Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem, ze na forum X3 (F25) temat zmiany kierownicy ze sport na m byl walkowany i tam nie bylo zadnych problemow. Tylko tam sa inne kierownice i nie wiem jak to wyglada w F30. W kazdym razie zawsze mozna oddac do obszycia i efekt dotykowy/komfortu bedzie podobny. Wizualnie obie ciesza oko, ja wybralem M tylko ze wzgledu na to, ze swietnie trzyma sie ja w rekach.
  • Odpowiedzi 751
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ja wymieniłem ze sport na mpakiet ale ta wcześniejsza wersje bo do niej airbag mi pasował :) 15 minut roboty a jezdzi sie jakby sto razy lepiej, skóra na tej "sportowej" jest twarda i nie przyjemna w przeciwieństwie do mpaka :8)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja ostatnio w 435i miałem do czynienia z kierownicą mega super M Motorsport bla bla bla z diodami na kole kierownicy pokazującymi obroty. Ta to jest kozacka dopiero. :)
Opublikowano

Może głupie pytanie, ale czy takie wnętrze jak pokazane przy tej kierownicy M-Performance można mieć w zwykłej 328i jak się wykupi jakiś pakiet M-Performance, czy tylko można to mieć w M3?

M.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Można, te wszystkie dodatki są dostępne w aso :)
Opublikowano
Zero problemów. Mam przyzwyczajenie z choppera i często zakładam beżowe, skórzane rękawiczki dla kierowców. Ale nie zawsze. Reszta też bez kłopotów. Dbam tylko żeby nie wsiadał nikt w mokrych jeansach. jeżeli chce to pod dupke dostaje koc. Ale w 99% jezdze sam. To wszystko. To moje pierwsze auto z jasnym wnętrzem i jestem zadowolony, dosyć juz miałem szarosci i czerni.
17201351_1531754336834932_3241894237246117208_n.jpg?oh=52637f578bbb6c04fb758f53a709581c&oe=5928CFCF
Opublikowano
No muszę Ci powiedzieć że wygląda nietuzinkowo i bardzo ładnie. I o ile wstawki z drewna wg mnie prawie zawsze są słabe, to w Twoim wypadku pasują wręcz idealnie! Gratki za pomysł i odwagę w takiej konfiguracji.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Mam, bmw f30 diesel 2012 z przebiegiem 78 000 km, kupiona w salonie jako nowa i właśnie padła skrzynia biegów ( manual) bmw da 50 % na naprawę musze dorzucić 7200 zł, a i jeszcze drżenia kierownicy- ten model tak ma mówią… lipa straszna
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam, bmw f30 diesel 2012 z przebiegiem 78 000 km, kupiona w salonie jako nowa i właśnie padła skrzynia biegów ( manual) bmw da 50 % na naprawę musze dorzucić 7200 zł, a i jeszcze drżenia kierownicy- ten model tak ma mówią… lipa straszna

I dlatego własnie trzeba oba pakiety 5 letnie BSI i BRI kupować . Wtedy nie ma problemu z naprawami. Zwraca się pakiet już przy wymianie tarcz i klocków :-)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

I dlatego własnie trzeba oba pakiety 5 letnie BSI i BRI kupować . Wtedy nie ma problemu z naprawami. Zwraca się pakiet już przy wymianie tarcz i klocków :-)

czyli uważasz że to normalne że pada skrzynia po 3 latach i 78 tys km ? w samochodzie za 170 ty zł ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prawie nowa używka kosztuje może z 2 tys. złotych, więc jaki sens pakować się w jakieś wymiany na nowe i dopłacanie 7 albo 10 tys. złotych? Jeżeli to te same skrzynie co w E90, to zdarza się, że nie chce wchodzić jedynka. Psuje się to dość rzadko w sumie, więc nie ma tragedii. Naprawdę przestańmy narzekać na BMW, bo przy innych premium i tak dają radę. :)

• 1 miesiąc temu...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Wracając do tematu wnętrza serii 3 (tu akurat M3) :twisted:

Individual Opal White Interior

http://f80.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=1342909&d=1452036460

http://f80.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=1342906&d=1452036460

i z zewnątrz:

Individual Mexico Blue

http://f80.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=1342902&d=1452036460

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od niedawna jestem posiadaczem pierwszego w życiu BMW - F30. Kupowałem je jako używane, więc nie miałem dużego wyboru jeżeli chodzi o specyfikację.

Generalnie same zalety, ale ...

Oprócz samych plusów dostrzegłem jeden minus - standardowy zestaw audio. Mam navi Business co oznacza chyba, iż mam radio Professional. Jest to chyba najgorszy standardowy zestaw nagłośnienia z jakim przyszło mi do tej pory się spotkać. Dźwięk nie ma żadnego wyrazu, basy praktycznie nie istnieją. W poprzednich samochodach (Audi A6, Golf VI) standardowe zestawy audio były znacznie lepsze.

I tak jestem z samochodu zadowolony, ale jestem zaskoczony, że jest tak słabe nagłośnienie. Dobrze jedynie słucha się wiadomości. Dla osób, które zwracają uwagę na dźwięk polecam dobranie wyższych opcji.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nagłośnienie jest słabe, może BMW kiedyś w końcu przestanie pchać to badziewie :duh: Ja mam hi-fi i też szału nie robi żadnego. W poprzednim aucie miałem zwykłe to był dramat całkowity.
Opublikowano

A ja wciąż nie rozumiem tego narzekania. Co prawda mam H&K ale w Zetce mam podstawowy zestaw i mi wystarczy.

Słuchacie jakoś przesadnie głośno i wtedy zniekształca dźwięk?

Tak jak ktoś tu wyżej napisał - cieszę się, że nie mam tak wyczulonego ucha bo to droga cecha jest :wink:

SPRZEDAM

Komplet zderzaków BMW F30 Sport Line

Komplet zderzaków BMW Z4 E89

Opublikowano
No właśnie mi też pasuje, chociaż zawsze miałem HiFi. W Audi mam B&O i nie widzę znacznej różnicy. Po prostu tak jak kolega powyżej nie mam wyczulonego ucha na to i całe szczęście.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa