Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak patrzę na takie kreski, to mi się płakać chce, że nie dołożyłem 10tyś. i nie kupiłem jednak 330/335 :cry: kuwa fa :twisted: Ale w mieście by się za bardzo męczyło :roll:

Fajnie się tym musi latać już w serii, a teraz pewnie znaczna poprawa elastyczności, której pewnie i tak nic nie dolegało :cool2:

• Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Musimy tez koledzy sprawdzic wasze chipy z moim boxerem 300KM, z jednym zastrzezeniem do 220KM/h. Szybciej ta puszka sie boje :D

Waldziu czekales pewnie na ten wpis :D

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ja też z chęcią się sprawdzę :) Tak z ciekawości spytam - jaki masz Vmax w swoim Porsche ?
Opublikowano

Panowie a mam takie pytanko:)

przymierzam się pod moda i ten wykres plasticka przypadł mi do gustu i pewnie odwiedzę Wawę niebawem. Chciałem tylko zapytać jak to jest z ograniczeniami prędkości i Vmax w 335d bez moda. Jak wracałem świeżym autem z DE w Polsce na A2 było pusciutko więc można było sprawdzić auto. Na płaskim poszedł 265 km/h i odpuściłem ale była jeszcze rezerwa - auto przyspieszało:) Odpuściłem z uwagi na opony.. Co to oznacza? zdjęty ogranicznik? Jakiś gift od fabryki:)? Czy po prostu tak jest?

Dzięki za pomoc

Opublikowano
Panowie a mam takie pytanko:)

przymierzam się pod moda i ten wykres plasticka przypadł mi do gustu i pewnie odwiedzę Wawę niebawem. Chciałem tylko zapytać jak to jest z ograniczeniami prędkości i Vmax w 335d bez moda. Jak wracałem świeżym autem z DE w Polsce na A2 było pusciutko więc można było sprawdzić auto. Na płaskim poszedł 265 km/h i odpuściłem ale była jeszcze rezerwa - auto przyspieszało:) Odpuściłem z uwagi na opony.. Co to oznacza? zdjęty ogranicznik? Jakiś gift od fabryki:)? Czy po prostu tak jest?

Dzięki za pomoc

Może masz zdjęty ogranicznik. Chociaż przy prędkości licznikowej w tych okolicach co piszesz -czyli 262-265km/h licznikowych załącza się kaganiec, bo tak wypada 250km/h realne. Szkoda, że nie pojechałeś dalej czyli 270+ wtedy byłaby pewność, że zdjęty lub np. przesunięty na 280 licznikowe. Jeżeli kaganiec byłby zdjęty to jest spore prawdopodobieństwo, że auto już jest po jakimś programie ;)

Opublikowano
Auto ma sporo opcji indywidualnych - było konfigurowane ewidentnie pod czyjeś indywidualne gusta - nietypowy kolor i tapicerka też rzadko spotykana - może i w tej kwestii coś było ustawiana w fabryce. Nie pozostaje nic innego jak oddać na hamownię i sprawdzić:)
Opublikowano

Wyobraź sobie, że u mnie kaganiec był ustawiony na 210 !!!...miałem stracha, że z silnikiem jest coś nie tak bo auto nie chciało dalej jechać niż licznikowe 220km/h.

Moje obawy rowiał właśnie soft - tuner powiedział, że jeszcze nie widział takiej wersjii softu jak u mnie z takim kagańcem..najprawdopodobniej auto było dedykowane do Belgii ale pierwszy właściciel był w Niemczech..więc u Ciebie jest wszystko ok. masz kaganiec na 250 a licznikowo te 26x..

Opublikowano
...przy dobrych wiatrach i chipsie na 190-200KM zdarza się 245

Chip na 210KM, zdjety limiter (byl na 235). Autostrada w Niemczech, plasko. Z gorki moze by bylo 250...

http://imageshack.us/a/img401/1812/p1010427d.jpg

Opublikowano
...przy dobrych wiatrach i chipsie na 190-200KM zdarza się 245

Chip na 210KM, zdjety limiter (byl na 235). Autostrada w Niemczech, plasko. Z gorki moze by bylo 250...

http://imageshack.us/a/img401/1812/p1010427d.jpg

osz ty w dupę :)

pzdr. Łukasz

Opublikowano

Hehe, narzeczona z Sosnowca, wczesniej robiłem studia w Katowicach, teraz zaczynam Doktorat też w KAtowicach więc, że tak powiem najbliżej mi tam a i renoma bdb :), i tak jestem z wolina :), Teraz byłem na pomiarze po regulacji zaworka przy okazji olej Kupiłem :)

pzdr. Łukasz

Opublikowano
Czy chip może się przyczynić do pęknięcia wału korbowego? bo pech chciał, że w swojej starej E46 po dwóch miesiącach od chipa pękł :? Teraz mam 197PS seryjnie i mam wątpliwości :roll:
Spolszczenie CCC na PW ;)
Opublikowano
Całe szczęście po naczytaniu się postów o pękniętych wałach w 4cylindrowcach :cry: , przy zmianie auta omijałem je szerokim łukiem
Spolszczenie CCC na PW ;)