Skocz do zawartości

Zawieszenie M-technic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam takie pytanie odnośnie zawieszenia - wiem, że jest możliwość regulacji (mam nawet klucz do tego), ale nie orientuje się gdzie się to robi? sprawdzalem w kielichach (z przodu) ale wydaje sie ze to nie tu. moze na samym amortyzatorze jest opcja? prosze doświadczonych o pomoc w tej sprawie

dzieki

pozdrawiam

Opublikowano

Witam-mam także w moim Kombi oryginalne sportowe zawieszenie typu "M" i powiem Ci szczerze, że ja żadnej regulacji tam nie widziałem. Więc nie wiem do czego ten kluczyk!!!

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
:duh: sekret jest taki,że to żadne zawieszenie "M" tylko zawieszenie gwintowane które ktoś sobie założył do auta.Zawieszenie typu M Sport nie posiada żadnej regulacji :nienie:
Opublikowano
na wyposazeniu mam opcje zawieszenie M,

to znaczy ze nic z niego nie zostalo po zmianie na gwintowane?

no nie wiem jak tył,może tam zostało oryginalne M,a jeśli nawet nie to np. zostały inne stabilizatory(grubsze) zawieszenia M,więc coś na pewno pozostało :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A ja mam coś takiego: "kod S226A, Sportowe dostosowanie podwozia". Czy to oznacza zawieszenie M-Technik?

Poza tym mam kierownicę ze znaczkiem M i ręczną skrzynię biegów, gdzie na gałeczce też jest M. Czy to świadczy o czymś szczególnym, czy to jedynie efekt wizualny? Fabryczne opony zimowe 205/50/17 a letnie 245/50/17 :jawdrop: . Jakieś duże trochę. Czy to nie jest zastanawiające?

Opublikowano
A ja mam coś takiego: "kod S226A, Sportowe dostosowanie podwozia". Czy to oznacza zawieszenie M-Technik?

Poza tym mam kierownicę ze znaczkiem M i ręczną skrzynię biegów, gdzie na gałeczce też jest M. Czy to świadczy o czymś szczególnym, czy to jedynie efekt wizualny? Fabryczne opony zimowe 205/50/17 a letnie 245/50/17 :jawdrop: . Jakieś duże trochę. Czy to nie jest zastanawiające?

Wydaje mi się że masz M Powera tylko musisz poszukać jeszcze gdzieś guziczka ze znaczkiem M. :cool2:

A tak na serio to znaczy to ni mniej ni więcej że ktoś sobie wybrał dodatkową opcje wyposażenia.

Opublikowano
Najbardziej mnie jednak ciekawi to zawieszenie. Czy to znaczy że ono jest twardsze i nic ponadto, czy zmiany są poważniejsze?
Opublikowano
kolego zawieszenie jest napewno niższe od seryjnego, ma inna charakterystyke (bardziej sportową) a co za tym idzie jest twardsze( mniej komfortu ale lepsze trzymanie w zakrętach) i z tego co wiem pozostałe części zawieszenia (drązki, wachacze) też sa inne, bardziej wytrzymałe, grubsze... Jeśli napisałem coś zlę proszę mnie poprawic :)
Opublikowano
A jak masz rozwiązany tył? Tam jest sprężyna seryjnie chyba oddzielnie od amortyzatora.
Opublikowano
A jak masz rozwiązany tył? Tam jest sprężyna seryjnie chyba oddzielnie od amortyzatora.

Jak mam rozwiązany tył? To znaczy trzeba auto dać na podnośnik i pooglądać? No, to na takie pytanie odpowiedzieć nie potrafię póki co. Ale jak się sprawa nie wyjaśni tutaj na forum to podniosę ten samochód i zrobię zdjęcie.

Opublikowano
Ja też mam seryjne 704 M SPORT SUSPENSION , ostatnio jak oglądałem auto na podnośniku nie widziałem nic specjalnego. Czyli rozumiem że przy ewentualnej wymianie amortyzatorów musze szukać do M-Technik zawieszenia? Nawet nie chce myśleć ile nowe kosztują :worried:

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
..... Czyli rozumiem że przy ewentualnej wymianie amortyzatorów muszę szukać do M-Technik zawieszenia? Nawet nie chce myśleć ile nowe kosztują :worried:

kosztują więcej :]

http://bmwfans.info/original/E36/tou/318tds-M41/ECE/L/M/1995/07/mg-31/ill-31_0418/

numer: 31 31 1 092 483 oraz 31 31 1 092 484