Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie chcialbym włożyć silnik 4.4 v8 do bmw e36 325 24v. :D Mam silnik kompletny ale moze ktoś miał do czynienia z taką przeróbką i mi pomoże bo nie wiem czy sprzęgło i skrzynia biegów będzie pasowała.Czy jedynym wyjściem jest poszukanie skrzyni 6-biegowej i sprzęgła kompletnego od v8?Wszystkich w temacie proszę o pomoc.A może ktoś z Was zna dobry warsztat w okolicach Łodzi,Wroclawia lub Poznania i okolicach tych miast,który by to wszystko ładnie zapakował?Pozdrawiam Wszystkich i z góry dziękuje za pomoc.
Opublikowano
Nawet jesli dopasujesz skrzynie od tego 325 to przy momencie obrotowym jaki ma V8 dlugo sprzeglo nie wytrzyma. Swoja droga ciekawe gdzie Ty to wszystko upchniesz w malej trojce. Ale zycze powodzenia bo napewno sie da jak sie mocno chce i ma duzo funduszy :)

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
poszukanie skrzyni 6-biegowej

Bardzo ciężka sprawa. Rok temu znajomy szukał i nigdzie w Polsce nie znalazł.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

witam

da sie alpina robiła taka trójke z silnikiem 4.4.V8

alpina B8 to sie nazywało

pozdrawiam

był opis w auto swiecie

jakies 6 lat temu

nawet mam ten numer

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano

Jak Ci się uda to zrobić to będziesz dla mnie master :D. Po całej operacji opisz wrażenia z jazdy i zrób jakieś fotki silnika pod maską jak to wyszło, chętnie bym zobaczył takie coś. re5pect

V8 roxx.

Opublikowano

Spróbuj tutaj

61-615 Poznań

Ulica Popiela 3

Telefon 061 / 823 01 94, 0602 367 422

Wojewodztwo wielkopolskie (poznańskie)

Opis Firma istnieje od 1980 r.

Specjalizuje się w naprawach niemieckich marek samochodów, a zwłaszcza BMW.

Świadczy następujące usługi: przeglądy, naprawy bieżące, mechanika pojazdowa.

Godziny otwarcia: 07.30 - 16.00

Opublikowano
Moim zdaniem to powinienes pogadac z tym gosciem z "monster garage" co leci na TVN Turbo. :D Dla niego to żaden problemik. :mrgreen: Napisz do nich to może za friko zrobią program o wsadzaniu V8 do 3-ki.
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano

Jakie są potrzebne dokumenty aby silnik przywieziony z niemiec zainstalować w samochodzie ?

Umowa i przegląd techniczny. Czy trzeba załatwiać jakieś formalności w urzędzie celny itp.

Pozdrowienia

Michał

Opublikowano

NA dzien dzisiejszy wystarczy umowa kupna i sprzedazy aby mozna zamontowac kupiony w niemczech silnik. Po zamontowaniu udajesz sie do urzedu komunikacji na przepisanie papierow koszt ok 60 zl..

pozdrawiam

Opublikowano

witam,

hmm...niezla ta firma KSRmotorsport, klasa! Niezly jest ten projekt, zreszta bardzo udany, ze swap'em 3.0d do e36 1.8 is coupe. Sam sie zastanawialem nad takim silnikiem do swojej e34, troche szperalem w internecie ale nici z tego ;( Fakt faktem sama cena takiego silnika oscyluje w granicach wartosci rynkowej np. mojej Betti, do tego koszty przebudowy....Ale z jakiegos powodu ludzie to robia. Wystarczy tylko "troche" przywiazania do danego modelu. do tego fundusze lub sponsor, czas i nerwy jesli robisz to wlasnorecznie-etc. :) Moze kiedys pomysle nad tym- przeciwko dieslom nowej generacji a zwlaszcza tym w BMW nie mozna naprawde nic powiedziec- "wciagnijcie" sobie ten filmik, na ktorym 330d przyspiesza od 90 km/h do 230 KM/h:

www.bmw-drivers.de/msm/video/100.mpg

niezle jak na diesla :twisted:

pozdrawiam

• 10 lat później...
Opublikowano
Witam, w tym roku robiłem taki swap do e36 coupe 1993r. silnik seryjny 1.8 is, teraz m62b44 1997r. bez vanosów. trochę to zajeło czasu, ale po pierwszej jeździe stwierdziłem że naprawdę było warto powalczyć z tym tematem. jest moc :D