Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy mógłby ktoś wrzucić ten soft PL do MK4 od meggiela, który poźniej także wrzucał Ochen? Nie chcę rezygnować z angielskiego języka jeśli można z włoskiego...Z góry THX
  • Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam. Mam radio E60 czy idzie go spolszczyć? Oglądałem czytniki i nie wiem jakie mam MK. Thx za pomoc
Opublikowano

Witam Forumowiczów.

poczytałem wszystkie posty i w związku z tym mam już kompletny mętlik w głowie :roll:

posiadam MK4 z softem bodaj v31 - widok 3D.

Czy mam rozumieć, że mogę zapomnieć o polskim języku i lektorze w navi bez uprzedniego "cudowania" tzn. szukania jakiegoś starego softu i wgrywania go by mieć polski język ???

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
szymbr: nie napiszę, że tak jest zawsze ale u mnie tak to właśnie wyglądało, wgrywałem chyba z 5 różnych przeróbek bo ja potrzebuję PL zamiast FR tak żeby było PL,EN,DE i nie udało się podmienić języka wgrywając v31 na v31.
Opublikowano
Witam Forumowiczów.

poczytałem wszystkie posty i w związku z tym mam już kompletny mętlik w głowie :roll:

posiadam MK4 z softem bodaj v31 - widok 3D.

Czy mam rozumieć, że mogę zapomnieć o polskim języku i lektorze w navi bez uprzedniego "cudowania" tzn. szukania jakiegoś starego softu i wgrywania go by mieć polski język ???

Miałem podobny problem z podmianą softu v30 na V30 i z tego co gdzieś wyczytałem są dwie możliwości:

1) musisz wgrać inną wersję softu, niż masz akualnie i dopiero potem aktualizować;

2) w kórymś z plików jest zapisany numer wersji i trzeba go zmienić;

...ja potrzebuję PL zamiast FR tak żeby było PL,EN,DE i nie udało się podmienić języka wgrywając v31 na v31.

Mam przerobiny język francuski na polski + polskie znaki w sofcie v30. Jeżeli jesteście zainteresowani to proszę pisać na PW.

Opublikowano

Nie trzeba wgrywac starszego, mozna zmienic wersje ( co jest zrobione na moim obrazie ) na np. wyzerowana i zawsze sie wgra.

Wersja jest w plikach lng_rel.tbl i sw_rel.tbl

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Witam wszystkich

Mam pytanie. Jakie oprogramowanie wgrać by zmianić widok w nawigacji na 3D.

Posiadam MKIII

z góry dziękuje za informacje

Opublikowano

Hej,

Kolego "cyrust" widok perspektywy działa tylko z czytnikami MK4.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Panowie koledzy dziś cały dzień cudowałem z czytnikiem MK3 w E39. Wgrałem kilkanaście razy różne softy. Po wgraniu któregokolwiek z softów ze spolszczeniem pojawia mi się napis proszę włoży płytę CD z oprogramowaniem. Jak włożę tą ze spolszczeniem od początku zaczyna abgrejtowac soft po czym wyskakują napisy po angielsku, że Abgrejt jest udany klikam OK przy wyjętej płytce z napędu restartuje sie system i znowu komunikat po polsku o włożeniu płyty CD z oprogramowaniem. Co mogę robic źle?. Po włożeniu którejś wersji softu wyskoczył napis z prośbą o podanie Key CD lub softu v17. Po wyłączeniu kluczyka od początku ta sama sytuacja z komunikatem po polsku z prośbą o włożenie płyty z oprogramowaniem. Nie wiem co z tym zrobic?
Opublikowano
Jak wyskoczy napis o włożenie płyty to chyba logiczne że trzeba wsadzić :) Bez różnicy co czy Key CD lub soft v17. Jak sobie poczyta ową płytę uruchomi się po polsku. Później wkładasz do czytnika mape i wszystko śmiga.
Opublikowano

Witam

Mam ten sam problem, trzeba wsadzić CD-Key albo V17 ale skąd to wziąść ?

Opublikowano
Udało się i wszystko wystartowało. Problem tkwił w płycie CD Key którą nagrałem trzeci raz i dopiero ta wersja została przeczytana. Każdą z płyt nagrywałem na innym nosniku i dopiero Verbatim jest OK. Testowałem dziś mapę i pojechałem inaczej niż ona chciała po czym wyskoczył napis "poprawna nawigacja nie jest możliwa" i nie chce to diabelstwo zniknąc. Czy może ktoś podpowie co z tym zrobic?
Opublikowano

Kolego hohowski, a tak z ciekawosci - jaka wersje Ci sie udalo wgrac (jaki jezyk zmieniales)?

Czyzbys zmienial wloski na polski? Moze udostepnisz kolegom na forum? Napewno znajdzie sie tu spora grupa kolegow ktora Cie ladnie poprosi o taka pomoc i napewno jeszcze ladniej podziekuje :)

Pozdro,

Ochen

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mnie już powoli brakuje pomysłów jak zmiksować płyte z v31 co by zmieniło mi napisy na PL, podmienia bez problemu audio pod każdym z języków w navi /GB,DE,F/ ale nie potrafie podmienić literek na polskie. Zmiany robie w katalogu V_2\RR\0101\BMWC01S\APP_SW w pliku navboot. :cry2: Docelowo ma być zamiast F -> PL

Pozdro.

Opublikowano
Oryginalny język był angielski, ale to nie ma znaczenia dla mnie ponieważ mam program INPA i interfejs ADS. Za jego pomocą można wykasowac istniejące oprogramowanie i wgrac dowolne inne można tez przy jego pomocy zmienic język. Jesli ktoś pochodzi z okolic Kościana to chętnie pomogę gratisowo. Dziś jestem ze sprzętem w oklicy Bukowna.
Opublikowano

Dziś wgrałem mapę i soft PL, wszystko ładnie działa,

było troche nerwów, bo przy wgrywaniu softu wyskoczył komunikat, żeby włożyć płytę CD-Key lub V17, znalazłem ten plik na forum ale nie mogłem tego nagrać, dopiero na płycie CD-R Sony się udało, płyty EMTEC, Verbatim nie były widoczne dla czytnika GPS.

Oczywiście prędość zapisu x4 w ImgBurn.

osd dziękuje za udostępnienie hasła :cool2:

Opublikowano
W Navtweak pierwszy wiersz 0/0 musi być zmieniony z F na PL i wtedy w Menu będzie napis PL. Jest to tylko przetłumaczenie komputera a nie całej mapy. Po włożeniu płytki z mapą system cały czas będzie się odwoływał do mapy F i jej zależnym POI. Częstym przypadkiem jest usuwanie języków z mapy aby zmieściło się na jednym krążku 4,7G. Należy uważać, który język się tłumaczy w firmware a który usuwa z płyty gdyż system będzie wybierał mapę F. To oznacza, że po usunięciu mapy F nie będzie POI lub będą napisy po francusku. Dlatego należałoby też spolszczyć mapę z F na PL. Chyba najlepszym rozwiązaniem jest spolszczenie navi z GB na PL i pozostawienie mapy z GB.
Opublikowano

Witam wszystkich i przepraszam za moje pytanie, ale mam BMW E60 do którego chodzą mapy Proffesional, chciałem zapodać mapę 2009.1 włożyłem płytkę do DVD wyłączyłem i po 5 min włączyłem i błąd, musiałem znowu zapodać 2008.1, myslałem że zaktualizuję soft, nagrałem płytkę NAV_SW v32 na CD włożyłem do czytnika DVD ale kompletnie nic się nae dzieje.

Proszę o poradę co i jak zapodać aby działało bede bardzo wdzięczny.

moja navi wygląda tak: (nie wiem jaka to jest)

http://images47.fotosik.pl/121/58084182acf12760m.jpg

Opublikowano

Hej,

To co nagrałeś kolego to jest soft do nawigacji High z czytnikami MK1, 2, 3, 4 a nie płyta z mapą do Professional.

Pozdrawiam

Opublikowano
Nagrałem i mapę i firmware, ale nie wiedziałem że jest on do High. A jest jakiś firmware do mojej Profi ?
Opublikowano

Hej,

Osobno nie ma softu do Professional. Jest z każdym nowym wydaniem mapy na płycie. Zawsze po włożeniu nowej wersji do czytnika następuje aktualizacja.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dzięki trochę mi się rozjaśniło, choć mapa i tak nie działa.