Skocz do zawartości

INPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeszcze szybkie pytanie - jakie parametry musi mieć komp do DISa - chodzi o jego wydajność ?
  • Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Musi obsługiwać wirtualizację do obsługi wirtualnej maszyny ( zakladam że nie chcesz stawiać wersji natywnej ;) ) w teorii prawie każdy w miare świeży procek dwurdzeniowy powinien dac radę do tego ze 2gb ramu i pojdzie. Jak będzie Ci DIS zamulał to sie nie przejmuj on tak ma :cool2:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
no to chciałem na słabszym x31 IBM - 1 rdzeń mało ramu, dlatego stawał. Dzięki za info
Opublikowano
no to chciałem na słabszym x31 IBM - 1 rdzeń mało ramu, dlatego stawał. Dzięki za info

ja używam/używałem na netbook intel atom n270 1GB RAM i dawał radę. Sam DIS wyraźnie szybszy w działaniu jest na protokole FISTER niż SOFTING

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
a na inpie raczej live data dla n47 nie odpalę ?
Opublikowano

Odpalisz, oczywiscie, ze tak.

Pobierz z chomika

Edytowane przez Mlodzik18

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
jeszcze szybkie pytanie - jakie parametry musi mieć komp do DISa - chodzi o jego wydajność ?

Używałem kompa jedna rdzeniowego 1.86 Ghz z 1.5 G ramu i DIS chodził wg mnie dosyć szybko.

Opublikowano
no jam mam tylko 512 ramu i 1,4 mhz w 1 rdzeniu więc pewnie dlatego nie chce zaskoczyć
Opublikowano
jak sprawdzic w inpie ciśnienia, na pompie progowej i listwie wtryskowej, dodam że mam wersje angielską, pomóżcie bo auto mi nie odpala i niemoge sobie poradzic
Opublikowano
dodam że mam bmw e39 525d 163KM
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Odpowiedzi brak jak zwykle w tym temacie, sam musisz sobie pomóc, mi się już to udało. Przecież nikt nie zdradzi Ci swojej tajemnej wiedzy.
Opublikowano
Odpowiedzi brak jak zwykle w tym temacie, sam musisz sobie pomóc, mi się już to udało. Przecież nikt nie zdradzi Ci swojej tajemnej wiedzy.

wiec podziel sie wiedza by inni mogli sobie poradzic :)

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--

Opublikowano

Troche kreatywności . może wystarczy przetłumaczyć parametr lub wejść w etk online i zobaczyć jak się nazywa pompa wspomagająca i zajarzyć że nazwa będzie podobna z dodanym tylko ciśnieniem .

:duh:

kuźwa to takie trudne czy styki nie jarają

to pierwsze a drugie nie brać się za coś czego się nie kuma , dla zobrazowania podam przykład

wkładam łapę do gniazdka 230V i podejmuje później decyzje czy wkładam nadal czy daje na luz :cry2:

Opublikowano
no jam mam tylko 512 ramu i 1,4 mhz w 1 rdzeniu więc pewnie dlatego nie chce zaskoczyć

Tak 1gb ramu i jeden rdzeń jakiś tam Celeron i chodzi...no nie bardzo szybko ale spokojnie wystarcza na własne potrzeby :wink:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Witam wszystkich.

Właśnie stałem się posiadaczem e46 i chciałbym mieć możliwość od czasu do czasu samemu zajrzeć w komputer samochodu. Chcę się upewnić czy to czego potrzebuje to http://allegro.pl/interfejs-bmw-inpa-usb-obd2-dis-diagnostyka-bmw-pl-i3597174002.html

Oczywiście odpowiednio przygotuje komputer. Wgram starszego win'a (bodajże na 98 najlepiej współpracuje z impą a przynajmniej taką informację znalazłem na forum)

Opublikowano

Kolego rozumiem że jesteś początkującym . Pozwoliłem sobie spojrzeć na opis tej aukcji z której już na pierwszy rzut ok wynika że sprzedający nie ma żadnego lub bardzo małe doświadczenie z BMW i sprzedaje żeby zarabiać . nie kupuj tego a unikniesz jak wielu innych pytających potem na forum ,jak zainstalować czemu to z jednym działa z innym nie itp.

Przeznacz nieco więcej pieniędzy i kup D-Can w swoim aucie nie wykorzystasz go w pełni i Can ci nie potrzebny więc czemu kupić za 130 zł nie 55 ?

są to chińskie d-can jednak znam je bo naprawiam działają perfekcyjnie jedyna wada brak zabezpieczenie przed zmiana polaryzacji , nie reklamuje tu siebie czy bo ja nie sprzedał by takiego interfejsu taniej a 3 x drożej .

Win 98 ok najlepiej ale po Com Port RS232 w zadnym wypadku po USB to raz jak chodzi o Inpa , Zainstaluj Xp sp2 beze aktualizacji z którymi jest już na Xp problem bo nie są wspierane zainstaluj INPA do tego DIS i masz ful wypas do swojego auta .

Siedzę w tym długie lata i wiem co piszę .

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

Zadaj pytanie sprzedawcy , czy jego interfejs jest na LM393 lub innym LM ? czy na Si9241 lub L9637d

Jak padnie odpowiedź że na Si9241 lub L9637d to możesz kupić , a i kolega piszący wczesniej też może kupić jak nie potrzebny mu interfejs na wyrost

Viaken miał i takie i takie

Pozdro

Opublikowano
do wszystkich którzy chcą kupić interfejs nie wklejajcie tutaj linków do dziadostwa na allegro tylko na piszcie wiadomość priv do piwka ze potrzebujecie interfejs!!!
Opublikowano
Zadaj pytanie sprzedawcy , czy jego interfejs jest na LM393 lub innym LM ? czy na Si9241 lub L9637d

Jak padnie odpowiedź że na Si9241 lub L9637d to możesz kupić , a i kolega piszący wczesniej też może kupić jak nie potrzebny mu interfejs na wyrost

Viaken miał i takie i takie

Pozdro

Dostalem odp. od Viakena, w/w przeze mnie interfejs jest na bc847B, rozumiem, ze moge go sobie odpuscic?! Moze ktos polecic cos w dobrej cenie?

Opublikowano

Napisze tak może pracować poprawnie w jednym aucie w drugim może czegoś nie robić , generalnie ciężko trafić i ni chcę tu komuś wystawiać złej opinii .

każdy chce kopic tanio i dobre urządzenie

podam przykład cen zakupu w Polsce KK-L porządnego, a sami osądzicie :

wtyk OBD2 14 zł

kabel USB 4 zł

FT232 RL 12 zł

L9637D 6 zł

pcb 3 zł

ine 4 zł

= 43 zł

własna praca ?

Za ile byś go sprzedał dając gwarancje na 1 rok ?

dlatego sprzedają tanie chińskie a potem zaczynają się problemy .

Opublikowano
Moze ktos polecic cos w dobrej cenie?

kazdy chcialby kupic tanio :) ale niestety nic co tanio nie zawsze jest dobre, ja polecam :

http://bmwads.ugu.pl/index.html

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--

Opublikowano

Jak to pełen ADS wykonany tak jak oferowałem to kiedyś ja i moderator tego tematu to polecam , ale jak zrobiony na wzór chińskich pomijający tranzystory Mosfet to nie polecam , brak mu przełącznika ADS -OBD uniemożliwia pracę na przejściówka na USB , tym samym wyklucza nowsze komputery bez portu RS232 , Ja mogę polecić ADS ten , sam zaprojektowałem obwód tak aby mieścił sie we wtyku OBD na zlecenie chociaż nie ja go sprzedaję wiem na 100% że działa perfekcyjnie i nie zawiesi sie przy programowaniu według mnie i tak tani jak na możliwości .

http://allegro.pl/interfejs-bmw-ads-inpa-dis-na-galu-tylko-u-mnie-i3610483528.html

Opublikowano

Dwa takie interfejs co podałeś w linku z aledrogo przeszły przez moje ręce, żaden nie działał właściwie.

Testowane na dwóch moich autach.