Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , jak w opisie. Zbliża się zima, a po zimie wiadomo przychodzi sezon letni, więc na lato przydałaby sie jakaś ładna felga. Co sądzicie o tych felgach http://moto.allegro.pl/bmw-oryginal-19-e34-e38-e60-e63-e65-5-6-7-polerka-i1315188502.html w e39, dodam że w Polsce jestem tylko gościnnie ponieważ mieszkam w Szwecji więc z eksploatacją i innymi wadami typu komfort nie byłoby problemu. Pozdrawiam
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
ok tylko pytam ;] a jakie mogłbyś mi polecić, niekoniecznie 19stki, mogą być 18stki, jestem tu nowy więc chętnie posłucham;]
Opublikowano
oczywiście nie chce z samochodu zrobić pośmiewiska więc wszystkie dobre rady chętnie wysłucham:)
Opublikowano

Mi też bardzo Się podobają te fele i jeżeli Się nie mylę to klolega z forum DRAY ma takie założone,ale patrząc na cenę to chwilowo odstrasza. Może ktoś wie jaki to model???

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Te co kolega chce są brzydkie(dla mnie)i poza tym rozmiar opon zły do E39 i jeszcze jedno prawdopodobnie trzeba je roztaczac bo E39 ma inny rozmiar piasty(większy).

No brawo fajne :norty: :norty: :norty:

Ja jednak obawiał bym się troszkę tych 10" na tył,gdyby sprzedawali 4 takie jak na przód to w przyplywie kasy może bym się skusił.Sam mam 18-stki o szerokości 8,5" i wiem jak się na tym jeździ.Nie polecam większego rozmiaru przynajmniej nie do jazdy po naszych super drogach.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Muszę przyznać, że jako stary wiekiem człowiek ceniący sobie wygodę i komfort, a nie baczący (aż tak... :twisted: ) na osiągi myślę, że 17" do E39 to taki ekstrawagancki max... Sam mam takie i na wiosnę schodzę na 16", albo nawet na 15" (czyli to, na czym moja Buńka wyjechała). Zapewne w Szwecji drogi są jak stół, a za dziurę w nich trafia się do kamieniołomów, ale nawet jak by to samo było w Polsce, to 17" wygląda super, a więcej, to już trochę jakoś tak nieforemnie się robi...

ALE to tylko moja opinia :cool2:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
Stronka dosyć przydatna, można ocenić jaka felga jak wygląda w autku, cóż na razie pozostaje myśleć i czekać do wiosny
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam Forumowiczow ponownie. Mam okazje kupic po bardzo korzystnej cenie alufelgi ktore obecnie jezdza na nowej serii 3 e90. Felgi maja 19 cali srednicy i maja szerokosc z przodu 8.5 cala et 35 i opony 235/35 a z tylu sa szerokie na 9.5 cala i et 30 i opony 265/30. Czy podejda one do mojej e39? Na e90 te felgi wygladaja tak:

[imghttp://img818.imageshack.us/img818/2782/0600049492.jpg

][/img]

Opublikowano
Eleganckie Powiem ci tak jaki masz motor w swojej buni?? Ja mam 3.0D i kapcie 18 cali fele 235/40/18 8cali przód tył 265/35/18 i jezdzi sie super komfortowo i nie czuc zbytnio spadku mocy. Mam kombi i hydraulike na tyle wiec nawet przy 5 osobach i ostrym bagażu nic nie obciera wiec miodzio ale jak masz sedana a jak dobrze pamietam sedan ma węższe nadkola niz touring i niema prawdopodobnie nivo z tylu więc moze ci obcierac opona o nadkola więc najlepsze rozwiazanie to 235/4018 8 przód 265/40/18 9 tył bo potem juz zaczyna sie nie ciekawie Pozdro Et powinno byc 20 pzrod 24/5 tył
Opublikowano

W polsce ja bym niezałożył za chiny 17tki to wszystko,ale ty chyba na wyspie urzędujesz? Na tył 255 szersze będą przycierały.

Martwi mnie też ET,z takimi jeszcze nie miałem doczynienia--pytanie do posiadaczy.Tak ogólnie ładny wzór tych bucików,oko przyciaga,tylko jak się zgra z twoją niebieską bunią?Kwestia gustu :norty: POzdr

Opublikowano
U siebie mam rowniez 3.0 d tylko ze 193 km poniewaz moja juz jest poliftowa i jest polaczona z ASB (skrzynia automat). Akurat te ktorymi jestem zainteresowany maja 19 cali srednicy wiec niemalo i mam u siebie jako wyposazenie dodatkowe zawieszenie m-technica wiec auto stoi zdecydowanie nizej niz na zwyklym no i oczywiscie w sedanie nivo nigdy nie wystepowalo. Co do jezdzenia po Polsce udalo mi sie nawet zgiac w swojej bunii seryjna felge 16stke na oponie 225/55 wiec to o czyms swiadczy a obecnie jestem w Szwecji wiec na jakosc drog nie narzekam. Tamte felgi z ogloszenia maja na tyle opony 265 wiec faktycznie moze przycierac ale to niech ewentualni posiadacze takich laczkow z tylu sie wypowiedza jak sie sprawy maja, ciekawi mnie jak z tym et czy by to nie spowodowalo ze felgi by wystawaly poza auto a o takiej opci mozna z gory zapomniec. Mysle ze te czarno matowe felgi mogly by fajnie wygladac z niebieskim, mam pewien pomysl jakbym mogl zmienic charakter mojego autka na zdecydowanie inny.
Opublikowano
Nie. Będą zbyt głęboko siedziały.

Zbyt gleboko...ta sprawe rozwiazalyby jedynie dystanse, jaka bylaby roznica miedzy et 20 a et 30 czy nie czasem 1cm wglab auta?

Opublikowano
Witam Forumowiczow ponownie. Mam okazje kupic po bardzo korzystnej cenie alufelgi ktore obecnie jezdza na nowej serii 3 e90. Felgi maja 19 cali srednicy i maja szerokosc z przodu 8.5 cala et 35 i opony 235/35 a z tylu sa szerokie na 9.5 cala i et 30 i opony 265/30. Czy podejda one do mojej e39? Na e90 te felgi wygladaja tak:

[imghttp://img818.imageshack.us/img818/2782/0600049492.jpg

][/img]

Te felgi podejda,widziałem e39 na 20 calowych felgach :shock: trzeba tylko coś pokombinować z dytstansami,może któryś z kolegów ci doradzi.

Miałem okazję przejechać się e39 na kołach 265/35R18 i powiem masakra :mad2: jechałem z Warszawy do Białegostoku, więc droga w miarę równa

MOGĘ POWIEDZIEĆ.. E39 NA FELGACH POWYŻEJ 17CALI NADAJE SIĘ TYLKO DO POSTAWIENIA I PODZIWIANIA JAKA JEST PIĘKNA :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poszukaj coś z ET 15-20.Tak jak już wcześniej pisałem ET 15 to 15 mm.czyli 1,5 cm.ET jest też zależne od budowy felgi i jej szerokości,dlatego zawsze jest tolerancja.Ale te to tak jak ktoś wcześniej pisał będą pasowac po zastosowaniu dystansów co podniesie ci koszt 300-400 zł(porządne) dlatego nie wiem czy warto,chociaż muszę przyznac ,że są bardzo ładne.Nie wiem czemu cię kręci to 19" będziesz je potem klął bo nie będziesz jeździł normalnie,będziesz omijał każdą najmiejszą dziurkę a i tak je pokrzywisz.Za prostowanie jednej 18" to 100 zeta,bo okazało się że mam lekko krzywe z prawej strony,niestety nasze drogi i tak do następnej dziury.Czym felga większa tym bardziej podatna na uszkodzenia szczególnie z tak małym profilem opony która nic nie zamortyzuje,dlatego sypie się również zawieszonko.Posłuchaj nas wszystkich którzy się wypowiedzieli i w 99% odradzamy ci to.Zrobisz jak uważasz.

Miałem okazję przejechać się e39 na kołach 265/35R18 i powiem masakra :mad2: jechałem z Warszawy do Białegostoku, więc droga w miarę równa

MOGĘ POWIEDZIEĆ.. E39 NA FELGACH POWYŻEJ 17CALI NADAJE SIĘ TYLKO DO POSTAWIENIA I PODZIWIANIA JAKA JEST PIĘKNA :D

Ojjj.Święta prawda kolego.

ec2Wze6.jpg