Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Aż dziw bierze ze nie jest to seryjne. Od dawna mam to w e87... Docenisz ten patent zima.. Dobry mod
  • Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Super ! Jak to zrobiles ? Wkurza mnie to ze zawsze musze ubrudzic rece kiedy otwieram bagaznik :duh:
Opublikowano

jak trudniej o sprezyny uzyj szukajki... napisalem dokladnie gdzie kupic sprezyny... koszt 16 zeta jak dobrze pamietam ;)

cytacik:

nervvus116 napisał(a):

kolego proszę pomóż mi to znaleźć szukam już kilka dni

słabo szukasz :)

http://www.1erforum.de/der-1er-bmw/heck ... 33116.html

jeszcze cos do pomocy.....

bez kombinowania widać ze jest to sprężyna dociskowa o przekroju prostokątnym zgodna z ISO 10243 (malowanie na zielono oznacza : do obciążeń lekkich... poniżej masz katalog...

http://www.impex.brandpoint.pl/info/ofe ... iso-10243/

wg mnie jest to sprężyna o numerze katalogowym: 1S19032 :mrgreen:

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Te osiągi dzięki temu chipowi :shock: ? Jeśli tak , to już nie mogę się doczekać kiedy gwarancja się skończy :)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ladnie to wyglada ale nie ufam jakos tej aplikacji na tyle zeby te 5,9 bylo realne. Zmierz racelogic-em.
Opublikowano
:roll: to co Ty masz tam pod maską ?

Pod maską jest 1,6 Turbo na dwóch modułach cyfrowych: czyli seryjny sygnał podbijany jest jednym modułem, a potem seryjnie zamontowany jest drugi moduł, który podbija ten podbity sygnał po raz drugi. W obu modułach wgrany jest soft od 328i.

Ladnie to wyglada ale nie ufam jakos tej aplikacji na tyle zeby te 5,9 bylo realne. Zmierz racelogic-em.

Zmierz racelogic-em... daj, zmierzę :)

Albo stań obok. :)

w 125i bym nie uwierzył, a co mówić o 116i :roll:

125i zrobiłby to na jedym module i standardowym programie dla 125i...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Wpadaj na zlot staniemy ;) dieselek nie jedzie za bardzo ale chociaz jakies porownanie bedzie ;)
Opublikowano
Wpadaj na zlot staniemy ;) dieselek nie jedzie za bardzo ale chociaz jakies porownanie bedzie ;)

UWAGA !! Żeby dieselek wstydu nie zrobił 116i :D

UWAGA!!! Wstydzić to się można jak się zrobi kupę w majtki...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Co tam sie popsulo w nim?az tak awaryjne sa te nowe FXX?

Może nie są to awarie, które unieruchomiły samochód, ale są to usterki, które strasznie irytują i nie powinny się znaleźć w żadnym samochodzie, nawet za 30 tysięcy złotych...

Jakie usterki?

Notorycznie wyskakujący komunikat o niskim ciśnieniu w oponach. (2 wizyty w serwisie)

Znikający płyn chłodniczy.... (4 wizyty w serwisie)

Skrzypiący hamulec ręczny (2 wizyty w serwisie)

Głośna dmuchawa (2 wizyty w serwisie)

Skrzypiące gniazdo AUX (2 wizyty w serwisie)

Nie otwierająca się pokrywa silnika (1 wizyta w serwisie)

Odpryski lakieru na tylnej klapie i spoilerze (póki co jedna wizyta)

Skrzypiąca kierownica....

Dzisiaj samochód był w serwisie właśnie z tytułu skrzypiącej kierownicy.

Zamawiana była jakas taśma, którą trzeba było wymienić.

Serwis Bawaria na Czerniakowskiej zajął się samochodem i wynik jest taki:

Rzygać mi się już chce na serwis BMW...

Powiedz mi to w końcu pomogła wymiana tej taśmy czy nie .... bo skurczybyki w F20 zintegrowali tą taśmę z manetkami przy kierownicy ... i cenią sobie za ten zespolony element jak.

Ja samej taśmy/zwijaka poduszki w katalogu nie widzę - występuje jako :

http://fotoo.pl//out.php?i=820033_zwijak.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wymienili jakąś taśmę, ale to nic nie dało.

Odebrałem samochód i od razu im oddałem pytając ich czy to jest jakiś żart z ich strony i czy regularnie tak się nabijają z klientów.

Okazało się potem, że wystarczyło coś przesmarować i problem zniknął.

Teraz mam 118.000 km i bez problemu od tamtego czasu.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

@kamazzi

a co robili u Ciebie z tym znikającym płynem chłodniczym?

Ja właśnie robie drugie podejście w tym temacie? za pierwszym razem wymieniali pompe wody na gwarancji. W nowym roku oddaje znowu, bo wpie..la płyn znowu i to szybko, licze że mimo że samochodód jest po gwarancji to naprawa będzie na gwarancji poprzedniej naprawy.

Przy ostatniej dolewce płynu na stacji zajrzałem na bagnet oleju jeszcze z ciekawości czy coś ubyło (cześniej nic nie ubywało jak patrzyłem sporadycznie) a teraz sucho... jak pieprz, a samochód żandych komunikotów nie podaje, także licze że dramatu nie ma.

Co do innych usterek to poza tą wodą to u mnie jest napradę w porządku, komunikat o ciśnieniu wywaliło raz, raz też wywaliło coś o obniżeniu mocy silnika, ale po zresetowaniu zapłonu wszystko wróciło do normy i nigdy nie wróciło, także z grubsza ja jestem zadowolny i nie psiocze na to F-kę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bawaria na Czerniakowskiej ogarnęła temat wymieniając zaślepki na bloku bodajże...

Ograniętym człowiekiem w tym temacie tam był pan Arek, który teraz jest w Inchcapie na Prymasa, ale ogólnie tego dziadowskiego serwisu nie polecam.

Olej bierze i brać będzie.

Ostatnio wymieniłem wszystkie 16 popychaczy bo połowa z nich była już przytarta, a serwis twierdził, że to norma.

Łańcuch rozrządu rozciągnięty prawie o jedno oczko.... też trzeba było wymienić.

Ostatnio zrobiłem mu chipa, bo już ani gwarancji nie ma, a Motorplan też już dawno się skończył.

Mogłem więc zwolnić sobie dwa moduły i zainstalować do innych samochodów.

Jeździ jak na modułach, tyle że ogranicznik prędkości jest zdjęty.

10991324_10153093932047288_5343882211250066577_n.jpg?oh=7f5f6ba9370fec1fbc1f7ec4157f5f3c&oe=55531C83&__gda__=1431594645_cfd95a633deada41a97430cfaa8594f9

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostatnio zrobiłem mu chipa, bo już ani gwarancji nie ma, a Motorplan też już dawno się skończył.

Mogłem więc zwolnić sobie dwa moduły i zainstalować do innych samochodów.

Jeździ jak na modułach, tyle że ogranicznik prędkości jest zdjęty.

10991324_10153093932047288_5343882211250066577_n.jpg?oh=7f5f6ba9370fec1fbc1f7ec4157f5f3c&oe=55531C83&__gda__=1431594645_cfd95a633deada41a97430cfaa8594f9

Ten przyrost mocy wyglada naprawde dobrze.

Orientacyjny czas 0-100 km/h wydaje sie ze bedzie cos pomiedzy 6.5-7.0 co byloby naprawde dobrym stosunkiem cena/wydajnosc dla F20 czy nawet F30.

.

• 4 tygodnie później...