Skocz do zawartości

Jakie lampy są najfajniejsze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprawa wygląda tak, że kupiłem BMW 530touring po kradzieży dużej navi i ksenonów. Po lifcie. Jakie będą najlepsze lapmy do przodu, myślę o oryginałach ksenonach z białym kierunkiem, co wy na to?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A jakie jeszcze mogą być inne? Masz na myśli te wiochmeńskie podróby jakie czasami widać, że aż powinno się właściciela wywalić z beemki i kazać sobie kupić Lagunę albo Lanosa?
Opublikowano

Popieram kolegę wyżej, sam już widziałem takiego "szpanera" i nie ciekawie to wygląda :]

Wtedy tylko wrzucić do BeeMki granat to przynajmniej by była sałatka z buroków :) - zawsze mi tak kumpel mówi :D

Opublikowano

Nic nie wygląda ładniej jak oryginał, ja bym nawet ringów nie zakładał

A Panowie, żeby nie zaśmiecać postami to od którego roku w E39 zmieniono kolor kierunków?

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nic nie wygląda ładniej jak oryginał, ja bym nawet ringów nie zakładał

Przecież napisał, że ma auto po lifcie więc miał ringi oryginalnie.

Edytowane przez mmw

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Kolor kierunków zależał od wyboru klienta a nie rocznika samochodu.
Opublikowano

kaszmir sam zadałeś pytanie i sam sobie odpowiedziałeś tylko białe kierunki z ringami

pozdarwiam

Opublikowano
  • Autor
dzięki koledzy, tak chciałem się upewnić, bo strasznie drogie są te lampy, a czy może poza allegro można jeszcze gdzieś je kupić w dobrej cenie?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
dzięki koledzy, tak chciałem się upewnić, bo strasznie drogie są te lampy, a czy może poza allegro można jeszcze gdzieś je kupić w dobrej cenie?

Raczej nie. Te najniższe ceny z allegro też często są podejrzane i potem coś z lampami jest nie tak. Lepiej wybierz solidnego sprzedawcę, albo kogoś w okolicy gdzie mieszkasz żebyś mógł oddać jak będzie coś nie tak. I nie przesadzaj że są takie bardzo drogie. Kupiłeś sobie BMW a nie Fiata. Ceny części do BMW i tak nie są wysokie jak na klasę auta.

I uważaj żeby nie były klejone czy naprawiane w jakiś spokój bo potem będą Ci wodą podchodzić i inne takie historię. Kup ideały, nawet jak będą trochę droższe.

Opublikowano

Tak jest!!!

Nie kupuj chińszczyzny :nienie: nie dość ze źle wygląda i działa to jeszcze paruje, robi zwarcia i przegrzewa się jednocześnie :mad2:

Opublikowano
Sprawa wygląda tak, że kupiłem BMW 530touring po kradzieży dużej navi i ksenonów. Po lifcie. Jakie będą najlepsze lapmy do przodu, myślę o oryginałach ksenonach z białym kierunkiem, co wy na to?

WITAM KOLEGO NAJLEPSZY SPOSÓB TO ZRÓB TAK ŻEBY KLUCZYKIEM NIE MOŻNA BYŁO OTWORZYĆ DRZWI, TYLKO Z PILOTA

Opublikowano

WITAM KOLEGO NAJLEPSZY SPOSÓB TO ZRÓB TAK ŻEBY KLUCZYKIEM NIE MOŻNA BYŁO OTWORZYĆ DRZWI, TYLKO Z PILOTA

Wybiją szybę, żeby się dostać, poza tym lepiej móc otworzyć drzwi kluczykiem w razie czego. Lepiej kupić alarm z czujkami ruchu lub dołożyć czujki do alarmu już zamontowanego w aucie, przynajmniej będzie na 100% wiadomo, że ktoś wchodzi do auta.

Opublikowano
Ja zapłaciłem w tamtym tygodniu za 1szt. org. Hella 1000zł kpl. z przetwornicą kostkami pod żarówki i uszczelkami.
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Ja zapłaciłem w tamtym tygodniu za 1szt. org. Hella 1000zł kpl. z przetwornicą kostkami pod żarówki i uszczelkami.

to zapłaciłeś drogo :duh: na giełdzie w Poznaniu znajdziesz duzo taniej ale trzeba sie targowac.Ja kupowałem 2 miesiace temu 1szt po lifcie biały kierunek bez xenonu i zapłaciłem 500zł (lapma igła) :cool2:

Opublikowano

to zapłaciłeś drogo Surprised na giełdzie w Poznaniu znajdziesz duzo taniej ale trzeba sie targowac.Ja kupowałem 2 miesiace temu 1szt po lifcie biały kierunek bez xenonu i zapłaciłem 500zł (lapma igła) Cool

Ja potrzebowałem od zaraz, pomarańcz w dobrym stanie i xenon. Jedyna blisko mnie była 1000 zł pojechałem zapłaciłem i jest. Czy igła? Nie wiem ale nie miała wypiaskowanej szyby. Stan uważam b.dobry.

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
[...] Lepiej kupić alarm z czujkami ruchu lub dołożyć czujki do alarmu już zamontowanego w aucie, przynajmniej będzie na 100% wiadomo, że ktoś wchodzi do auta.

Jasne. Ja na strzeżonym osiedlu programowałem dziewczynie alarm w peugeocie. Spędziłem ponad 15 minut w wyjącym aucie.

NIKT się nie zainteresował tym co robię. Włącznie z ochroną.

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano
[...] Lepiej kupić alarm z czujkami ruchu lub dołożyć czujki do alarmu już zamontowanego w aucie, przynajmniej będzie na 100% wiadomo, że ktoś wchodzi do auta.

Jasne. Ja na strzeżonym osiedlu programowałem dziewczynie alarm w peugeocie. Spędziłem ponad 15 minut w wyjącym aucie.

To oczywiste, że nikt się nie zainteresuje. Chodzi mi o alarm z czujnikami ruchu i oczywiście powiadomieniem dla samego właściciela, wtedy będzie na 100% wiedział, że ktoś wchodzi do auta i zareaguje. Wg mnie nie warto bawić się w jakieś uszkadzanie zamków czy tym bardziej liczyć na kogoś.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To oczywiste, że nikt się nie zainteresuje. Chodzi mi o alarm z czujnikami ruchu i oczywiście powiadomieniem dla samego właściciela, wtedy będzie na 100% wiedział, że ktoś wchodzi do auta i zareaguje. Wg mnie nie warto bawić się w jakieś uszkadzanie zamków czy tym bardziej liczyć na kogoś.

Powiadomieniem powiadasz.. no i popędzisz do auta i jeszcze w łeb dostaniesz i oddasz kluczyki. ;)

Opublikowano
Mówisz o powiadamianiu GSM?

Ciekawa sprawa, ale akumulator cieńko piszczy :(

Chyba jednak najlepiej AC..

Powiadomienie GSM jst trochę droższe, jednak ma większy zasięg niż zwykła radiówka. Ja niedawno zamontowałem alarm z powiadomieniem radiowym, zasięg może nie jest rewelacyjny, bo wynosi 1 km w otwartym terenie, ale jak bardziej oddalam sie od auta to z reguły i tak zostawiam je na strzeżonym lub w innym w miarę bezpiecznym miejscu. Generalnie z tym powiadomieniem radiowym chodzi o to, żeby dowiedzieć sie o uruchomieniu alarmu (ludzie nie zwracają uwagi, ponadto alarmu będąc w jakimś budynku obok zwyczajnie się nie usłyszy, a jeśli nawet to lecieć do auta za każdym razem jak sie uruchomi jakiś alarm w okolicy to trochę męczące :wink: ) i dobiec do auta zanim zdążą odjechać (ja mam dodatkowe zabezpieczenia, żeby autko nie odjechało w kilkadziesiąt sekund, a tyle mniej wiecej czasu trwa kradzież niezabezpieczonego auta).

Co do AC to oczywiście również dla mnie jest podstawą, ale lepiej próbować zniechęcić do kradzieży czy w jakimś stopniu ją uniemożliwić niż zdawać się na łaskę złodzieji, a później dostać kasę z ubezpieczalnii, do której będzie trzeba sporo dołożyć, żeby kupić podobne autko, w podobnym stanie, o czasie na poszukiwanie nowego autka, nerwach już nie wspominając.

Powiadomieniem powiadasz.. no i popędzisz do auta i jeszcze w łeb dostaniesz i oddasz kluczyki. ;)

Chodzi o spłoszenie złodzieji, nikt nie bedzie Ci kontynuował kradzieży auta kiedy zaczniesz "drzeć mordkę" z okna czy dobiegniesz do niego. Nie rób ze złodzieji idiotów, to często fachowcy w swoim fachu i zawsze mają plan awaryjny na wypadek zauważenia. Wiadomo, można próbować ich złapać, ale dostać kosą w brzuch czy później tłumaczyć się w sądzie przez kilka lat za pobicie "niewinnego złodzieja" wg mnie nie opłaca się.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Chodzi o spłoszenie złodzieji, nikt nie bedzie Ci kontynuował kradzieży auta kiedy zaczniesz "drzeć mordkę" z okna czy dobiegniesz do niego. Nie rób ze złodzieji idiotów, to często fachowcy w swoim fachu i zawsze mają plan awaryjny na wypadek zauważenia. Wiadomo, można próbować ich złapać, ale dostać kosą w brzuch czy później tłumaczyć się w sądzie przez kilka lat za pobicie "niewinnego złodzieja" wg mnie nie opłaca się.

Chyba mało wiesz o życiu. Oni na Ciebie poczekają grzecznie i sam im oddasz kluczyki gdy przyjdziesz zobaczyć co z autem bo powiadomił Cię system a obok auta nikogo nie ma. Oczywiście dotyczy to naprawdę "mocnych" fur.

Opublikowano
Chyba mało wiesz o życiu. Oni na Ciebie poczekają grzecznie i sam im oddasz kluczyki gdy przyjdziesz zobaczyć co z autem bo powiadomił Cię system a obok auta nikogo nie ma. Oczywiście dotyczy to naprawdę "mocnych" fur.

Za dużo naoglądałeś się filmów z twardymi facetami lub nagrałeś w GTA. Zgadzam się co do tego, że przy kradzieży naprawdę luksusowych aut za kilkaset tysięcy może dochodzić do takich sytuacji, nie raz słyszało się w telewizji jak wyciągają ludzi prosto z ich luksusowych mercedesów gdzieś w mniej uczęszczanych miejscach, kradzieży na lawetę itd. jednak są to sytuacje skrajne i stanowią jakiś mały procent w ogólnej kradzieży aut. Piszę jednak o furkach mniej wartych, więc też mniej zdeterminowanych złodziejach i pomijam filmowe akcje gdzie ktoś nam przykłada broń do skroni, żeby ukraść autko.

W takim alarmie jest też fajny gadżet z wyłącznikiem zapłonu w przypadku nie wykrycia przez system sygnału karty chipowej w jej pobliżu (złodziej odjeżdżając autkiem o tym nie wie, więc teoretycznie można mu nawet kluczyk oddać, bo kartę zawsze się 3ma gdzieś w kieszenii lub portfelu). Często jest to dodawane gratis do systemów alarmowych, działa to w ten sposób, że po 20-30 sekundach jazdy autko gaśnie na amen i włącza się alarm. Słyszałem i czytałem o bardzo wielu sytuacjach kiedy autko stało nawet na ruchliwej drodze z otwartymi drzwiami i włączonym alarmem po kradzieży. :)