Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem zmuszony kupic lozysko (razem z piasta - bo tylko tak wystepuje) do mojej e46 330D. Bede kupowal na allegro bo jak porownalem ze sklepami moto to 100 do nawet 200zl taniej (nie mowiac o serwisie gdzie chca 550zł). No ale przejdzmy do mojego pytania: doradzcie jakiej firmy kupic, w ofercie sa m.in.:

MaxGear - siakieś niemieckie o ktorych nie slyszalem wczesniej za 110zł

Optimal - ~200zł

Meyle - ~190zł

SKF- ~300zł

Oczywiscie sklanialbym sie do SKF bo mam do tego najwieksze zaufanie ale moze mozna zaoszczedzic stowke i przeznaczyc ja na cos innego jesli pozostale sa tez dobre. Duzo na forum pisalo sie o czesciach Meyle... macie jakies doswiadczenia? Co byscie wzieli do siebie i co wkladaliscie do tej pory?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Sprawdź jaka firma produkowała łożyska z piasta na pierwszy montaż i problem z głowy :) Myślę, że jak masz taką furę to nie wypada oszczędzać na częściach.
Opublikowano
z lozysk to ja bym bral skf albo lemforder

bmw e46 330d automat 204 ps

bmw e46 320d manual 150 ps

a3 110 ps ahf

suzuki gsxr 1000 k3 175 ps 0-200 7sek :P

bylo a6 c5 2.5 tdi quattro ake -mile wspomnienie

Opublikowano
Lemforder moze byc ale niestety nie natrafilem na niego w necie:/ A Wy wkladaliscie co do siebie jak trzeba bylo wymieniac?
Opublikowano
ja wlasnie lemfordera kupilem byl jeden z drozszych

a3 110 ps ahf

Opublikowano
kolego serek012, jakie objawy były tego wysłużonego łożyska, może jednostajne wycie powyżej 50 km/h, czy może inne?
Opublikowano
wycie i huczenie

a3 110 ps ahf

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego ggrze

Sorki ze tak pozno odpowiadam. Z tym lozyskiem to jest tak ze powyzej 50 km/h wyje jak diabli. Przy skrecie w jedna strone troche cichnie a w druga albo huczy z takim samym natezeniem albo mocniej. U mnie na 99,9(9) % jest to przód/lewa strona. Kupilem lozysko firmy Meyle (chcialem Najbardziej SKF ale slyszalem pozytywne opinie o Meyle a ponad 100zł roznicy przeznacze na cos innego). Pzdr.

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam , chciałbym odświeżyć temat bo też chcę zmienić piaste z łozyskiem u siebie na Meyle i prosiłbym autora o odpisanie czy po dwóch latach łożysko nie zaczęł wyć. Miałem tarcze hamulcowe meyle i po pół roku się wygieły..... :nienie:
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
Opublikowano
Osobiście polecam FAG.Jest to łożysko wkładane na 1 montaż. Zrobiłem na nim 230tyś i nadal śmiga :) SKF też porządny no ale róznica w cenie ok 100zł
Opublikowano
Ja mam Meyle co prawda w dwóch litrach ale zero problemów. A co do kupowania części takich jak szły na pierwszy montarz ,to myśle ze to do konca nie najlepsze rozwiązanie .Bo np u mnie amortyzatory fabrycznie był firmy Delphi :duh:
Opublikowano

Ja niedawno wymienialem lozysko i piaste w 320D. Mam zamontowane SKF. Jak narazie sprawuje sie okk. ;)

Placilem za wszystko u mechanika coś około 500zl.

Exx
Opublikowano
Ja mam Meyle co prawda w dwóch litrach ale zero problemów. A co do kupowania części takich jak szły na pierwszy montarz ,to myśle ze to do konca nie najlepsze rozwiązanie .Bo np u mnie amortyzatory fabrycznie był firmy Delphi :duh:

U mnie był sachs i po 12 latach sprawuje się bardzo dobrze. Nie wiem czemu odradzasz taki montaż. Chyba nie ma co poprawiać fabryki :D

Opublikowano
Mam sklep z częściami i z opini użytkowników najchętniej jest kupowany FAG lub SKF, osobiście wybrałbym FAG-a.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

DO BMW - tylko FAG - pierwszy montaż - jakość też najwyższa z wszystkich producentów - zdecydowanie lepiej niż

w SKF (poza tym w SKF często się zdarza, że w kartonie są produkty FAG). Najlepsza firma produkująca łożyska

i piasty kół nie tylko do BMW. Poza tym cenowo też przeważnie wygląda lepiej niż SKF (FAG piasty znajdziesz też

w opakowaniach Ruville, więc jeżeli cena niższa to bierz Ruville).

Opublikowano

MaxGear - siakieś niemieckie o ktorych nie slyszalem wczesniej za 110zł - najgorszy chinczyk na rynku

Optimal - ~200zł - polski produkt sredniej jakosci

Meyle - ~190zł - niemiecko-chinski produkt sredniej jakosci

SKF- ~300zł - europejski produkt dobrej jakosci , najwyzsza polka SKF Ruvile i FAG takie polecam