Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :) mam BMW E36 i dzisiaj jadac w korku 40 min zauważylem ze mam wskazówkę chłodnicy na czerwonym!!!!

zjechałem na pobocze i po 30 min odpoczynku wskazywała w połowie czyli OK. Ale płyn miałem.... dlaczego skoczyła temp ???

Ps. teraz jest OK x(

Opublikowano

sprawdz gdy temperatura jest w polowie to czy da sie zatrzymac wentylator jezeli tak to sprzeglo visko do wymiany tylko rob to delikatnie

gdzies o tym bylo

nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
wez jakas szmatke bo moze po palcach ladnie pojechac :) jesli te dwie rzeczy beda oki sprawdz tez pompe wody
B M W
Opublikowano
Jerzeli to termostat to dol chlodnicy powinien byc zimny jak dasz troche po gazie jezeli jest cieply to wtedy naj prawdopodobniej winne jest visco mozesz to sprawdzic po przez zgaszenie samochodu gdy jest cieply i patszenie czy rowno ze zgaszeniem silnika zatszymuje sie wiatrak jezeli zrobi jeszcze jakies okrazenia to znaczy ze visco do wymiany
Opublikowano
Jerzeli to termostat to dol chlodnicy powinien byc zimny

Zależy w jakiej pozycji się przycina termostat. Jeśli nie chce się otowrzyć - to dół chłodnicy będzie zimny(mały obieg), jesli nie domyka się - to węże od chłodnicy przez cały czas będą gorące(duży obieg).

jak dasz troche po gazie jezeli jest cieply to wtedy naj prawdopodobniej winne jest visco mozesz to sprawdzic po przez zgaszenie samochodu gdy jest cieply i patszenie czy rowno ze zgaszeniem silnika zatszymuje sie wiatrak jezeli zrobi jeszcze jakies okrazenia to znaczy ze visco do wymiany

Niekoniecznie - może być np pompa wody, która nie podaje cieczy chłodzącej. Sprzęgiełko trzeba sprawdzić i zobaczyć jak się obraca.

Jerzeli
-------------> jeżeli
naj prawdopodobniej
----> najprawdopodobniej
patszenie
----> :mad2: patRZeć
zatszymuje
----> :jawdrop: zatRZymać

Pzdr,

Opublikowano
zrob test termostatujezeli nie jestes pewien (wyjmij termostat i poprostu wluz go do jakiegos garka zalej woda i sprawc przy jakiej temp. sie otwiera)
Opublikowano
mialerm to samo do dzisiaj wymienilem wisko i juz oki tera sie wymondzam ale duzo pomoglo i to nieduzym kosztem
pinki020