Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
95 % że i tak nie będzie działać

ale próbuj :cool2:

myślę że nit na forum nie poda o co chodzi z tego się żyje

ile na tym zarobisz ? no pochwal sie ? bo jak narazie to tylko niepotrzebnie sie wypowiadasz w temacie bo nic do niego nie wnosisz poza swoja pseudo-reklama :)

A Ja jak sie dowiem co i jak, a napewno sie dowiem :) TO OGLASZAM WSZEM I WOBEC ZE ZAMIESZCZE INFO NA KAZDYM FORUM BMW :cool2:

PS. Polacy to jedyny narod ktorzy niczym sie nie dziela na forum, kazde inne zagraniczne forum pomaga, daje gotowce, ehhhh taka polska natura :cool2:

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kolego na zagranicznych forach pomagają ? :duh:

ty chyba lepiej znasz angielski ,jak tak twierdzisz , bo ja widzę że na polskich się wiecej pomaga .

A jak dojdziesz po 3 miesiącach wysiłku i to będziesz rozgłaszał to :duh: to pozdrawiam

Odpal sobie disa i nie męcz Inpa będzie szybciej

Chcesz pomocy wejdź na forum http://ecubb.bmwecu.org/board/index.php

i czytaj do bólu potem rozgłaszaj :cool2:

Opublikowano

Bedzie działać dla silnika N47D20c, czyli akurat dla niego zadziała.

Gdybyś jednak miał problem to napisz tutaj, a podeśle Ci pliki, które na pewno zadziałają.

Jesli by nie zadzialo to w katalogu SGDAT sprawdz jakie masz pliki zaczynajace sie na N47...ipo

n47t.ipo

n4tuds.ipo

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Kolego na zagranicznych forach pomagają ? :duh:

ty chyba lepiej znasz angielski ,jak tak twierdzisz , bo ja widzę że na polskich się wiecej pomaga .

A jak dojdziesz po 3 miesiącach wysiłku i to będziesz rozgłaszał to :duh: to pozdrawiam

Odpal sobie disa i nie męcz Inpa będzie szybciej

Chcesz pomocy wejdź na forum http://ecubb.bmwecu.org/board/index.php

i czytaj do bólu potem rozgłaszaj :cool2:

Raczej nie poczyta bo nie bedzie mial dostepu do forum ...

ludziom si3 tylko wydaje ze na zagranicznych forach pomagaja ... polowa info z otwartych for to niestety smietnik ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Popieram

Ludzie z forum dostali INPA , dostali DIS ,z tej euforii porozsiewali wszędzie chomiki sryki itp.

Wyszło z tego że każdy wszędzie jest mistrz i kasuje błędy ,koduje itp po 30 zł .

Piszę to , bo mam prawo to napisać gdyż ja jak i wielu innych ciężko pracowało żeby inni się cieszyli , a w zamian rozdają na prawo i lewo i jak człowiek coś napisze to jakiś mistrz samozwaniec pisze ci teksty że głowa boli , może podajcie jeszcze pełną INPA ,instrukcje użytkowania NFS i jak pracować na Tool 32 a za jednym zamachem jak synchronizować EWS i CAS z pliku , a co tam niech każdy wie ,podać ISTA emulatory nich się użytkownicy BMW cieszą

Tylko płakać :cry2:

A że to forum zamknięte to bardzo dobrze bo dopiero by się działo .

Opublikowano

Gdybyś jednak miał problem to napisz tutaj, a podeśle Ci pliki, które na pewno zadziałają.

Jesli by nie zadzialo to w katalogu SGDAT sprawdz jakie masz pliki zaczynajace sie na N47...ipo

n47t.ipo

n4tuds.ipo

piwek jak widzisz jest ktos kto chetnie za free pomoze :) a myslales ze nikt nie poda o co chodzi :)

jak widac myliles sie bardzo, a jak przejrzysz posty kolegi Mlodzik18 zobaczysz ze pomogl wiele i pomaga dalej - co napewno wkurza co niektorych na forum, bo z tego zyja :)

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Popieram

Ludzie z forum dostali INPA , dostali DIS ,z tej euforii porozsiewali wszędzie chomiki sryki itp.

Wyszło z tego że każdy wszędzie jest mistrz i kasuje błędy ,koduje itp po 30 zł .

Piszę to , bo mam prawo to napisać gdyż ja jak i wielu innych ciężko pracowało żeby inni się cieszyli , a w zamian rozdają na prawo i lewo i jak człowiek coś napisze to jakiś mistrz samozwaniec pisze ci teksty że głowa boli , może podajcie jeszcze pełną INPA ,instrukcje użytkowania NFS i jak pracować na Tool 32 a za jednym zamachem jak synchronizować EWS i CAS z pliku , a co tam niech każdy wie ,podać ISTA emulatory nich się użytkownicy BMW cieszą

Tylko płakać :cry2:

A że to forum zamknięte to bardzo dobrze bo dopiero by się działo .

jaki emulator ICOM, emulator jest już nie potrzebny :)

Ciężko się pracowało a teraz trzeba zbierać laury. Daj spokój bo tylko gorzej na tym wyjdziesz.

Teraz będzie rewolucja z ISTA i wszyscy zapomną o DIS.

Opublikowano

n47t.ipo

n4tuds.ipo

U mnie działa ! Dzięki

Z tym że nie do końca bo live daty nie chcą chodzić .

Coś trzeba jeszcze zmienić ?

ps

Pliki mam:

n47t.ipo - 319 376 z 2011.04.12

n47tuds.ipo 307 239 z 2009-09-29

dobre ?

Opublikowano

Teraz będzie rewolucja z ISTA i wszyscy zapomną o DIS.

święte słowa :cool2:

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Musi obsługiwać wirtualizację do obsługi wirtualnej maszyny ( zakladam że nie chcesz stawiać wersji natywnej ;) ) w teorii prawie każdy w miare świeży procek dwurdzeniowy powinien dac radę do tego ze 2gb ramu i pojdzie. Jak będzie Ci DIS zamulał to sie nie przejmuj on tak ma :cool2:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
no to chciałem na słabszym x31 IBM - 1 rdzeń mało ramu, dlatego stawał. Dzięki za info

ja używam/używałem na netbook intel atom n270 1GB RAM i dawał radę. Sam DIS wyraźnie szybszy w działaniu jest na protokole FISTER niż SOFTING

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano (edytowane)

Odpalisz, oczywiscie, ze tak.

Pobierz z chomika

Edytowane przez Mlodzik18

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
jeszcze szybkie pytanie - jakie parametry musi mieć komp do DISa - chodzi o jego wydajność ?

Używałem kompa jedna rdzeniowego 1.86 Ghz z 1.5 G ramu i DIS chodził wg mnie dosyć szybko.

Opublikowano
jak sprawdzic w inpie ciśnienia, na pompie progowej i listwie wtryskowej, dodam że mam wersje angielską, pomóżcie bo auto mi nie odpala i niemoge sobie poradzic
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Odpowiedzi brak jak zwykle w tym temacie, sam musisz sobie pomóc, mi się już to udało. Przecież nikt nie zdradzi Ci swojej tajemnej wiedzy.

wiec podziel sie wiedza by inni mogli sobie poradzic :)

Opublikowano

Troche kreatywności . może wystarczy przetłumaczyć parametr lub wejść w etk online i zobaczyć jak się nazywa pompa wspomagająca i zajarzyć że nazwa będzie podobna z dodanym tylko ciśnieniem .

:duh:

kuźwa to takie trudne czy styki nie jarają

to pierwsze a drugie nie brać się za coś czego się nie kuma , dla zobrazowania podam przykład

wkładam łapę do gniazdka 230V i podejmuje później decyzje czy wkładam nadal czy daje na luz :cry2:

Opublikowano
no jam mam tylko 512 ramu i 1,4 mhz w 1 rdzeniu więc pewnie dlatego nie chce zaskoczyć

Tak 1gb ramu i jeden rdzeń jakiś tam Celeron i chodzi...no nie bardzo szybko ale spokojnie wystarcza na własne potrzeby :wink:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Witam wszystkich.

Właśnie stałem się posiadaczem e46 i chciałbym mieć możliwość od czasu do czasu samemu zajrzeć w komputer samochodu. Chcę się upewnić czy to czego potrzebuje to http://allegro.pl/interfejs-bmw-inpa-usb-obd2-dis-diagnostyka-bmw-pl-i3597174002.html

Oczywiście odpowiednio przygotuje komputer. Wgram starszego win'a (bodajże na 98 najlepiej współpracuje z impą a przynajmniej taką informację znalazłem na forum)