Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam ,podobny problem co kolega

ifh-0009 no response from control unit

ipna widzi zapłon , com takie same , zgodność w rejestrze , zainstalowałem ipna na innym komputerze z materiałami z innego żródła i dokładnie ten sam błąd...

• Odpowiedzi 187
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

E60 2008 rok to DCAN

interfejs K-dcan

K- nie wykorzystujesz tylko DCAN

sprawdź

EDIABAS/BIN/obd .ini

czy ten sam port COM co w menadżer urządzeń USB serial port

opóźnienie na 1s

może coś pomoże

aktywacja NFS nie jest potrzebna dla wszystkich dlatego

na filmie zainstalowałem i odinstalowałem Standard tools 2.12

instalacja ediabas.msi też nie jest potrzeba do działania inpa

wystarczy sam standard tools i uzupełnienie bibliotek

sprawdź tak odinstaluj wszystko i zainstaluj same standard tools

idz do samochodu i podłącz

po włączeniu zapłonu powinien to zauważyć ignition powinien być na czarno

tylko porty com powinny się zgadzać z tym co masz w menadżerze urządzeń

Opublikowano
Włączyłeś tryb transportowy lub energooszczędny

trzeba go wyłączyć transportmode OFF

masz tu radio po polsku abyś więcej takich błędów nie popełnił

instrukcja w środku

http://chomikuj.pl/M-car/Dokumenty/RADIO+BMW+E46+PL,5751056276.rar(archive)

dziękuję bardzo idę działać......jak wszystko pójdzie pomyślnie napiszę :)

Dziękuję kolego jesteś wielki wszystko działa :D :D

Opublikowano
E60 2008 rok to DCAN

interfejs K-dcan

K- nie wykorzystujesz tylko DCAN

Zatem pin 7i 8 powinny być zwarte czy rozwarte?

Ipna widzi zapłon, com ten sam i zgodność w rejestrze dwa razy na win10 i raz na win 7 za każdym razem pobieram z innego źródła i za każdym razem ten sam błąd

ifh-0009 no response from control unit coś robię źle lub kabel może kupiłem uszkodzony.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałem się połączyć inpa z e36 m50 2.5 .ale program nie chciał współpracować i cały czas wywala mi taki błąd

requested control unit MS401K20 not found control unit found

Dodam ze z dieslem tez mi inpa nie współpracuje. Za to z M54 bez problemu się łączy, Gdzie jest problem ??

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam, na poczatek autko

BMW E87 120i N46

po podłączeniu pod InPA i wyborze e87 mogę sprawdzić functional jobs ale po przejściu do silnika i wyborze N45/N46 wywala mi blad natomiast jak wybiore N52 NG6 połączy się z silnikiem odczytam błędy wykasuje je ale nie działa opcja LIVE ani tez nie mogę adaptować nic... pomoże ktoś ?

przykladowy blad

ERROR_ECU_SUBFUNCTION_NOT_SUPPORTED_INVALID_FORMAT

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Odinstalowałem Inpe 5.0 która działała ale nie miała e90 i zainstalowałem 5.06 + nowy kabelek i sterowniki program odpala po starcie są nowe modele ale piszę w okienku, że to dalej wersja 5.0. Program działa normalnie ale jak chcę zrobić jakiś podgląd wykresów na odpalonym silniku to program ciągle łączy i rozłącza i za kazdym razem muszę wybierać od nowa model i silnik. (Połączenie 5-20sek) Instalowałem 2 razy usuwałem z C wszystko związane z inpą i dalej to samo. Kabelek mam z przełącznikoem na nowy i stary typ. Auto E90 2011r

• 1 rok później...
Opublikowano

Chciałem aktywować dodatkową pompę przez Inpa i wyskakuje mi taki błąd jak na zdjęciu.

Dodam że praktycznie nic nie moge aktywować, nie wiem czy to wina inpy czy interfejsu a może samochodu.

Pacjent e39 2.0i 97r.

https://zapodaj.net/22b5207ed7485.png.html

Ktoś wie co zrobić żebym mógł normalnie wszystko aktywować?(dam rade aktywować np. dmuchawe, elektrozawór)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, bmw e91 2007r. Inpa 5.06 zainstalowana na windows 10, kabel z przełącznikiem K+DCAN. Nie łączy kompletnie z autem, po odpaleniu Inpy kontrolki BATTERY I INGITION OFF pomimo, ze zapłon włączony. Po wyborze modelu i próbie połączenia wyskakuje błąd

ifh 0018 initialization error. Jestem zielony w tym temacie. Ktos pomoże?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć, mój wóz to E91 z 2006 roku. INPA łączy się z samochodem i pozwala odczytać błędy , lecz kiedy przechodzę do jakiejkolwiek funkcji kalibracji lub ustawień wywala mi taki błąd.

f663ef87b611.png

W tym przypadku wszedłem w Czujnik deszczu i zmierzchu, a następnie wywala mi taki komunikat po czy wchodzi mi niby do ustawień po czym wywala cała masę podobnych komunikatów i wychodzi do menu głównego INPY.

INPA 5.06 a kabel taki https://allegro.pl/oferta/polski-interfejs-obd2-dla-bmw-inpa-2kl-e39-e46-e60-8319625389

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć w czym tkwi problem?

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć,

E90 318i N43 2008r.

Inpa nie widzi mojego kabla. Od razu pytanie - czy kupiony zwykły kabel obd2 z allegro za 4 dychy nadaje się do inpy w ogóle (podobno jest to ELM327 czy coś kij jeden wie co tam chinczyk wlozyl)? W menadżeże pokazuje interfejs rs232. Z innymi programami do diagnostyki dziala, ale one są ch** warte w porównaniu z INPA. Instalowałem różne wersje inpy wszystko robiłem według instrukcji i niczego nie pominąłem, porty ustawiałem itd. Sprawdzalem na 2 laptopach win7 i win 10. Jedyne co to nie moge ustawić jakiegoś "latency time" w ustawieniach portu bo tego po prostu nie mam.

Z góry dziękuję za pomoc