Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy BMW posiada ocynkowane blachy w swoich modelach, jesli tak to jakie modele i od ktorych lat takie zabezpieczenie jest przez firme stosowane ? Audi np cynkowalo swoje blachy w modelu 80 juz od 86,87 roku.

Takie pytanie mi sie nasunelo w zwiazku z wypowiedzia blacharza ktory powiedzial ze BMW i Mercedes nie stosuje ocynkowania ???

Posiadam model 525 TDS z 95 i blacharke ma idealna, nigdzie ani sladu najmniejszej korozji. Byc moze dlatego ze auto stosunkowo niedawno sprowadzone z Niemeic , a tam drog nie solą.

m62, V8, 245 km
Opublikowano

Posiadam model 525 TDS z 95 i blacharke ma idealna, nigdzie ani sladu najmniejszej korozji. Byc moze dlatego ze auto stosunkowo niedawno sprowadzone z Niemeic , a tam drog nie solą.

hehe nie sola jak jechalem z Weiden do Freiburga padal snieg oba miasta w Niemczech i non stop autostrada jechalem a auto po podrozy mialem biale wiec nie wiem czy tak nie sola.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

hehe nie sola jak jechalem z Weiden do Freiburga padal snieg oba miasta w Niemczech i non stop autostrada jechalem a auto po podrozy mialem biale wiec nie wiem czy tak nie sola.

to z czego miałeś białą blache to nic innego jak chlor oni nie uzywają soli.

Opublikowano
E32 i E34 były na 100% ocynkowane.

nie wiem czy całe bo np e36 ma cynkowana maske,nadkola i chyba dach ale nie jestem pewien.poszukajcie był juz taki temat

Opublikowano

Frank, a E30 :roll:.

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Frank, a E30 :roll:.

na E30 sie nie znam :P

@LEGO - ocynk błotników jest chyba z przyczyn praktycznych wazniejszy niz np dachu . Tak czy owak E34 i E32 są VOLL VERZINKT

Opublikowano

e30 jest całe ocynkowane od końca '87 /szeroka lampa/

Krzyżacy oczywiście zimą, tak jak cała północna Europa, stosują sól i inną chemię.

pzd.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak czy owak E34 i E32 są VOLL VERZINKT

Dokładnie tak, E34 na pewno od początku produkcji.

Kai
Opublikowano

Model E30 ma blachy ocynkowane od wprowadzenia zmodyfikowanej wersji nadwoziowej, czyli od 1987roku (czyt. szeroka lampa)........

U mnie rdzy brak :police:

Opublikowano
hmm z e36 to roznie z tym ocynkowaniem...u mnie na klapie bagaznika na rancie gdzie jest zgrzana blacha i wykonczona taka guma jakby mam babla...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hmm z e36 to roznie z tym ocynkowaniem...u mnie na klapie bagaznika na rancie gdzie jest zgrzana blacha i wykonczona taka guma jakby mam babla...

A to akurat standard z prostej przyczyny, woda do tego profilu dostaje się przez nieszczelności w lampkach oświetlenia tablicy, niby w klapie od środka są otwory którymi ma wypływać ale zawsze jakaś część zostaje, do tego dochodzi sprawa syfu jaki woda spływając zabiera z tylnej klapy.

Opublikowano

W E36 moga sie zdarzyc jakies wady w warstwie ocynku, szczegolnie jezeli samochod ma juz kilka lat i pareset tysiecy kilometrow.

Ale jakiekolwiek wieksze slady korozji swiadcza o tym, ze samochod ma powypadkowa przeszlosc.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Rdzę na klapie ma naprawdę sporo E36 - to niestety jakaś wada jest...
Sama radość :)
Opublikowano
rdza w okolicach tylniej klapy w e36 to norma,poprostu woda sie tam zbiera.Co do rdzy i pecherzy na lakierze, wystarczy ze kamien zrobi malutka dziurke w lakierze pod ktorym potem dostaje sie woda i tak sie robia pecherze,auto wcale nie musi byc powypadkowe
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam mam pytanie mam e36 318 z 93 rok i mam pewien problem chodzi o to ze pomiedzy uszcezlkami przedniej szyby a "pacholkami" lewymi i prawymi pokazuje mi cos jak rdza albo odprysk lakieru. Moje pytanie brzmi czy da sie cos z tym zrobic? Jesli tak co zrobic aby uniknąc rdzy rowzniez w inny miejscu jesli sie pojawi? Sa na to jakies sposoby czy to juz jest proces nieodwracalany i wtedy nalezy sprzedac bmw?!!
Opublikowano
Model E30 ma blachy ocynkowane od wprowadzenia zmodyfikowanej wersji nadwoziowej, czyli od 1987roku (czyt. szeroka lampa)........

U mnie rdzy brak :police:

nie zgodze sie z Toba bo moja e30 z 86 roku ma ocynk

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano

e-39 jest na pewno ocynkowane ale nie przypuszczam aby ocynkowali e-34.

kolega ma bardzo mocno pokorodowaną m-5 z 1991 roku.

skorodowany szyberdach ,błotniki i przednia maska.posypane nadkola.tak raczej nie zachowuje sie ocynkowany samochód.

czasami się mylę