Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. po kilku godzinach szukania nie znalazłem odpowiedzi dlatego zwracam sie tu.

nagrałem juz może z 10 płyt audio (Verbatim) na wszystkie możliwe sposoby, a zmieniarka żadnej z nich nie widzi. Dodam ze nagrywam w najniższej możliwej prędkości (10x).

Widzi tylko jedna nagrana przez poprzedniego właściciela płytę. Może ktoś ma pomysł co z tym zrobić

Opublikowano
Ja u siebie nagrywam bodajże 48x i nie mam zadnych kłopotów :wink:
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
tez mialem problem ze nie chcial odtwarzac plyt,pierwsze to cd-r,normalnie nagrywaj plyte byle nie mp3 bo nie bedzie odtwarzal.Problem moze byc jeszcze taki ze zmieniarka sie przyblokowala jak u mnie tez sie tak stalo,na jakims wyboju,musialem rozebrac i pogrzebac przy niej ale nic trudnego
Opublikowano
Wypal płytę CD a nie ISO z danymi mp3
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
odpowiednie płyty, zmieniarka przystosowana do płyt oryginalnych i czasami problem z wypalonymi, kup płyty w komputerowym i poproś o płyty do muzyki - u mnie są takie całe czarne z oby dwóch stron i pokryte jakimś badziewiem aby się tak szybko nie rysowały te mogę wypalać full prędkością, Verbatima, Basfa, czy jakieś no-name nie widziała także
Opublikowano
ja kupuje plyty cd-r i nagrywam je w formacie cd a nie mp3 i to wystarczy,nie czyta jedynie orginalnych plyt!!!
Opublikowano
U mnie czyta oryginaly i nagrywane audio CD bez problemu. Najczesciej nagrywam z predkoscia 12x i nic sie nie dzieje. CD i CDRw bez roznicy i to wszysko tanie shity.
O Tempora! O Mores!
Opublikowano

U mnie zmieniarka również odczytuje wszystkie wypalone CD - może od kogoś pożyczyć taką wypaloną, sprawdzoną płytkę i przetestować - wówczas będzie wiadomo czy Twoje są nagrane w złym formacie czy coś nie tak z odtwarzaczem

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam, Panowie a co może być przyczyną nie pobierania płyt z magazynku. Słychać że mechanizm działa, ale nie może pobrać płyt. Wcześniej było wszystko ok
Opublikowano
Nagrałem na innej płytce i na innym kompie. Zmieniarka na chwile wykryła nowa płyte, ale po około 30 sekundach znowu nie widziała tej płyty. Możecie jeszcze powiedziec jakim programem nagrywacie z takimi małymi prędkościami. U mnie minimalna to 10x
Opublikowano
apropo pobierania plyt,u mnie juz 2 razy to sie stalo.Rozebralem zmieniarke i tam jest zebatka ktora pobiera plyte,musisz ja jeb..c delikatnie czyms,sadze ze od wybojow sie blokuje.
Opublikowano

Nie próbowałem tego .. ale są tzw płyty czyszczące. Mają taki pędzelek naklejony na powierzchni płyty. Pewnie się da to gdzieś kupić. Wkładasz do napędu i normalnie słuchasz przez jakiś czas.

Dlatego to proponuję, bo sądzę że przyczyną jest zabrudzone oczko lasera.

Prościej jest kupić czyszczącą płytę DVD niż CD ale powinny gdzieś być.. chyba :?