Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JAk w temacie mam swierze kupioną 316 lecz jest bez klimy i jest strasznie gorąco w srodku , znalazłem na allegro calą klimatyzację (klimatronik)kompletną (tj linki sprezarka panel) , i moje pytanie czy mozna go zamontowac do mojej 3 ?? , i ten panel jest z pokretłami czy mogł bym zamotowac ten z przyciskami ?? do tego

pzdr

Opublikowano
znalazłem na allegro calą klimatyzację (klimatronik)kompletną (tj linki sprezarka panel) , i moje pytanie czy mozna go zamontowac do mojej 3 ??

Można

, i ten panel jest z pokretłami czy mogł bym zamotowac ten z przyciskami ?? do tego

To się zastanów czy to jest KLIMATRONIK czy zwykła klimatyzacja manualna. Mi to wygląda na zwykłą klimę manualną - nie idzie zamieniać paneli, gdyż są to zupełnie inne rozwiązania sterowaniem klimatyzacji.

Opublikowano

witam

ostatnio nasunal mi sie identyczny pomysl i mam pytanie do tego kto to juz robil , czy jest z tym duzo problemow ?? a moze ktos ma zdjecia z montazu co po kolei i jak , myslalem u siebie zalozyc klimatronic ( slyszlem ze jesli go nie ma wersji to lepiej go nie zakladac , bo nie idzie go dobrze zamontowaci wyregulowac to prawda?? ) lu b manualnej dwu strefowej , ktora jest latwijsza w montazu i jak to wszystko wyglada??

z gory wielkie dziki za pomoc :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

a moze jest ktos z okolic lodzi kto by sie tym zajal za niewielka oplata :lol: ??

pozdrawiam czarczi 325i

Opublikowano

witam

to jest klimatyzaja manualna 2 strefowa , z tym panelem to beda spore problemy lepiej kupic gotowy zestaw klimatronica , wszystko fajnie pieknie , gotowy zestaw ( ladnie to brzmi ) ale jak to poprawnie zamntowac , poza tym o ile sie nie myle to brakuje jeszcze paru rurek i chlodnicy od klimy ???,

moze sie ktos na ten temat wypowiedziec ??

pozdrawiam

Opublikowano

:mad2: :mad2: :mad2: panowie panowie... :search:

gwarantuje ze znajdziecie odpowiedz na wasze wszytskie pytania, tylko wysilcie sie :search: .... nie kazdemu chce sie pisac jedno i to samo conajmniej raz w miesiacu.....

to tak odemnie.. ;) pozdro..

aaa i jak niemacie instalki w aucie pod klime to poszukajcie dobrego elektryka bo ciagniecia elekrtyki troche bedzie... ;)

Opublikowano

aaaa i jescze jedno...

z ta klima z linku daj sobie spokuj... bedzie wielki problem bo bale sa uciete a jak sa uciete to masakra..zle polutujesz to jej nie wlaczysz wogole....chociasz polutujesz kolorami, zostaje klilka takich samych kolorow od silniczkow i prz nych ma znaczenie ktory kabelek do ktorego a maja takie same kolory....

dotego..kufer jest pomalany ale to szczegol i tak musisz dokupic. chlodnice, wentylator, rurki itp.... ogolnie jeszcze z 1000zl..;)

Opublikowano
koledzy mam kompletnego climatronica do e36 z 98/99 roku, wszytsko co potrzebne do montazu,zaprawszam

ile $.... jak cos to sam kufer z panelem i wiazka...czyli srodek auta..ile $$??

jak cena bedzie dobra i realna to moze lykne....

Opublikowano
niechcem tutaj nikogo obrazic ale jak kupowales auto to trezba bylo pomyslec ze bedzie gorąco w srodku jak niemasz klimy, kompletna klima + montaz wydaje mi sie ze wyjdzie z 3tys zl, moze ktos to zrobil taniej niewiem, ale jak licze cene czesci, dorobiebnie paru przewodow, wentylator, pasek, osuszacz, nabicie..... naprawde duzo kasy
www.auto-optima.pl
Opublikowano
Po co to wszystko walkujecie znowu, wystarczy uzyc wyszukiwarki, takich tematow bylo juz PELNO !!!! i w kazdym to samo !.
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

kolego....tak jak ci pislaem..sprawdz czy masz instalacje fabryczna pod klime.. jak nie to bedziesz musial najlepiej kupic kapletna instalacje z jakiejs innej e36, ale sama instalacje pod klime i dolozyc poprostu, a do tego szukaj juz dobrego elektryka....

Otworz puszke z bezpiecznikami i zoacz czy masz gniazda pod przekazniki - 3 OSTANIE GNIAZDA W DOLNYM PRAWYM ROGU....jak nie masz to bedziesz mial zaslepione plastikami....

A jak masz te gniazda to sam se klime zalozysz... jak dla mnie 2 dni roboty i dziala...najgorsze rozebrac deske i wymianic dmuchawe...

pozdro....

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam

ostatnio zakładałem kumplowi klimatronic i wyszło 1500zł z robocizną, jak coś to zapraszam na priv.

pozdrawiam

Bramy, Ogrodzenia, Konstrukcje Stalowe, Balustrady nierdzewne, Wiaty i Magazyny, Zadaszenia, Garaże blaszaki, Metaloplastyka. Serdecznie zapraszam Lisia Góra ok.Tarnowa 500-393-863

www.firma-konstal.pl [email protected]

Opublikowano

więc w skład takiego zestawu wchodzi:

Chłodnica klimy+wiatrak

Skraplacz

nagrzewnica

pompa klimatyzacji

mocowanie pompy klimatyzacji

czujniki na silnik i do kabiny-czyli wiązka silnika+wiązka pod deske

panel klimatronika lub manualny

koło pasowe do silnika

węże ciśnieniowe itp

starsze wersje klimy wymagają przeróbki,gdyż nie da sie ich nabić.

Gra raczej nie warta zachodu

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Sorrki, że odświeżam ale mam podobną sytuację :D tzn. mam drugą BMW E36 Kombi na stanie, w której jest klimatronic a sam posiadam E36 96r compact w standardzie bez klimy. Oczywiście kombi całe na części więc pomyślałem, że może da radę przełożyć całą klimę z kombi do compacta ?? W mojej e36 są tylko pokrętełka nawiewu a chciałbym zainstalować sobie klimatronic skoro już cały komplet posiadam czy jest to wykonalne w miarę łatwy sposób ?? :D Skoro kompletna elektryka nadal podłączona jest itp. w kombi więc przy rozbiórce może nie musiałbym kabli ciąć itp. i wyciągnąłbym w miarę cały klimatronic tak by widzieć co z czym jest itp.

Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału
Opublikowano
To mi się podoba ale jak czasem piszę ,że brak klimy dyskfalifikuje kupno auta to Panowie mądrale piszą ,że bez klimy tez da się żyć a jednak GORĄCO :mrgreen:

http://img831.imageshack.us/img831/5108/c266261948.jpg

http://forum-lines.ru/rez/ab230811.gif

To JA HA HA HA u cioci na imieninach

http://www.youtube.com/watch?v=i2IxI38tfYA

Moja ŻABKA http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=212074