Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Co prawda jeszcze niedawno myślałem niezbyt pochlebnie o autach europejskich na rynek amerykański. Jednak wydaje się, że E60 jest w tym wpadku wyjątkiem (mało różnic). Z tego co wiem (oprócz lamp) są drobne różnice w wyposażeniu (ale minimalne, typu brak konektora zapalniczki pod nogami pasażera.

Przy okazji chciałbym przeprosić mmwmm - miałeś rację pisząć kiedyś o małych różnicach.

Tak czy inaczej. Chyba bym spróbował E60 z USA (ale pierw dla kogoś z rodziny - będzie królikiem doświadczalnym ;) ). Znacie jakichś dobrych, sprawdzonych pośredników, którzy pomogliby w ściągnięciu auta z US?

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

rozumiem, ze sprawdzales kwestie roznic w e60 pomiedzy wersja usa i europejska... kiedys zadalem pytanie na ten temat na bardziej ogolnym forum i nie otrzymalem wiarygodnych informacji...

to co najbardziej mnie interesuje, to to, czy w razie awarii, aso jest w stanie podlaczyc sie pod kompa e60 i zczytac/kasowac bledy, bez koniecznosci wymiany kompa?

pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Z tego co wiem kolega co pracuje w BMW w Katowicach kiedyś wspominał,że nie wszystko po podpięciu można uzyskać,trzeba by się popytac ludzi z servisu oni zapewne będą wiarygodni...pzdr. :arrow: .
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Już była na ten temat cała dyskusja raz. Wszystko jest w pełni kompatybilne i wszystko da się zestroić, podłączyć itd itd itd.. :)

Zajmuję się sprowadzaniem aut z USA więc zapraszam na priv jak byś miał ochotę.

Opublikowano
trzeba by się popytac ludzi z servisu oni zapewne będą wiarygodni...pzdr. :arrow: .

Tere-fere z tą wiarygodnością :mrgreen:... Tu chodzi o prawdziwe, doświadczenie konkretnego człowieka i jego zaangażowanie w to co robi, a nie o wiarygodność... W przeciwnym razie możesz się rozczarować... W serwisie pracują tacy sami ludzie jak Ty i ja i pozostali Koledzy na forum tyle, że dane im było naprawiać nasze beje :norty:, a nie co innego... Ty jakbyś to przerobił byłbyś lepszym specem od niejednego "speca" z ASO...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Z tego co wiem kolega co pracuje w BMW w Katowicach kiedyś wspominał,że nie wszystko po podpięciu można uzyskać,trzeba by się popytac ludzi z servisu oni zapewne będą wiarygodni...pzdr. :arrow: .

Autka sprowadzone ze stanów posiadają również gwarancję w EU, a sprzęt diagnostyczny BMW zdiagnozuje każde wyprodukowane autko marki BMW gdziekolwiek zostało wyprodukowane. Bujdy typu nie da się tego auta zdiagnozować bo jest z USA to tylko brak umiejętności poszczególnych ASO, lub też zbyt stare oprogramowanie (pewnie nie chce im się wydawać kasy na aktualizację oprogramowania). Czego nie zrobią w ASO to zmiana programu np. świateł by świeciły tak jak się należy w EU, czy też by radio odbierało nasze europejskie częstotliwości, ale to też jest do zrobienia tylko z trochę innym sprzętem niż posiadają w ASO.

Jak byś potrzebował przeprogramowania tych żeczy to na PW.

Opublikowano

Witam

ja mam pytanie trochę z innej beczki, ponieważ przymierzam się do zakupu e60

jak na pierwszy rzut oka poznać czy to wersja EU czy USA ?

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zegary w milach. Z zewnątrz krawędzie lamp przednich przy błotniku w USA mają pomarańczowe tło.
Opublikowano
Zegary w milach. Z zewnątrz krawędzie lamp przednich przy błotniku w USA mają pomarańczowe tło.

dzięki za szybką odp :cool2:

pozdrawiam

Opublikowano

Kumpel ostatnio ściągnął E90 z USA i jak naraize nie miał problemów, fakt tylko że on w ASO nie serwisuje jej tylko u jakiegoś znajomwego .... w aucie nie ma navi więc może nie powinien mieć problemów.

Nie wiem czy gdybym zakupił w USA np. nową E60 na full wypasie to czy nie miałbym tu problemów z elektryką itp ...

Opublikowano

Pod warunkiem że bezwypadkowa :] Zegary zdaje się można wymienić...

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Autka sprowadzone ze stanów posiadają również gwarancję w EU

jestes tego pewien? nie wydaje mi sie to prawda, a juz z pewnoscia taka gwarancja nie bedzie respektowana w PL

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiem, że na pewno taką gwarancję ma Volvo, ale czy BMW to pojęcia nie mam.
Opublikowano

Dzwoniłem dziś do Inchcape i Bawaria Motors. Oba ASO zeznały to samo - czyli:

- Gwarancja z USA obowiązuje również w Europie. Wyjątkiem są niektóre elektroniczne rzeczy, które są inne w US - mogą się podjąć ich naprawy ale nie biorą odpowiedzialności za ewentualne problemy.

- Z serwisowaniem nie ma problemu. Nie można jednak upgrade'ować softu.

Dodatkowo dowiedziałem się, że nie trzeba zmieniać lamp (wg gościa z Bawarii trzeba tylko coś tam w nich przestawić).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

no to super, bo w usa mozna z tego co widzialem kupic e60 z 4-letnia gwarancja producenta

jak to sie ma do gwarancji, jaka mozna kupic w DE do samochodu uzywanego (Euro Plus, czy cóś)? czy to nie jest gwarancja producenta?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dzwonic to oczywiscie mozna, bardziej zalezy mi na wypowiedziach osob, ktore faktycznie probowaly wyegzekwowac naprawe gwarancyjna w aso pl na samochodzie z usa... z tego co czytalem na tym forum, to byly przypadki, ze w celu samego zdiagnozowania ustarki, aso pl skasowalo slono za wymiane kompa (bo byly jakies niezgodnosci z programem, z ktorego korzysta aso pl - sprawa dotyczyla nowej 6) + skasowalo za naprawe

ogolnie jestem sceptyczny, a juz z pewnoscia jestem sceptyczny, w stosunku do tego co sie mowi w aso

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
z tymi gwarancjami z UE i USA jest tak jak z politykami.Obiecuja a potem zalezy jak pasuje

hej

Z tym, że oni nic z tego nie mają. Powiem więcej. Gdyby powiedzieli "nie naprawimy auta, nie będzie gwarancji itd" klient zdecydowałby się może na kupno auta nowego/używanego u nich.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W Volvo, a ten temat przerabiałem, kiedyś gwarancja obejmowała zakres amerykański czyli 4 lata. Obecnie poszli po rozum do głowy i jest taka jak w Europie czyli 2 lata. Nie ma żadnych problemów z naprawami bo kompy są te same itd i nie chce mi się wierzyć w bzdury, że muszą wymieniać komputer czy coś w BMW. Pewnie kogoś naciągnęli po prostu i tyle.

Z tym, że oni nic z tego nie mają. Powiem więcej. Gdyby powiedzieli "nie naprawimy auta, nie będzie gwarancji itd" klient zdecydowałby się może na kupno auta nowego/używanego u nich.

W jakim sensie nic z tego nie mają? Serwis ma kasę zawsze, czy robi coś na gwarancji czy nie.

Opublikowano
Chodzi mi o to, że mówiąc "nie serwisujemy" mogą przekonać klienta do kupna fury u nich.
A ile oni zarabija na sprzedazy samochodu? Niewiem jak w BMW, ale jak robilem praktyki w salonie innej marki to ich marza byla ok 1500zl a jak samochod stal to i straty byly bo wszystko w kredycie maja. Zato najwieksza kase trzepia na serwisie i czy robia na gwaracji czy nie to i tak zarabiaja.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No tak.. ale nie wszystkie marki mają takie śmieszne marże na używanych, a na pewno nie dealerzy tak drogich aut jak BMW. Po drugie, czasami naprawa jest jakaś drobna i nie ma z tego wielkich pieniędzy. Części do BMW są generalnie tanie więc i tu nie trzepią aż takich pieniędzy. Zresztą oni mówią te swoje banialuki zanim człowiek zdecyduje się na zakup więc radzą wziąć coś od nich z placu a nie z USA. A czasami to po prostu ludzka zazdrość i zawziętość..