Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zarejestrowani
Opublikowano
Kup ktoś, zeskanuj i wrzuć napewno wiele osób taką osobę ozłoci ;D

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

61 zł to równowartość jednego wyskoku do baru/klubu (tak biednie)

61 zł to koszt wyskoku z dziewczyną/żoną do kina

61 zł to koszt naprawy byle pierdółki w większości warsztatów samochodowych

Uważam ze jest to nieodzowna lektura każdego pasjonata motoryzacji, w tym wypadku BMW, lektura posiadana w oryginale.

Opublikowano

Hahaha.

Nie wiem jak was koledzy, ale mnie zawsze książki z tej serii śmieszyły....

Od zawsze kojarzą mi się z Paździochem samodzielnie naprawiającym swojego kaszlaka... sam nawet taką miałem do poczciwego 126p :)

Tą chyba też jakoś zdobędę żeby wiedzieć co w furce mruczy :/

Komu bimer dużo pali? :)

BMW BRUTUS to dopiero smok:

Opublikowano
nigdy nie miałem kaszlaka :mrgreen: generalnie tez tego nie używam mam lepszy program w kompie VIVID WORKSCHOP DATA wszystko i o wszystkich autach :cool2: :twisted2:
Opublikowano
Hahaha.

Nie wiem jak was koledzy, ale mnie zawsze książki z tej serii śmieszyły....

Od zawsze kojarzą mi się z Paździochem samodzielnie naprawiającym swojego kaszlaka... sam nawet taką miałem do poczciwego 126p :)

Tą chyba też jakoś zdobędę żeby wiedzieć co w furce mruczy :/

Moim zdaniem książka od kaszlaka w porównaniu do tego co prezentuje ten skrypt od BMW była jak wielgachna encyklopednia. Z książki od "kaszla" można było skrzynie biegów poskładać gdyż każda z części była przetłumaczona na schemacie oraz zestawiona wśród innych części.

Tutaj w przypadku BMW mamy raczej obrazki (kiepskie zdjęcia ze strzałeczkami), które nie są już tak precyzyjne.

Ja raczej powiedziałbym iż nie tyle jest to książka pomagająca w naprawach (niejednokrotnie dość skomplikowanych) ale poglądowa lektura do przeczytania aby wiedziec gdzie co w samochodzie się znajduje.

Ja miałem do E30 oraz E36 i z tej pewnie nie skorzystam.

Pzdr,

Opublikowano
I to jest prawda. Pan Etzold jest chyba na etacie u niemieckich producentów i płacą mu za to żeby nie pisał zbyt dobrych książek. Polecam wydawnictwo Haynes, tylko brak tam silników diesla.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nigdy nie miałem kaszlaka :mrgreen: generalnie tez tego nie używam mam lepszy program w kompie VIVID WORKSCHOP DATA wszystko i o wszystkich autach :cool2: :twisted2:

Ty masz krystian 15lat że sie tak wszystkim co piszesz jarasz? :mrgreen: Jak masz PL wersje do E46 z torrentów to wstaw na rapida i po krzyku. Ktoś pewnie skorzysta bo chwaleniem się czego Ty nie masz i nie używasz wiele tu nie zwojujesz.

Pozdro.

Opublikowano
właśnie wrzucaj te księgę na rapida a nie pianę bijesz - zawsze przed kupnem można zerknąć co warte wydawnictwo i czy warto wydawać kasę :twisted2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ja zamówiłem już ta książkę. I moim zdaniem warto ją mieć.

Wszyscy się wymądrzają, że książka jest "słaba" ale co drugi post na forum to pytania typu: jakie żarówki, jakie ciśnienie, jakie świece, gdzie szukać bezpiecznika od... itd. Kilka razy korzystałem z książek tej serii i ogólnie jestem za.

No ale to tylko moja opinia.

Opublikowano

Wszyscy się wymądrzają, że książka jest "słaba" ale co drugi post na forum to pytania typu: jakie żarówki, jakie ciśnienie, jakie świece, gdzie szukać bezpiecznika od... itd. Kilka razy korzystałem z książek tej serii i ogólnie jestem za.

popieram i polecam ja zamowic wszystkim ktorzy troche grzebią przy swioch cacuszkach napewno duzo pomoże , :cool2:

Opublikowano

popieram i polecam ja zamowic wszystkim ktorzy troche grzebią przy swioch cacuszkach napewno duzo pomoże , :cool2:

Mam tylko nadzieję, że troche więcej w niej jest niż o wymianie żarówek ;) A na poważnie to faktycznie napewno się przyda.

Opublikowano
Ja juz zamówiłem chociaz by do podstawowych informacji typu plyny zarowki swiece itd napewno sie przyda a 60 zł to dzisiaj prawie nic tak jak kolega pisał jeden wypad do baru, a jesli ktos chce wiedziec co tam jest to ja przegladnałem na aukcji spis stresci tej ksiazki i wzrokowo bo włoskiego nie znam przegladnałem ta co jest na torrencie po włosku
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dora, tak wiec macie "Sam naprawiam e46" w jezyku polskim czy nie? bo potrzebuje na wczoraj.

mamy już ta ksiązke po polsku , zamow z linku na początku postu :cool2: