Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie mechanik twierdzi ze w aucie padl czujnik obrotow pompy paliwa czy jest wogole takie cos??????? gdzie to znalesc i ile takie cos kosztuje??? nie wiem jak to wogule nazwac i napisałem jak mowił jej mechanik. A i w razie w ile kosztuje nowa pompa i jakiej firmy kupic??? z tego co ciotka mi mowila to auto pali jedzi i czasami gasnie. chodzi o wersjie 136 koni :?
Opublikowano

Tu pewnie chodzi o pompe wtryskową .Nowa chyba coś koło 7000 tyś :norty:

Najlepiej zabierz auto od tego pseudo mechaniora i jedź na komputer niech sprawdzą jakie są błędy i wtedy można snuć jakieś teorie ,co jest uszkodzone :cool2:

Opublikowano
Panowie ciotka byla na kompie wyskoczyly jej bledy , czujnik predkosci obrotowej pompy wtryskowej jakis kod 73? ile takie cos kosztuje? a drugi to cos z iglica czujnik czy coś tam moze wy wiecie o co chodzi z iglica kod 5 chyba chodzi a kąd z tego co mi tam ciotka powiedziala :D Pomozecie? :8)

tak pomoemy , trzeba zregenerowa pompé ... mozesz wymienic sam czujnik ale czy jest sens jak nie wiesz co jest z pompá ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
wlasnie chodzi mi o czujnk ile kosztuje? sama wymiana jego nic nie pomoze? teaz juz tak gasnie ze nie da sie jedzic? a regeneracja pompy to jaki koszt? na częsci do bmw powiedział mi ze taki ori czujnik to 370 zl kosztuje :duh: :duh: :duh: a wy mowicie ze to pompa wtryskowa do regeneracji no to jaki jest koszt i gdzie najlepiej to zrobic? sama wymiana czujnika to tylko strata kasy?
Opublikowano
bodajże kolega TC na forum takim czymś się zajmuje, regeracja jakies 1700-2000zł
Opublikowano
hmm to mowiece ze to na 100% . nie ten czujnik obrotowy pompy badz sterownik, tylko pompe trzeba zregenerowac bo musze wiedziec na 100% bo nie moje autko i to nie maly koszt jest. czujnik 370zll a regeneracja 1700zl

Ale ja nie wiem co jest zepsute byc może zawór dawki , różne rzeczy mogą sie popsuć , trzeba sprawdzić pompę na stole ...

Ale jak ja masz zdemontowana to szkoda wymienić tylko czujnik ....

Poza tym zawsze możesz zadzwonić do Boscha i zapytać o cenę regeneracji ...;)

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

myślę że na to składa się wiele czynników

paliwo, szczelność układy, jazda na rezerwie, przebieg oczywiście jak o czymś zapomniałem to powiedzcie