Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam proste pytanie, jakich rozmiarów jest znaczek/emblemat na tylnej klapie od bagażnika bmw e39 2.5tds? Taki sam jak na masce? (średnica 83mm?)

Stanęłam przed wyborem zakupu na prezent i oczywiście się okazało, że to wcale nie takie proste..

wielkie dzięki za pomoc

pozdrawiam

Opublikowano
dzięki za pomoc, zamówiłam mniejszy - 72mm- i okazał się ZA MAŁY na tylną klapę, tak więc moi Drodzy znaczek na masce i z tyłu w bmw e39 jest TAKI SAM. Teraz to wiem, szkoda, ze jestem kilkadziesiąt złotych w plecy.. ;/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W sedanie nie jest.Tak jak wcześniej napisałem.Miesiąc temu zakładałem obydwa nowe,także wiem dokładnie.Maska większy,bagażnik mniejszy.Jakieś dziwne to E39 masz?
ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzięki za pomoc, zamówiłam mniejszy - 72mm- i okazał się ZA MAŁY na tylną klapę, tak więc moi Drodzy znaczek na masce i z tyłu w bmw e39 jest TAKI SAM. Teraz to wiem, szkoda, ze jestem kilkadziesiąt złotych w plecy.. ;/

U mnie również jest taki sam - przekładałem, z tego co pamiętam, nawet z tyłu do przodu.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
sedan s przodu wiekszy z tylu mniejszy

w kombi też jest różnica, przód 82 a tył 78 mm

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sedan s przodu wiekszy z tylu mniejszy

w kombi też jest różnica, przód 82 a tył 78 mm

W turingu to nie wiedziałem,ale skoro piszesz,że różnica jest-czyli tak jak w sedanie tylko rozmiar inny.

Jakieś dziwne to BMW mają.Albo to nie jest E 39,albo nie BMW.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

mierzylem suwmiarką wiec na 100 %.

Moze w czasie wczesniejszej naprawy klapy/maski dopasowali inny znaczek jaki byl na

stanie i dlatego teraz oryginal nie pasuje :?:

Opublikowano
A u mnie jest taki sam jeśli chodzi o średnicę(), przy czym bolce mocujące od przedniego są o większej średnicy niż od tylnego i tylko tym się różnią...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

• 1 rok później...
Opublikowano

witam, wznawiam temat ponieważ nei chce zakładać nowego.

Szukam jaki jest wymiar znaczka w tym sedanie ponieważ już każdy inaczej pisze. Napewno jest inny jak z przodu bo jak przełożylem z tyłu na maske to emblemat "wpadł" i wyglądał śmiesznie. Czy wiec z tylu jest ok 72mm a z przodu 82? +/- 1mm?

PS w tej chwili nie mam mozliwosci zmierzenia swojego ponieważ samochod zostawilem siebie..

Mogłby ktoś zmierzyc te emblematy w sedanie? bylbym naprawde wdzięczny

Opublikowano

właściwie to z tego co widze znaczek jaki chce jest tylko 82mm.. zatem moglby ktoś sprawdzić czy znaczek przedni w tylnej klapie ma racje bytu? czy źle to wyglada? z moze niewielka różnica i nie rzuca sie w oczy?

niebardzo mam kogo wyslać zeby sprawdzil w moim aucie z tąd te dziwne pytania..

Opublikowano
z danych bmw nie sa takie sam. Tylny znaczek jest wiekszy. Kolega wczesniej napisal ci dobrze...

Akurat odwrotnie ,w sedanie tylny znaczek jest mniejszy od przedniego :)

Opublikowano
tak czy owak, jeden na miejscu drugiego nie pasuje :mrgreen: znaczki na allegro sprzedaja za male pieniadze i jakoscia prawie sie nie roznia od oryginalu. Osobiscie zamowilem na maske, i jestem bardzo zadowolony... :norty:
Opublikowano

Ja mam z przodu znaczek z e90 ale z klapy i pasuje idealnie :)

Przedni znaczek z e39 a tylny różni się grubością i chyba nawet lekko rozstawem bolców. Przedni ma grubsze bolce i nie ma szans aby je umieścić na klapie

• 1 rok później...
Opublikowano
Wznawiam temat żeby nie zakładać nwego. przymierzam się do wymiany znaczków i mierzyłem sówmiarką przód ma 82 a tył 78. Tylko jaki rozstaw mają bolce
Opublikowano
Może wyłącznie w kombi tak jest, w sedanie na bank tylny jest mniejszy.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam, chciałbym wymienić emblemat na tylnej klapie w mojej e39. Wiem, że średnica to 74mm, czy ktoś wie jaki będzie rozstaw bolców?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, chciałbym wymienić emblemat na tylnej klapie w mojej e39. Wiem, że średnica to 74mm, czy ktoś wie jaki będzie rozstaw bolców?

To jest jakaś ukryta kamera?

Co stoi na przeszkodzie zdemontować stary emblemat i zmierzyć w nim rozstaw bolców??

pzdr

yaz

Opublikowano

Z tego co kojarzę to bolce mają zdaje się taki sam rozstaw. I da się założyć przedni znaczek na tył i odwrotnie. Tyle tylko, że tylny znaczek jak się założy na przód to z racji, że jest mniejszy to widać będzie ze 2mm przetłoczenia na masce. które jest zrobione na większy emblemat. Z kolei jak się założy przedni znaczek na tył to wchodzi on ponad przetłoczenie na klapie przez co bolce mogą się okazać trochę za krótkie by stabilnie weszły w te gumowe tulejki w klapie i trzymały pewnie znaczek.

Pzdr.