Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam all

jak w temacie dwa dni temu zajechalem w nocy pod garaz i ku mojemu zdziwieniu dostrzeglem ze swiatla ( i to wszystkie ktore byly włączone) nawet te wewnatrz auta rytmicznie mrugaja nie jest to mruganie odrazu dostrzegalne ale jak czlowiek troszke popatrzy to to widac a szczegulnie z tylu

z poczatku myslalem ze to wina wzmacniacza ale po jego eylaczeniu swiatelka dalej mrugaja

kolega podpowiedzial mi ze to moze byc cos z alternatorem ( szczotki albo cos innego)

zaznaczam ze kontrolka ladowania po odpaleniu auta elegancko i poprawnie gasnie

jak myslicie co to moze byc nie chcial bym przezyc czegos takiego ze w czasie jazdy nocnej nagle zgasna mi all swiatelka

poraedzie cos

wielkie dzieki za wszelie podpowiedzi

Opublikowano
Moj ojciec w passacie tez tak ma, jezdzi tak juz z 2 lata i mu nie zgasly jeszcze wiec o to sie nie boj ;)
Opublikowano

Mam takie same objawy jak Ty. Dziś odałem becie do najlepszego warsztatu w 3miescie "WFK Wejherowo". Jutro odbieram samochód i wtedy bede wiedział jaka była przyczyna. Prawdopodobnie może to być regulator napięcia.

pozdr

GO NAVY...
Opublikowano
Witam

Moze obluzowalsie jakis przewod albo jest zlamany ? Mze masa /

pozdrawiam

To by całkiem przygasały a swiatla pulsują dostają raz normalne raz mniejsze napiecie - takze to odpada. Wlasnie tez keidys slyszalem o regulatorze napiecia ale nie potrafilem sobie przypomniec co to bylo. :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po kolei sprawdziłbym:

- pasek/napinacz,

- regulator napięcia (ze szczotkami),

- pierścienie alternatora (nie wiem, jaki masz przebieg, ale mogą się skończyć).

Wszystko relatywnie niewiele kosztuje więc... głowa do góry!

Kai
Opublikowano
witam all

jak w temacie dwa dni temu zajechalem w nocy pod garaz i ku mojemu zdziwieniu dostrzeglem ze swiatla ( i to wszystkie ktore byly włączone) nawet te wewnatrz auta rytmicznie mrugaja nie jest to mruganie odrazu dostrzegalne ale jak czlowiek troszke popatrzy to to widac a szczegulnie z tylu

z poczatku myslalem ze to wina wzmacniacza ale po jego eylaczeniu swiatelka dalej mrugaja

kolega podpowiedzial mi ze to moze byc cos z alternatorem ( szczotki albo cos innego)

zaznaczam ze kontrolka ladowania po odpaleniu auta elegancko i poprawnie gasnie

jak myslicie co to moze byc nie chcial bym przezyc czegos takiego ze w czasie jazdy nocnej nagle zgasna mi all swiatelka

poraedzie cos

wielkie dzieki za wszelie podpowiedzi

Mam to samo i remont alternatora nie pomógł. Pozostaje mi jeszcze wymienić rolkę napinacza bo podobno ma luzy.

Do tego dochodzi jeszcze odgłos młockarni wydobywający sie z okolic paska napędzającego alternator, miejmy nadzieje że rolka rozwiąże sprawę.

Opublikowano
Najpewniej kończy się regulator napięcia alternatora.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie też tak było ale okazało się że kabel na akumulatorze był nie dokręcony i lekko stykał, prąd przewodził ale z problemami i stąd było takie delikatne mruganie...
Opublikowano

Dzis odebrałem becie z warsztatu. Miałem podobne objawy tz. oświetlenie przygasało w momencie zwiekszonego poboru prądy: w momencie włączenia kierunkowskazu, pedału sprzegła, hamulca, a na postoju przy pracującym silniku oświetlenie w kabinie świeciło-błyskało.

Winą był wadliwie pracujacy regulator napięcia i starte szczotki alternatora. Całość naprawy tj. wymiana regulatora napiecia i naprawa alternatora kosztowała mnie 425 zł. Naprawe wykonał WFK Wejherowo, polecam.

GO NAVY...
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam ten sam problem z pulsującymi światłami. Czy przyczyną może być zbyt luźny pasek napędzający alternator?

Pozdrawiam

http://img228.imageshack.us/img228/3276/tn1ir4.jpg

diamentschwartz metalic

Opublikowano

:o czlowieku, zaplaciles 425 zl i juz padł?? moze to najdrozszy warszata w 3miescie a nie najlepszy??

u mnie wymiana regulatora 110 i calego wirnika 80 i cos tam jeszcze, razem 220

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam, mam ten sam problem z pulsującymi światłami. Czy przyczyną może być zbyt luźny pasek napędzający alternator?

Pozdrawiam

może być ale to pewnie regulator,sprawdż też ''masę''! :norty:

klepało ale przestało!!!
Opublikowano
Oki. laz--e30 jutro sprawdzę regulator i mase no i oczywiście dam odpowiedź

http://img228.imageshack.us/img228/3276/tn1ir4.jpg

diamentschwartz metalic

• 7 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

a kto mi z was odpowie na mój przykład , światła mi pulsują tzn postojowe po wyłączeniu silnika i wyjęcia kluczyka po paru minutach i otwiera się do tego zamek klapy bagażnika samoczynnie ( BMW E46 328i 1998r)

Pozdrawiam

Czy to też regulator napięcia