Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja tam stoję właśnie przed dylematem na jakie opony (producenta) się zdecydować. Potrzebuję zakupić 195/60/R15.

Mam to samo. Mam felgi styling 44 bodajże :D 16' i doradzono mi założyć na to continentale jaki rozmiar polecacie i może markę ?

Sprzedam VW Corrado G60.

Kupię do E36: fotel kierowcy alcantara podgrzewany , Listwy progów wewnętrznych Mpakiet do Tour/Sedan,

Lusterka M, klapa tył cosmosschwarz

Sprzedam części od BMW E46 320d Touring.

Mój Turas

http://serwer1385585.home.pl/stefun/data/documents/bmw=20generacja.jpg

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
witam koleżeństwo, jutro inauguracja sezonu bezdachowego, słonko i 20 stopni. Witaj wolności!
Opublikowano
jak szukacie w miare tanich i dobrych opon na max felge typu 16" to bierzcie barumy, a jak coś na większa felge typu 17 - 18 " to Pirreli albo Continental to są dobre marki i w miare cenowo przystepne bo Bridgestony i Micheliny mają ceny z kosmosu :duh: o scieralnosi Bridgestonów nie wspomne :mad2:
http://imageshack.us/a/img222/358/img0470ji.jpg
Opublikowano

U mnie lato już w pełni.

Potenza na 18 calach :norty:

http://i48.tinypic.com/2mi43fs.jpg

http://i45.tinypic.com/5y6kxg.jpg

SPRZEDAM

Komplet zderzaków BMW F30 Sport Line

Komplet zderzaków BMW Z4 E89

Opublikowano

Witam

Chciałbym założyć felgi aluminiowe z oponami o rozmiarze przód 225/40/r18 tył 245/40/r18. Pytanie jak to się ma do prowadzenia. Przede wszystkim czy będą pasować. Posiadam e46 320 z 1999 roku a to są felgi z modelu e 36. To moje pierwsze BMW i nie orientuję się jeszcze dokładnie w tematach tych samochodów. Pozdrawiam

Opublikowano
jak szukacie w miare tanich i dobrych opon na max felge typu 16" to bierzcie barumy, a jak coś na większa felge typu 17 - 18 " to Pirreli albo Continental to są dobre marki i w miare cenowo przystepne bo Bridgestony i Micheliny mają ceny z kosmosu :duh: o scieralnosi Bridgestonów nie wspomne :mad2:

Potwierdzam! :) Ja u siebie na 17tki zakładam kolejny sezon Pirelli i jestem mega zadowolony.

Opublikowano

Witam,

Mam dylemat. Sezon letni się zaczął i zakupiłem felgi 17' 7.5 cala. Dylemat dotyczy opon jakie mam założyć. 225/45/17 czy 215/45/17. Szersze, ładniejsze i stabilniejsze, ale koleiny i spalanie. Mniejsze natomiast nie wiem czy ładnie się rozłożą na całej feldze. Proszę o pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
215/45/17 nie jest najlepszym zamiennikiem dla 225/45/17. Bardziej odpowiednim jest 205/50/17, masz to zresztą na słupku drzwi kierowcy w E46.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Żeby nie zakładać kolejnego wątku, pytanie do posiadaczy F10... teraz mam zimówki 245/45/18.. zastanawiam się, nad letnimi 245/40/19 przód i 275/35/19 tył. Czy komfort jazdy jakoś drastycznie spada na naszych drogach?
Opublikowano
Drastycznie to moze nie spadnie ale przy 245/45 R18 masz 110mm gumy (czyli komfortowo) a przy 275/35 masz okolo 96mm -> lekki sport, i jak to zajebiscie wyglada :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zalozylem letnie i sie nie da jezdzic po koleinach :| mimo ze mam active steering to tak ciagnie albo w lewo albo w prawo ze strach sie bac. Zimowki w rozm 225/45 17 nokian wra3 rof jechaly pewnie po koleinach a letnie michelin ps2 rof 225/40 18 i 255/35 18 na tym samym odcinku z koleinami chca kiere z rak wyrac. Nie wiem czy to wina wieku opony czy jaki czort. W zeszlym roku tak nie ciagnely te letnie (przynajmniej tak mi sie teraz wydaje :-D ) w kazdym badz razie napewno ostatni sezon i kupuje nowe letnie albo pirelli p zero albo bridgestone potenza s001.

🙃🙃

Opublikowano
Podobne mam odczucia, im szersza opona tym mocniej ciągnie na koleinach. Ja już od jakiegoś czasu latam na 225/50r17 i jest ok. Fakt że 18/19 cali dużo lepiej wygląda na e60
Opublikowano

Witam mam możliwość kupienia alufelg FELGI: 8Jx17 ET-34 5x120

Czy podejdą one do mojej e87. Jestem jej posiadaczam dopiero tydzień i nie bardzo wiem??

Opublikowano
Ja zmieniłem dopiero wczoraj :8)

a ja równy tydzień temu :D poza tym mam pytanie do posiadaczy 17 calowych felg. JAk wam sie na tym jeździ ? mnie ciągnie po koleinach, letnie mam 225/45/17 a zimowe miałem 205/55/16 czy to tylko wrażenie pierwsze po zimie jak jest u Was ? i jaki rozmiar najlepiej pasuje do touringa?

Opublikowano
a ja już mam dzisiaj sobie założyłem nowiutkie wz-208 + nowiutkie oponki :norty: :norty:
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
... w kazdym badz razie napewno ostatni sezon i kupuje nowe letnie albo pirelli p zero albo bridgestone potenza s001.

Zdecydowanie odradzam Pirelli P zero. Mam takie i nie wytrzymują więcej niż 20K km. Dostałem swoje X5 na takich z salonu i po roku musiałem wymienić. Pirelli były najtańsze, więc powtórzyłem. Teraz, po kolejnych 20 k przebiegu nie nadają się do jazdy. I zaznaczam, to są letnie, używane tylko latem. Nigdy więcej tego modelu!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a jakich innych opon uzywales w tym samochodzie? może masz taki styl jazdy, ze i w tramwaju zalatfisz "gumy" po 20k :) jak kupilim 540 to na wiosne zakladalem nowe gumy a na jesieni tyl był lysy jak Kojak :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyboru nie ma duzego w rozm 255/35 18 rof :| sa dwie bridgestone jedne pirelli i jedne michelin. Takze marny wybor. Na przod czyli 225/40 18 juz jest wiecej rof-ow do wyboru ale co mi po tym jak na tyl inny rozmiar i wybor do bani

🙃🙃