Skocz do zawartości

Czy w 3.0d 1999r 184km sa klapki w kolekorze ssacym?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Czy w 3.0d 1999r 184km sa klapki w kolekorze ssacym?Bo naczytalem sie o tym jakie to szkody potrafi zrobic i nie wiem czy moj model tez je ma??bo jak tak to jutro jade je usunac...
Opublikowano

Poprosze 7 cyferek VIN -te ostatnie najlepiej,a i tak nie odpowiemy ci na 100% bo ktoś mógł gmerać: założył z klakami(debil) wyjął (madry).POzdr

Prawidłowo ten M57 1999r 184KM nie powinien mieć klapek,ale sprawdż czy ma listwe pod kolektorem :norty: -może jakiś medyk zapodał. http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL81&mospid=47545&btnr=11_2837&hg=11&fg=40 -nie ma.

Opublikowano
zobacz pod kolektor ssący jeżeli masz wyprowadzone dźwignie połączone na wspólnym "drucie" to to jest sterowanie klapkami.

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano
Dzieki za odpowiedzi.Przy okazji sprawdze skoro raczej ich nie ma....M57 184km 1999r nie ma klapek a te nowsze raczej maja wiec przestrzegam aby je wymienic lub usunac bo jak sie urwie i wpadnie do silnika to koszta niewyobrazalne....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja w e39 530d z grudnia 2000r (jest po lifcie ) miałem blaszki ( klapki ) w kolektorze dolotowym. Usunąłem i spokój a przy okazji powymieniałem wężyki prowadzące do czynników bo były stare i przy wyciąganiu urywału się, wyczyściłem EGR i sam kolektor.

Pozdrawiam. :cool2:

Opublikowano
zobacz czy masz sterowanie tak jam dani pisał a jesli masz to chwilka kolektor wyciągnąć góra godzinke poświęcisz z włożeniem
Opublikowano
Poprosze 7 cyferek VIN -te ostatnie najlepiej,a i tak nie odpowiemy ci na 100% bo ktoś mógł gmerać: założył z klakami(debil) wyjął (madry).POzdr

Prawidłowo ten M57 1999r 184KM nie powinien mieć klapek,ale sprawdż czy ma listwe pod kolektorem :norty: -może jakiś medyk zapodał. http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL81&mospid=47545&btnr=11_2837&hg=11&fg=40 -nie ma.

Sprawdzilem u siebie i tak jak dani napisal wyzej 3.0d 1999r 184km nie ma klapek w kolektorze.Lecz kazdemu radze sprawdzic i jezeli sa to je wyciac gdyz jak ta klapka sie urwie to wpada do glowicy i niszczy wszystko....

• 1 rok później...
Opublikowano
Jak sprawdzić po schematach, czy te klapki są? Mój VIN GX75289. 525d manual

Wejdz na realoem , wpisz vin i sprawdz w kategorii silnik a nastepnie kolektor ssacy

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też mam klapki i chcę się ich pozbyć, można je od tak wyrzucić, czy trzeba je czymś zastąpić, ma ktoś może jakieś zdjęcia z operacji?

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Jak sprawdzić po schematach, czy te klapki są? Mój VIN GX75289. 525d manual

Wejdz na realoem , wpisz vin i sprawdz w kategorii silnik a nastepnie kolektor ssacy

To wiem, ale czego konkretnie mam szukać? Chodzi o to czy jest kolektor ze sterow. klapami czy bez tego dopisku??

Opublikowano

Majkii, w Twoim przypadku w realoem (po wpisaniu Twojego VINu), po wejściu w silnik ---> kolektor ssący ---> instalacja ssąca AGR ze sterowaniem klapkami wyskakuje taki sam komunikat jak u mnie: "Nie znaleziono części pasujących do Twojego samochodu".

U mnie faktycznie nie ma tych klapek - sprawdzał mój mechanik jak zrzucił kolektor ssący więc najpewniej i u Ciebie tego ustrojstwa nie ma.

Pzdr.