Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie by trzeba było podjechać na hamownie i sprawdzić ile ma km - pewno kiedyś wrzucę wykres, ale zawsze czasu brak.

Jedno co jest super to totalne wciskanie w fotel już od 1000 obrotów praktycznie nawet niżej już czuć uderzenie momentu.

Wrażenie z jazdy jest super - jak to mówią twarz urywa :D

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jeśli ktoś jest z Poznania i okolic to warto rzucić okiem na ofertę TuneForce, robią już Fki na miejscu, do tego jest duży rabat dla 3 pierwszych osób :cool2:
Opublikowano

No ja załapałem się na 80%. Teraz zostało już tylko 5 pakietów po 30% ale i tak dobra to oferta.

Wysłane z mojego Passport przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Jeden raz trzeba będzie otworzyć, potem będzie szło przez OBD..oczywiście o ile CAN-bus jest wyprowadzony do OBD, a w niektórych Fkach podobnie jak w Volvo nie jest.
Opublikowano
Niektóre modele ponoć sie da...ale raczej trzeba sie liczyć z tym, że praktycznie każda modyfikacja softu wiąże się z otwarciem ECU - ale tego nie masz sie co bać bo praktycznie w kazdym nowym aucie trzeba to zrobić, zresztą jak przeczytasz na stole to masz backup - przy programowaniu po OBD różnie bywa, często sie cos zawiesza itp.
Opublikowano
Tak dla zainteresowanych, od świąt, robimy F-ki na miejscu, czyli przyjazd, mod, wyjazd :D
Świetna wiadomość, na co mogą liczyć właściciele 2.0d 184 PS ? i 3.0d 245PS ?
Opublikowano
Myślę, ze w przypadku 2.0d 184ps i 3.0d 245ps efekt będzie podobny jak w E90 z tymi silnikami, hardwareowo to się nie różni zbytnio. Benzyny w Fkach też już są programowalne ?
Opublikowano
A właściciele 535D 313 ps na ile mogą liczyć PS i NM ??

jeśli będzie trzymać serię (z z tym bywają problemy), 350KM 700Nm będzie OK

Tak dla zainteresowanych, od świąt, robimy F-ki na miejscu, czyli przyjazd, mod, wyjazd :D
Świetna wiadomość, na co mogą liczyć właściciele 2.0d 184 PS ? i 3.0d 245PS ?

220KM 430Nm

Podepne sie z pytaniem dot 30d 258km

także standard, 300KM 650Nm

benzynowe także, ale dopiero w styczniu :)

Opublikowano
Tak z ciekawości , co można uzyskać z 550D ?

Ze 440KM i 850Nm

Opublikowano (edytowane)

bez szalu sa wyniki nowego 535d... stary mozna bylo krecic na 350-370 koni bez wiekszych ingerencji... bi Turbo z Vaga 2 lata temu widziaelm zrobione na 400 i 800nm samym programem . :cool2: .

550d tez szalu nie robi ...ani w serii ani po Hartage ...a szkoda bo myslalalem ze ten silnik bedzie idealny ale jednak samochod ma mase 2t :? :? i Xa

Edytowane przez mmcv
Opublikowano
żadne F-ki nie robią się bez otwierania

My będziemy w styczniu robić bez rozklejania sterownika. Kto widział i rozumie skany płytki PCB po otwieraniu stera ten nie będzie go chętnie otwierał. Dlatego tez czekamy na odpowiedni sprzęt :D

CHIPTUNING BMW ŁÓDŹ > STROJENIA INDYWDUALNE > TEL 794-053-715

ZAPRASZAMY NA MODYFIKACJE WSZYSTKIE MODELE BMW

http://www.TC-PERFORMANCE.eu

http://www.tc-performance.eu/app/uploads/2019/01/15/chiptuning-bmw-g-seria-2-e1547559341957.jpg

https://www.facebook.com/TeCePERFORMANCE -> ODWIEDŹ NASZ FANPAGE!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

.. o ze nie trzymaja to my wszyscy wiemy. zdjecie silnika powyzej 300KM !!

napisz jaka cena tego zabiegu.

ale przyrostow to tak duzo nie ma .... fajnie iz w koncu cos ruszylo z f-kami i boxy prawie pojda do kosza:):)

Opublikowano
O, jestem w szoku że już taka rzeźba dopadła F-ki jak Dpf off... :shock: Nie da się zrobić chipsa bez tego zabiegu ?!
"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
I dobrze! Jal się wytnie to można zrobić większy przyrost czy wycina się po to aby nie mieć problemów w przyszłości ?
"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
O, jestem w szoku że już taka rzeźba dopadła F-ki jak Dpf off... :shock: Nie da się zrobić chipsa bez tego zabiegu ?!

oczywiście że się da zrobić dobrego moda z dpf-em ....

tak zarządził klient ....więc nie ma co się rozczulać :)

.. o ze nie trzymaja to my wszyscy wiemy. zdjecie silnika powyzej 300KM !!

napisz jaka cena tego zabiegu.

ale przyrostow to tak duzo nie ma .... fajnie iz w koncu cos ruszylo z f-kami i boxy prawie pojda do kosza:):)

pw