Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio coraz więcej słyszę o antyradarach. Chwilowo zastanawiałem się nad nabyciem takiego urządzenia.

Wiadomo że inwestycja w nie jest coraz trudniejsza. bo skuteczność wysoką mają w stosunku do "suszarek" (łapią je z ok. 2km), których coraz mniej jest obecnie wystawianych, za to dużo jest skrzynek stacjonarnych (które poprzedzane oczywiście są tabliczkami info.), ale policja chętnie korzysta ze skrzynek przenośnych (większa efektywność).

Nie chodzi mi o przepisywanie arykułów i dyskusje nt. legalności użytkowania, czy sprawności wychwytywania sygnałów - każdy umie korzystać z google i sobie poczyta.

Proszę o opinie osób, które jeżdżą lub jeździły z takimi urządzeniami i jak się sprawują wobec skrzynek stacjonarnych i przenośnych wystawianych w danym monencie przez policję. Czy rzeczywiście ostrzegają na tyle, by zdążyć wyhamować spokojnie i bez narażenia na zdjęcie.

Jak to się ma w praktyce ??

Opublikowano

Acha

jeśli ktoś chce napisać o wyższości jednych urządzeń nad innymi,

typu np. antyradar vs CB radio vs gps z mapami radarowymi

to niech założy nowy temat

Opublikowano
a jeśli ktoś chciałby napisać, że nie potrzebuje protezy do jazdy to też ma sobie założyć nowy temat - nawet jeśli lubi tylko stare tematy?
PawełH
Opublikowano
a jeśli ktoś chciałby napisać, że nie potrzebuje protezy do jazdy to też ma sobie założyć nowy temat - nawet jeśli lubi tylko stare tematy?

Cel tematu dla umiących czytać jest jasno określony,

jeśli nie rozumiesz treści to przeczytaj ponownie, tylko uważnie....

Opublikowano
odpowiedz na moje pytanie a nie wmawiaj mi, ze nie umiem czytać

NIE ZAŚMIECAJ

zapytaj kogoś dorosłego o temat posta, bo NIE ROZUMIESZ, a tworzysz tylko śmietnik na forum.

Opublikowano

Działanie antyradarów jest mocno dyskusyjne.

- nie ma pewności, że wyłapie nawet suszarkę

- często pika z różnych innych powodów więc nie bardzo wiadomo czy jest to radar czy jakieś zakłócenia.

- w przypadku nowoczesnych urządzeń jest bezradny

Opublikowano
jak dorosły, dzieciaku, to chyba nie rozwiniesz tego tematu. Czekam na odpowiedź.
Kolego przedszkole pomyliłes z forum. Dawno takiego #%$^ nie widzialem na forum :lol: :lol:

Potem ludzie dziwią sie że w bmw postrzegani są jak debile itp.

...

Proszę o opinie osób, które jeżdżą lub jeździły z takimi urządzeniami i jak się sprawują wobec skrzynek stacjonarnych i przenośnych wystawianych w danym monencie przez policję. Czy rzeczywiście ostrzegają na tyle, by zdążyć wyhamować spokojnie i bez narażenia na zdjęcie.

Jak to się ma w praktyce ??

Ponownie nie kupiłbym antyradaru, jeździłem trochę z tym sprzętem(około 2 lat temu), ostrzegał ale nie zawsze. Tak jak kolega wyżej wspomniał łapie zakłócenia i pika bez powodu.

Moim zdaniem nie warto inwestowac w antyradar (zmieniłem anty na CB i jest git)

Pozdrawiam na-piechote oraz Comret

Opublikowano

Dziękuję kolegom Pablo75 i Comretowi za odpowiedź w pełni obrazującą problem.

Wczoraj rozmawiałem też ze znajomym, który jeździł z antyradarem klasy średniej i jest bardzo zawiedziony jego działaniem. Nie wykrył nawet "suszarki", a policjanci co prawda mu przyrządu nie zabrali, ale mocno się śmiali wręczając mandat za prędkość.

Z kolei dzisiaj spotkałem pana z mercedesa z wbudowanym antyradarem za ok. 1500pln - stwwierdził, że wyłapuje wszystkie urządzenia z transmisją radiową z bramami mechanicznymi włącznie, ale jest za to jak sensor, czyli trzeba się nauczyć rozpoznawać dźwięki, tj. inne są od urządzeń pomiarowych, inne od np. bram i alarmów w budynkach. Również piszczy na działanie telefonów.

Czyli stwierdzam, że nie warto kupować tego urządzenia nawet przereklamowanego komentarzami na allegro (???).

bo skoro większość z nich nie radzi sobie nawet z suszarkami (a ponoć te mają wychwytywać z 2 km !), których jest coraz mniej... przy drogach.

Do szanownych kolegów ADMINÓW:

proszę o wyłapywanie takich dowcipnisi jak PawełH - nie wnoszą nic dla forum, tylko zaśmiecają i próbują stwarzać ferment i spory.

A przecież w regulaminie jest, i z przyzwoitości wypada: pomagać kolegom i koleżankom na forum, służyć radą, prowadzić koleżeńskie dyskusje i rozmowy i tp., a nie obrażać i piętnować innych.

Niech se taki delikwent przeczyta REGULAMIN, bo chyba tego jeszcze nie zrobił, a jeśli nie potrafi znaleść :

http://www.bmw-klub.pl/forum/rules.php - radzę skupić się na pkt. I.9 i I.10

• Główni Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Jak wykrywacz radarów to tylko topowa półka

Jeździełem z:

bel995

bel rx 65

velentine one

Oba bele są podobne. Velentine one jest lepszy ale nieco bardziej się wzbudza.

Odnośnie wykrywania.

- Fotoradary stacjonarne w skrzynkach dają na 300 - 500 m

- fotoradary na trójnogu wykrywam z 200-500 m

- fotoradary w tzw "kuble na śmieci" 100 -300m

Odkąd jeżdzę z wykrywczem zero mandatów z fotoradarów.

Niestety jak dostaniemy strzał z suszarki bezpośrednio to nie mamy za dużych szans. Ale wystarczy, że gdzieś mierzą nawet 1 - 2km dalej to już mam sygnał. Niestety mnie trafili na zupełnie bocznej mało uczęszczanej drodze.

Edytowane przez Rufio
Opublikowano
na TVN turbo było o tym, testowali różne sprzęty i tylko te topowe za ok 3,5 tys zł dawały sobie rade z większych odległości, więc sprzęty z allegro raczej odpadają ;/ chyba że ktoś jest na polibudzie i ma zamiast dwóch palców lutownice od urodzenia to sam może coś wykombinuje ;]
Opublikowano
na TVN turbo było o tym, testowali różne sprzęty i tylko te topowe za ok 3,5 tys zł dawały sobie rade z większych odległości, więc sprzęty z allegro raczej odpadają ;/ chyba że ktoś jest na polibudzie i ma zamiast dwóch palców lutownice od urodzenia to sam może coś wykombinuje ;]

Co to za antyradary za 3,5 tys zł? Jakieś nazwy?

Myślałem, że Valentine'y są najdroższe na rynku.

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano

Valentine to niezły wybór ale ja bym polecił

http://www.allegro.pl/item432028491_beltronics_sti_r_nowy_euro_rozdzielny_fvat22_pl.html

Będę go miał za kilka dni ale już testowałem w samochodzie kumpla i skuteczność bardzo mi się podobała. Pełne dane będą jak przejadę z nim przynajmniej 2k km.

Generalnie antyradary to genialne urządzenia. Korzystam z nich od kilkunastu lat i nikt mnie nie przekona do trzeszczącego CB i kretyńskich tekstów innych użytkowników drogi.

Podstawowa zasada przy zakupie - tylko najwyższa półka cenowa !

Opublikowano

Ja używam antyradaru na fotoradary + cb-radia na resztę (suszarki, objazdy, wypadki). Skuteczność 100% - 0pkt na koncie :)

Co do tej najwyższej półki V1 i STI-R bez wątpienia do niej należą. Zastanawiam się tylko co to za (chyba jeszcze wyższa) półka z radarami za 3,5 tys, które są (jak piszą koledzy) o wiele lepsze niż te z allegro (?).

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano
Pan Moderator też nic nie używa? To Pan zaśmieca ten temat - ośmielę się stwierdzić, że podobnie jak ja, kiedy napisałem, że nie używam protez i zostałem nieprzyjemnie zjechany przez właściciela tematu. Panie właściciel, powiedz pan coś!
PawełH
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

No mamy taki olbrzymi kraj, że go przejechać wszerz lub wzdłuż trzeba jechać dwa dni. Raz musiałem się dostać do warszawy z nad morza, odległośc nieduża. Byłem szybciej jak pojechałem 100km na lotnisko poczekałem pół godziny na odlot. Zeszło mi to szybciej niż przedzieranie się przez Polskę.

Dlatego mam wykrywacz w każdym samochodzie w domu i mam to w nosie. Mogą nawet milion tych skrzynek zamontować.

Kiedyś nie było tyle ograniczeń i był mniejszy i ruch i było takie założenie że średnią przejazdu przez Polskę mam 90km/h. Np trasę 450km robię 5 godzin. Ale teraz to już jest coraz trudniej.

Opublikowano
Rozumiem, że masz wykrywacz w każdym samochodzie, w domu i nosie :D:D:D:D:D Pozdrawiam ;)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Posiadam antyradar Whistler PRO 58, dałem za niego 580zl, teraz kosztują bodajże coś koło 400zł.

Jestem z niego całkiem zadowolony, suszarki wykrywa z bardzo daleka, aktywne fotoradary z takiej odległości że spokonie zdąże wychamować.

Bardzo przydatne urządzenie, przynajmniej moge przelatywać koło kurników z normalną predkością, i wiem że jezeli antyradar nie zawył, to kurnik był pusty. Gdyby to urządzonko nie działało to miał bym już chyba z 2000PKT karnych, i sporo więcej mandatów do zapłacenia ;)

jedyną żeczą której trzeba się nauczyć to odróznianie fałszywych alarmów od prawdziwych, niestety urządzenie to wykrywa także wszystkie CPN, supermarkety itp. (drzwi automatyczne na czujke), i jest kilka miejsc w Polsce gdzie antyradar pioprostu wariuje.

pozdrawiam