Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zarejestrowani
Opublikowano
on tam napisal minimum.... i moim zdaniem nie klamal. Jezdzilem kiedys przez 3 godziny m5 i powiem Ci ze spokojnie da sie uzyskac takie wartosci, tylko trzeba umiec jezdzic delikatnie co nie znaczy wolno :D

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
on tam napisal minimum.... i moim zdaniem nie klamal. Jezdzilem kiedys przez 3 godziny m5 i powiem Ci ze spokojnie da sie uzyskac takie wartosci, tylko trzeba umiec jezdzic delikatnie co nie znaczy wolno :D

No cóż, M5 przy ostrej jeżdzie po mieście nie ma szans spalić 17 litrów ....nawet jesli to MINIMUM;-) Przy uzywaniu nawet połowy mocy z 400 koników kończy sie w tym aucie spalaniem MINIMUM 23 litry.

Mój przy dynamicznej jeździe po mieście, bez palenia gum spala 18 litrów...a to tylko 4,4 i 289 koników.

Proponuje zagladnąć do instrukcji;-)

Boże chroń nas i nasze Bemki od mechaników ignorantów

Taurus

Opublikowano

to może ja coś napisze jako posiadacz M5 z 99r

-minimum trasa 12-13 predkość do 140km/h

-max trasa 16-18l prędkość do 220km/h(z częstym hamowaniem i przyspieszaniem)

- miasto prz dosyc dynamicznej jeżdzie 16-19l więcej jeszecze się nie zdażyło a do tych przepisowych kierowców nie należę.

Pozdro

------- /// M ---------
Opublikowano

- miasto prz dosyc dynamicznej jeżdzie 16-19l

Pozdro

Kumpel ma M5 i u niego dynamika zaczyna sie 25+,i faktycznie on jezdzi dynamicznie.

Opublikowano

no mi jeszcze sie nie udało uzyskać takiego wyniku.....

jak bym nie katował tak zawsze poniżej 20l + 1l oleju na 600km

- ale też byłem w szoku nie chciałem wierzyć bo moja druga 535 z 97 paliła więcej.

------- /// M ---------
Opublikowano
Litr oleju na 600km? Coś mi się zdaje że kończy Ci się silnik. I musi Ci ładnie kopcić. No chyba że w tych silnikach tak jest, ale w takim razie po co wymieniać olej :?: :D
Opublikowano

no własnie mam z tym dylemat

autko perfekt - przebieg 115000tys , miska uszczelniona zero wycieków, silnik czysty, zero kopcenia , chodzi igła

muszę się wybrać do serwisu BMW bo nikt nie może znajść przyczyny - pytałem wielu znajomych, w MagPol-u też nie mogą dojść przyczyny.

------- /// M ---------
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
no ale beczka oleju od wymiany do wymiany na dolewki ??? cos na pewno jest nie tak

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Cóż, trasa trasie nie równa tak samo jak miasto miastu nie równe.

Kraków - Warszawa - po drodze dużo remontów, wązko, nie dało się wyprzedzać trzeba bylo pogodzić się z tempem TIR-a. Wynik - 8,3l /100km:)

Wczoraj ruszam z Gorozowa Wlkp., w stronę stolicy. Na autostradę wjeżdża, we Wrześni. Do autostrady prędkość prawie cały czas 100-120 km/h. We Wrześni wskazanie 9,3l/100 km. Na autostradzie cały cza 180 km/h, raz poniosła mnie fantazja i było 245 km/h. Za Strykowem wiadomo, wolniej. Efekt końcowy trasy Gorzów-Warszawa = 10,9l/100km.

Miasto to też duży nic stałego. Po warszawie potrafi mi spalić i 19l (w korkach) lub 13 gdy jest w miarę luźno.

1l oleju misiałem dolać po prawie 9 tys. km.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

CIEKAWE....

OCZYWIŚCIE GOŚĆ Z OGŁOSZENIA TROCHĘ PRZESADZIŁ, ALE WIĘKSZOŚĆ PISZĄCYCH W TYM POSTCIE TEŻ PRZESADZA....

ZASTANAWIAJĄCE JEST TO DLACZEGO OSOBY NIE POSIADAJĄCE E39M5 I ZAPEWNE NIE MAJĄCE Z NIM WIELE WSPÓLNEGO WYPOWIADAJĄ SIĘ W TAKI A NIE INNY SPOSÓB.

MYŚLĘ ŻE POWINNI WYPOWIEDZIEĆ SIĘ TUTAJ POSIADACZE M5, ONI SĄ NAJBARDZIEJ WIARYGODNI, BO POPROSTU JEŻDŻĄ TYMI AUTAMI I WIEDZĄ.

KWESTIA PIERWSZA: JAK KTOŚ JEŹDZI M5 TO CZY SPALI 20 CZY 25 CZY NAWET 35 TO TAK NAPRAWDĘ MAŁO ISTOTNE, POPROSTU.

OCZYWIŚCIE SILNIK POTĘŻNY WIĘC WAHANIA W SPALANIU SĄ BARDZO SZEROKIE ALE...

KWESTIA DRUGA: MOJE M5 PALI OKOŁO 14-16L PO MIEŚCIE JEŻDŻĄC POPROSTU NORMALNIE, TAK JAK WSZYSCY. TRASA 11-12 TAK POWIEDZMY DO 150KM/H .

WIEM

I TAK ZAPEWNE DUŻO OSÓB NAPISZE ŻE JESTEM BAJKOPISARZEM, CÓŻ TRUDNO, ALE PRAWDA JEST PRAWDĄ.

POZDRAWIAM.

Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano
CIEKAWE....

OCZYWIŚCIE GOŚĆ Z OGŁOSZENIA TROCHĘ PRZESADZIŁ, ALE WIĘKSZOŚĆ PISZĄCYCH W TYM POSTCIE TEŻ PRZESADZA....

ZASTANAWIAJĄCE JEST TO DLACZEGO OSOBY NIE POSIADAJĄCE E39M5 I ZAPEWNE NIE MAJĄCE Z NIM WIELE WSPÓLNEGO WYPOWIADAJĄ SIĘ W TAKI A NIE INNY SPOSÓB.

MYŚLĘ ŻE POWINNI WYPOWIEDZIEĆ SIĘ TUTAJ POSIADACZE M5, ONI SĄ NAJBARDZIEJ WIARYGODNI, BO POPROSTU JEŻDŻĄ TYMI AUTAMI I WIEDZĄ.

KWESTIA PIERWSZA: JAK KTOŚ JEŹDZI M5 TO CZY SPALI 20 CZY 25 CZY NAWET 35 TO TAK NAPRAWDĘ MAŁO ISTOTNE, POPROSTU.

OCZYWIŚCIE SILNIK POTĘŻNY WIĘC WAHANIA W SPALANIU SĄ BARDZO SZEROKIE ALE...

KWESTIA DRUGA: MOJE M5 PALI OKOŁO 14-16L PO MIEŚCIE JEŻDŻĄC POPROSTU NORMALNIE, TAK JAK WSZYSCY. TRASA 11-12 TAK POWIEDZMY DO 150KM/H .

WIEM

I TAK ZAPEWNE DUŻO OSÓB NAPISZE ŻE JESTEM BAJKOPISARZEM, CÓŻ TRUDNO, ALE PRAWDA JEST PRAWDĄ.

POZDRAWIAM.

OK, jesli tak jest to moje następne auto to M5, bo 540iA pali w zatłoczonym miescie przy normalnej jeżdzie 18-19L. Trasa to samo czyli 11-12 przy średniej 130 km/h . Trasa przy sredniej 170 km/h to 17-18L.

Boże chroń nas i nasze Bemki od mechaników ignorantów

Taurus