Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Same dobre wiadomości! A może by tak jeszcze wprowadzić podatek od podatku od lpg?! Nie dość, że w naszym kraju bieda to jeszcze dobijają ludzi takimi podatkami! A może by tak politycy zaczęli oszczędzać od siebie?! Jakby im tak zmiejszyć pensje, nie rozdawać samochodów na lewo i prawo to starczyło by na załatanie dziury budżetowej. Eeeeee, szkoda słów... :cry:
Opublikowano
Nie no, jak gaz ma podrożeć o kilkadziesiąt groszy, a benzyna sie utrzyma to naco mi ten gaz. W tej chwili moja oszczędność biorąc pod uwagę spalanie 10-11 vs 14-15 jest mocno dyskusyjna. Jak zdrożeje, przestanie się opłącić, a wręcz wyjdzie drożej.
Opublikowano
Jeżeli to okaże sie prawdą to montaż instalacji straci jakikolwiek sens.Gazownicy stracą pracę, a część posiadaczy autek z lpg przesiadzie sie na rower bo na Pb ich nie będzie stać.PIS miał pomagać zwykłym ludziom, a samochodami przecież jeżdzą bogacze więc z ich kieszeni mozna ciagnąć ile wlezie. :duh:
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano

zmiana ustawy o akcyzie na 100 proc. będzie - rzęd musi ją zmienić żeby wyeliminować patologiczne przepisy

to czy dotnką LPG nie jest przesądzone, moim zdaniem to na razie tylko sądowanie sytuacji, im większy bedzie raban po ujawnieniu tej pogłoski tym mniejsze szanse na wprowadzenie tego przePiSu

Opublikowano
Powoli zaczynam się cieszyć ze wstrzymania zakładania instalki ;) Ale chcieliscie PiS to i macie ;)
Opublikowano

W końcu miłośnicy Radia Maryja do kościoła śmigają tylko w niedziele więc dla nich ceny paliwa czy lpg nie mają wiekszego znaczenia :mrgreen:

Oj dadzą nam jeszcze popalić dadzą :duh:

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano

E tam, spokojna babci piers gumowa. Nie wprowadza tego z wielu powodow -

m.in dlatego, ze UE sie do nas przypieprzy, oraz dlatego, ze na LPG jezdza ludzie biedni i pojda na sztorc z kosami.

Moherowcy nie sa az takimi debilami.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panfil coraz więcej gazu sprzedawanego do samochodów to naprawdę wielka pokusa dla rządu. Moim zdaniem to tylko kwestja czasu kiedy to zrobią.
Opublikowano

Tylko że to wszystko co rząd robi to chore pomysły.

Obniżenie akcyzy na alkohol spowodowało wzrost wpływów dla państwa i tak samo bedzie z LPG - bedzie tańsze to więcej ludzi będzie jeździć a co za tym idzie będzie wieksza sprzedaż i wieksze wpływy.

Jeżeli akcyzę podniosą to jedyne co sie stanie to spadek sprzedaży i jak wpływy nie spadną to zostaną na tym samym poziomie więc niec rząd nie zyska :duh:

Nie mogę zrozumieć o czym myślą ludzie z rządu podejmując decyzje

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kurna... po prostu nie mam siły...

Niech w końcu obniżą diety poselskie, ich wypłaty o i koszty kancelarii poselskich (w których te łosie i tak nie siedzą)...

No i faktycznie, za chwilę instalacje LPG nie będą miały sensu. W prawdzie wchodzą juz powoli CNG, ale jak znam życie, to ten popi.... rząd też coś wymyśli.

"Minister Finansów będzie mógł – podobnie jak teraz – w drodze rozporządzenia regulować stawkę akcyzy dostosowując ją do potrzeb budżetu." - o rzesz, dlaczego TYLKO my mamy łatać ICH dziurę? ONI NASZYCH w drogach nie łatają.

No to panowie, myślę, że zlot pod sejmem z pikietą włącznie wskazany... Co o tym myślicie? Pokojowy oczywiście, ale stanowczy. Trzeba zacząć działać od razu, bo obudzimy się w szoku po nowym roku...

Kai
Opublikowano

W sumie jakby się skrzyknać z paroma klubami, innych marek, może coś by to dało, przynajmenij wszyscy by wiedzieli że nikt sie nato nie zgadza, oczywiście pod warunkiem że wszyscy się będa zachowywać na poziomie (o to bym się nieco martwił. My jesteśmy normalni, ale wystarczy jeden który spali gume pod sejmem i będzie śmiechowo na TVN).

Ja akurat mam samochód bo lubie samochody i lubię jeździć.

Fakt faktem 90% ludzi ma samochód bo musi. Tacy ludzie dostaną w dupe najbardziej na akcyzie na LPG. Natomiast gro z nich, czyli zwykli ludzie, jeżdżący do pracy autem na LPG, którzy samochodów nie tratkują jako hobby, poprostu przesiądzie sie na Ikarusa.

Gospodarka opiera się m.in na transporcie, transport na paliwach -> drogie paliwa padają mniejsze firmy, pada gospodarka (w sumie nie wiem czy może już upaść niżej, może chcą aby spadłą z większym hukiem i odbiła sie od dna). W dupe dostaną stacje paliw, dystrybutorzy, warsztaty, serwisy. Jednym słowem każdy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No właśnie... musiałoby to być na prawdę na poziomie...

Uważam, że warto by było, ponieważ zanim to zrobią, powinni wiedzieć, że lud się z tym nie zgadza. Po wprowadzeniu podwyżek będzie już za późno, a rząd będzie to miał w dupie...

BTW, ciekawe, czy faktycznie te wybory będą...

Ja przyjadę, bo mi to nie pasuje, ale przypuszczam, że większość ludzi, to będą Warszawiacy, co myślicie?

Jakaś organizacja między świętami, a nowym rokiem byłaby sensowna...

Nie jestem buntownikiem, ale uważam to z deczka za przegięcie... pamiętam jeszcze niedawno ceny paliw, kiedy o LPG się nie myślało i NAJMNIEJSZYM problemem było tankowanie...

Kai
Opublikowano

Wdrażając ten pomysł w życie rząd strzeli sobie wielkiego samobuja! A to dlatego że jak tylko cena LPG zbliży się do ceny benzyny nikt go nie będzie kupować. Więc przychody do budżetu państwa z tego tytułu będą się równać wielkie 0 :D

Nie wspomnę o wielkiej armii właścicieli stacji LPG którzy będą zmuszeni zamknąć swoje przedsiębiorstwa i zaprzestaną płacenia podatków i zwolnią ludzi u siebie zatrudnionych. To samo oczywiście tyczy się warsztatów montujące instalacje do samochodów . Na dodatek powiększy się tylko szara strefa ludzi tankujących nielegalnie gaz z butli gazowych przeznaczonych do użytku domowego co pociągnie za sobą nieszczęśliwe wypadki. No ale cóż sami sobie taką władze wybraliśmy to teraz mamy :D

:twisted2: :clap:

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

Dodajmy, że LPG spalanie jets przeważnie większe 20% (w moim przypadku 50% i na chwilę obecną sam nie wiem co mam lać).

Więc brakuje naprawde nie wiele... a wiadomo, każdy woli wyjąć mikser, wsadzić tunel od dolotu i cieszyć się jazdą na benzynie, bez 'myków'.

Opublikowano
Ja mysle ze nie podniosa stawki ,ale .Nawet jesli UE sie doczepi to i tak nasz rzad moze czerpac z naszych kieszeni jakis czas a kara jak bedzie to i tak my zaplacimy :mad2: :mad2: :mad2: Przyklad nr 112 :mad2:

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niby plotka wyjaśniona, ale... LPG to zbyt łakomy kąsek i jednak myślę, że cena nie pozostanie na aktualnym poziomie.

Podpowiem, że jak zakładałem LPG, to granica zwrotu inwestycji wahała się w okolicach 20Mm, aktualnie jest to około... 50Mm (http://www.kudys.wv.pl/lpg).

Kai