Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mje autko na g-tech kreci niskie 6 a to jest jakas parodia ;-) bo te okolice sa zarezerwowane dla e36 m3 3.0. Jak bedzie lepsza pogoda z pewnoscia podam swoje wyniki. Do tej pory 0-108 (oczywiscie mowie na oko) z pasazerem i stoperem wychodzi w okolicy 7.5. Jesli wiec producent podaje czas z pasazerem oraz 20kg bagazu to by sie w miare zgadzalo ;-). Jak mierzycie to wlasnie tak na granicy 105-110 bo to jest w miare wiarygodne ;-) i nie beda wychodzily zbyt optymistyczne wyniki... Co do kolegi chcacego dyskutowac nadal uwazam taki pomysl za glupi bo jesli ktos bedzie chcial przeczytac o wynikach bedzie musial zmarnowac mnustwo czasu na czytanie niepotrzebnych wywodow zamiast czytac tylko na temat...
  • Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dżizes ale o co chodzi ?? Kolega pyta - mozna odpowiadac lub nie. Odwiecznym prawem mężczyzny jest rywalizacja miedzy samcami a przykład z przyspieszeniem 0-100 km/h jest idealnym tego przykladem. Licytacje o przyspieszeniu można słyszeć w prawie każdej meskiej rozmowie.

Moje zmierzone dane :

Fiat CCS 55KM - 12 sec

Fiat CCS 90KM - 9.8 sec

Astra GSI 16v 140KM - 8.5 sec

320i coupe 85' 125KM z kat. - 9.5 sec

C2 VTR 1.6 16v sensodrive 110KM - 10 sec

VW transporter TDI 130KM - 12 sec

Subaru Impreza STI Spec C. group N - ok 5 sec

moje cisnienie od 0-100 - jedna blondynka :norty:

Stary,czy ja Cie przypadkiem nie znam?? Pilot czrnucha!!?? Cos jak przejrzalem te "Twoje" furki C2 VTR, Transporter I Subru jak mniemam czarnucha i Twoje, to wzsystko stalo sie jasne.No i ta ksywa od wielkiego Sainza!! Norbi sie klania, a wdepnalem na forum bo zamierzam swoje scierwo 2.5 TDI zamienic na 330d i tu jestes moderatorem?? Sorki panowie,ze odbieglem od tematu, wiecej sie to nie powtorzy.
Opublikowano

Najdokładniejszy pomiar wyjdzie na zawodach 1/4 mili

Ostatnio miałem okazję na zawodach 1/4 mili w Białej

wyszło mi 17.18s chyba nieżle jak na seryjne 318is coupe

setka wychodzi 10s. V-max 220km/h :hand:

Opublikowano
:shock: BMW 735 ma az tak dlugie przelozenia :?: :?: :?: Czy ten licznik nie przeklamuje :?: Bo myslalem ze jedynka az do 90km/h jest zarezerwowana tylko dla V12 :shock:
Opublikowano
do 09/88 735iA miała dłuzszy dyfer 3,45 i jedynka przy max dla M30 B35 obrotach czyli 6200 wynosiła 85 km/h. po tej dacie wszedł dyfer 3,91 i jednynka skrociła sie do 75 km/h. Przełozenia skrzyn 730iA R6, 735IA i 750 są te same.
Opublikowano
I druga najdokladniejsza metoda to nakrecic filmik i zmierzyc programem do edycji video :) wlasnie tak zrobilem i wyszlo mi 8,7. Oto filmik :D

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=7953726707438295

no wlasnie dlatego sadze ze to bedzie najwierniejszy dowod. gtech wypluwa kosmiczne wyniki, a na podstawie filmu mozna jakos juz ocenic.

moj 2 mega http://www.zippyvideos.com/2321963334023316/przyspieszenie/

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano (edytowane)
Nie wiem co to za predkosciomierz ... moze faktyczne przekłamuje. Bo oryginalnie tam powinno byc do 260 przeciez. W takim razie jest opcja zebym gdzies dorwał oryginalny ? Edytowane przez MC-Maxim
www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
kup caly i sobie z 2 zrobisz 1. widzialem ze masz poprzepalane zarowki, zmienisz przy okazji wszystkie. A co oryginal to oryginal a nie jakies druciarstwo z audika.

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
No tak ... tylko musze praktycznie zaplacic 100 zł za kawalek papierka :D Sie pomysli .... ale nawet nie wiedzialem ze mam jakis nieoryginalny predkosciomierz :P Z czasem napewno go zmienie, bo teraz to raczej nie za dobrze pokazuje predkosc :?
www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mój oryginalny licznik przekłamuje o ok. 5km/h u kolegi w audi 2.8 przekłamuje jeszcze bardziej. Gdy on jedzie 100km/h u mnie wskazuje nieco ponad 90 a naprawdę jedziemy 88-86km/h.

0-100km/h 9,6 sec. na benzynie

0-100km/h 10,5 sec. LPG

mierzone stoperem. Zwężka w postaci blosa. Wkrótce wynik poprawię :D

peace & love
Opublikowano
g tech + 2 osoby na pokladzie i powtarzalne 8,04-8,05 na zimowych oponach :D - takze nie jest zle :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
a moje BMW 535i z 92 roku do setki ma 7.2s i Vmax 241km/h , predkosc max .jest o 4km wieksza niz podaja dane techniczne.sprawdzilem pare razy.
Opublikowano
witamk posiadam BMW 535i z 91r, w ksiazce auta jest napisane ze ten model do setki ma 7.8 sec. bodajże ale nie jestem pewny. NIe sprawdzałem mojej czarnulki ile max poleci bo nie jestem przyzwyczajony do tylniego napedu ale jak sie oswoje to napewno sprawdze :) i sie pochwalę ,pozdrawiam :)
Opublikowano

witaj byc moze ze za wolno operowałes bieghami, lub moze twoja beja jest juz troche zagazowana?sam nie wiem trudno mi powiedziec.

jescze raz sprawdz moze bedzie lepiej

pozdrawiam