Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozdrawiam wszystkich a Forum !

Mam pytanie o opony letnie do 530d touring , jakiego producenta polecacie ?! Rozmiar wg Briefu : 225/55 R16 95V.

Opublikowano
Trudno o radę. Jeden lubi chleb z dżemem a drugi z pasztetem. Ja na przykład jeżdżę latem na Continentalach a zimą na Pirelli. Kupiłem te opony okazyjnie w wyprzedaży i sobie chwalę. Jedna uniwersalna rada: unikaj nieznanych producentów (np. chińskich).
Opublikowano

Poczytaj, poprzegladaj testy i wybierz najtansze spelniajace Twoje oczekiwania. Nie przywiazuj sie do danej marki.

Masz bardzo fajne Uniroyalle w promocji.

Ja rok temu kupilem te Firestony po 438 PLN, teraz sa o 30 zl./szt drozsze.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Trudno o radę. Jeden lubi chleb z dżemem a drugi z pasztetem. Ja na przykład jeżdżę latem na Continentalach a zimą na Pirelli. Kupiłem te opony okazyjnie w wyprzedaży i sobie chwalę. Jedna uniwersalna rada: unikaj nieznanych producentów (np. chińskich).

a co się np. może stać ? Proszę o przykłady z życia.

Opublikowano
może się stać wiele. Słaba przyczepność na mokrej nawierzchnii, mogą też być głośnie (hałaśliwe) mogą po pewnym czasie pojawiać się guzy, Występuje też szybsze zurzycie w przypadku złej twardośći gumy. Opona nie może być ani za miękka ani za twarda.
Opublikowano
Ja polecam continentalki, są niezłe w miare jak to się mówi " miękkie" tzn dobrze tłumią czy jak to tam zwał :D dobra przyczepnosc i w miare umiarkowane zuzycie materiału
Opublikowano
Poczytaj, poprzegladaj testy i wybierz najtansze spelniajace Twoje oczekiwania. Nie przywiazuj sie do danej marki.

Masz bardzo fajne Uniroyalle w promocji.

Ja rok temu kupilem te Firestony po 438 PLN, teraz sa o 30 zl./szt drozsze.

Tu są jeszcze taniej :)

http://www.netcar.pl/x_C_Sz2.html?NZ=T&PZTA=0A&SZPT=T&S1=OROZMIAR&ESID1=115510046%23225%2F55R16&PD=115511204%23Opony+letnie+-+FIRESTONE&Szukaj.x=27&Szukaj.y=12

Opublikowano

Tu są jeszcze taniej :)

A tu jeszcze taniej (405,70 PLN):

www.oponytanio.pl

A zerknijcie na indeksy predkosci. Ja podawalem cene indeksu W a Wy podajecie cene za indeks V.

Tomek

Opublikowano
Ja kupiłem i właśnie założyłem Uniroyalle RainSport 1 - rewelacja :cool2: za 461zł za sztukę (www.opony.com.pl). O niebo lepsze od Michelinów Primacy i PilotSport na których do tej pory jeździłem i za pół ceny. :shock: Poczytaj komentarze w necie...
Tomek
Opublikowano

Ja jeździłem w tamtym roku na 225/55/16 i więcej tak szerokich nie kupię wystarczą 205/60/16 też się ładnie prezentują.Nie nosi na naszych jezdniach,mniej pali,amortyzuje nierówności i jazda nie męczy.Myślę że dobrą firmą są NOKIANY ale są coraz droższe.Na wiosnę kupię Cooper ZEON XTC 205/60R16 92 V

440 zł 5% 418 zł brutto

Ocena 5,2 :cool2:

Opublikowano
ja sie skusilem na Vredesteina SPORTRAC 3 225/60 R15 96V teraz czekam na przesylke

Witaj kupilem Uniroyal RALLYE 550 i jestem bardzo zadowolony

Bardzo dobry wybor. W tescie ADAC 'Szczegolnie polecane' zarowno Uniroyalle jak i Vredesteiny

tescik

A czy w e39 ten indeks W da się jakoś wykorzystać? Tzn. jaką ma namacalną przewagę nad indeksem V?

Akurat takie byly w promocji, wiec je kupilem. Ale jezeli chce ktos porownywac ceny w sklepach to niech porowna te same indeksy.

Tomek