygladalo to w nastepujacy sposob: ze startu zatrzymanego alpiny lepiej sie zbieraly z uwagi na naped awd, a z rolki juz byly gorsze od emek ktore maja rwd i szybsza skrzynie dkg.

Teraz roznica miedzy nimi sie prawdopodobnie zatrze, bo awd i taka sama skrzynia 8 biegowy ZF i bedzie podobnie z rolki czy ze startu zatrzymanego

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
Alpina B7 mnie zaskoczyła, toto się zbiera 0-100 w 3,6 sekundy, gdzie seria ma chyba 4,4 (też z xdrive)
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano

Jest i film ze wszystkimi crash testami nowej serii 5. Końcówka filmu przedstawia skuteczność ochrony pieszych na zamkniętym placu, bardzo ciekawe!

Opublikowano

Jeżeli ktoś z Was zanosi się z zakupem nowej 5er, albo jakiegokolwiek innego BMW (Audi lub Volvo), to dajcie znać na priv z konfiguracją. Bez problemu uda się zorganizować większy rabat niż sami jesteście w stanie ogarnąć w salonie :).

Więcej info na priv żeby tutaj chłopakom nie robić bałaganu.

http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano
Panowie czy jeździł Ktoś 530i ? A może ktoś wie, jaki salon posiada takie na testówce?

Jezdzilem 530i xdrive, salon Bawaria Motors Gdansk.

Opublikowano
Panowie czy jeździł Ktoś 530i ? A może ktoś wie, jaki salon posiada takie na testówce?

Chyba nie chcesz zamieniać 550i na 4 gary????

Opublikowano

Miałem okazję pojeździć G30 i jedna rzecz mnie zszokowała. Auto było na 19" z oponami Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 i... niemiłosiernie na nich pływało! W swoim F25 również mam 19" z oponami teoretycznie niższej półki, bo Michelin Primacy 3, jednak czuć, że opony są sztywne, a auto super reaguje na ruchy kierownicą.

Na tych Goodyearach miałem poczucie jakbym jechał na balonach 16" z zimówkami nieROF. Auto miało dużo gorszą precyzję układu kierowniczego, a stabilność w reakcji na szybkie ruchy kierownicą była bardzo dyskusyjna (czuć pływanie). Dodam, że ustawiłem zarówno zawieszenie jak i układ kierowniczy na tryb Sport.

Gdy wróciłem do swojego X3 wierzcie lub nie, ale jechało mi się przyjemniej, lepiej czułem drogę (mimo zwykłego nie m pakietowego zawieszenia). Mając doświadczenie z wieloma oponami, wiem, że w tym przypadku ewidentnie z nimi był problem. Jakie macie odczucia w tym temacie?

Opublikowano

Na pewno jechałeś G30? Teraz juz przywykłem, ale kiedy 1 raz wsiadłem do tego auta to właśnie precyzja prowadzenia samochodu mnie urzekła, koła 18cali, zawias M

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł