Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moze i to X3 zrywa na 3 biegu ale chyba na Żwirówce ;-)

Może nie wierzysz w takie cuda ale to jest moja bryka i naprawdę tak robi :) Oczywiście chętnie bym ci to pokazał :) Po modzie ma 5 sek do 100 km/h w 3 osoby i zakupami na pace :)

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Moze i to X3 zrywa na 3 biegu ale chyba na Żwirówce ;-)

Może nie wierzysz w takie cuda ale to jest moja bryka i naprawdę tak robi :) Oczywiście chętnie bym ci to pokazał :) Po modzie ma 5 sek do 100 km/h w 3 osoby i zakupami na pace :)

no i co kolego JaVoL ?? pewnie Ci łyso teraz :twisted2:

ono jak uuż jesteś , nie bałeś się tak świeżutkiego auta upiec ?

Opublikowano
Naprawde jest to mozliwe na suchym asfalcie i nie lysych oponach ??? Przy stalym napedzie na cztery kola ??? Jeden, dwa rozumiem ale 3 to juz troche dla mnie bajka zreszta wrzuć filmik na You Tube mysle ze bedzie duza ogladalnosc hehe
X5 e53 10L/100km automat. 184@245
Opublikowano
Naprawde jest to mozliwe na suchym asfalcie i nie lysych oponach ??? Przy stalym napedzie na cztery kola ??? Jeden, dwa rozumiem ale 3 to juz troche dla mnie bajka zreszta wrzuć filmik na You Tube mysle ze bedzie duza ogladalnosc hehe

narazie musisz w to uwierzyć co robi z kołami moment w okolicach +/-650Nm

Opublikowano

No niewiem niewiem ja sam jezdze 330d 150KW tylko ze w automacie to moze dlatego nie moge tej mocy do konca wrzucic na kola zeby na tiptroniku z 3biegu zerwac nie da rady bez sprzegla Pozdrawiam

A tez zastanawiam sie nad chipem do swojej chetnie bym poczul te 255Km i 550Momentu ;-) Jezdze juz 4 Lata na Virusie no name z Lodzi Seatem Ibiza 1,9 Tdi 110@136 305Momentu i jest fajnie gdyby nie ta wibracja silnika jesli dam gaz do oporu od 1,5tys od 3biegu-5go.

No i nie wspomne o chmurach czarnego dymu za mna ale cos za cos silnik juz ma sporo ponad 200tys i turbo tez sporo pcha oleju do IC.

X5 e53 10L/100km automat. 184@245
Opublikowano
No niewiem niewiem ja sam jezdze 330d 150KW tylko ze w automacie to moze dlatego nie moge tej mocy do konca wrzucic na kola zeby na tiptroniku z 3biegu zerwac nie da rady bez sprzegla Pozdrawiam

A tez zastanawiam sie nad chipem do swojej chetnie bym poczul te 255Km i 550Momentu ;-) Jezdze juz 4 Lata na Virusie no name z Lodzi Seatem Ibiza 1,9 Tdi 110@136 305Momentu i jest fajnie gdyby nie ta wibracja silnika jesli dam gaz do oporu od 1,5tys od 3biegu-5go.

No i nie wspomne o chmurach czarnego dymu za mna ale cos za cos silnik juz ma sporo ponad 200tys i turbo tez sporo pcha oleju do IC.

Moja ma 270tyś już a na chipie od 245tyś i jest OK a to tylko 2.0d i automat

Opublikowano

ono jak uuż jesteś , nie bałeś się tak świeżutkiego auta upiec ?

Troche sie bałem ale chęć odbicia nerek była większa :D

Naprawde jest to mozliwe na suchym asfalcie i nie lysych oponach ??? Przy stalym napedzie na cztery kola ???

Z tego co wiem X3 nie ma stałego napędu tylko rodzaj Haldexa , po 2 na suchym asfalcie i łysych oponach przyczepność jest lepsza niż na nowych :)

Myśle że gubienie trakcji jest wynikiem zapinania sie napędów i przez zimowe opony na których bryka jeszcze stoi :) Nie zmienia to faktu że odejście bryki jest niesamowite .

Opublikowano
będę chciał kupić touarega bo potrzebuję kosztów w firmie , będę również szukał z silnikiem V10 diesla , X3 jakoś mnie nie kręci, X5 drogie , pozostaje VW , oczywiście jak już będzie to opisze wrażenia jazdy z silnikiem V10 - mam na mysli zakup w USA kilkuletniego
Opublikowano
Proponuje ci jednak sie dobrze zastanowić nad touaregiem , te samochody są mega awaryjne , zwłaszcza z początku produkcji , również silnik V10 TDI zbudowany z dwóch silników R5 od VW transportera nie powala na kolona, jak chcesz takie coś to Audi Q7 4,2 TDI jest o wiele ciekawszym pomysłem.
Opublikowano
Proponuje ci jednak sie dobrze zastanowić nad touaregiem , te samochody są mega awaryjne , zwłaszcza z początku produkcji , również silnik V10 TDI zbudowany z dwóch silników R5 od VW transportera nie powala na kolona, jak chcesz takie coś to Audi Q7 4,2 TDI jest o wiele ciekawszym pomysłem.

Owszem , Q7 tak ale zaś cena , zastanawiam się również nad benzynowym touaregiem

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam,

korzystając z tematu mam pytanie. Słyszałem, że Masters (pewnie również inni "chipowcy") są w stanie przygotować 2 programy, wybierane za pomocą przycisku w kabinie... :?:

Czy ktoś słyszał o takim rozwiązaniu? - Może ktoś z Was coś takiego posiada?

Dla mnie byłoby to ciekawe rozwiązanie - lekki program na codzień (+ 10% albo wręcz seria) oraz agresywny (+ 20-25%) - na specjalne okazje.

Z reguły jeżdżę bardzo spokojnie, ale czasem mam ochotę trochę lepiej poczuć fotel :wink:

Pozdrawiam

Michał

• Członkowie klubu
Opublikowano
coś w stylu magicznego przycisku 'power' w serii M5 ?? cicha woda a nagle bestia :mrgreen:

No coś w tym rodzaju :D

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
Mój kumpel tak ma w A4 ale musiał dokładać drugi komputer , w bme może jest inaczej , zadzwoń do marka i pytaj .
Opublikowano
Witam ...Zrobiłem tego Chipa zrobiłem jakieś 3 tygodnie temu.Ale jednak w Kreatorze mocy bo być może w innych filiach mastersa mają normalne ceny ale w Warszawie pytałem się 3 razy i ostateczną cene usłyszałem 2250 i powiedziano mi że to już nie podlega negocjacji....a u kreatora nie zauważyłem jakiejś niefachowości czy coś takiego.....moc seryjna wyszła 120 koni po chipie 144 .wrażenia mi się podobają.. :wink:
Opublikowano
Witam ...Zrobiłem tego Chipa zrobiłem jakieś 3 tygodnie temu.Ale jednak w Kreatorze mocy bo być może w innych filiach mastersa mają normalne ceny ale w Warszawie pytałem się 3 razy i ostateczną cene usłyszałem 2250 i powiedziano mi że to już nie podlega negocjacji....a u kreatora nie zauważyłem jakiejś niefachowości czy coś takiego.....moc seryjna wyszła 120 koni po chipie 144 .wrażenia mi się podobają.. :wink:

W jakim silniku? 318d :?:

Napisz ile Cię taka przyjemność kosztowała w Kreatorze... i jak możesz - wklej wykres :)

Apropo Master'sa... orientujecie się, ile biorą za program w GEKOCARS w Poznaniu?

2250,- to sporo, a na Allegro GEKO ma/miał aukcję, w której program do 330d + hamownia kosztowały 1400zł.

Dzwonił ktoś tam i pytał o ceny? Myślę nad chipem do 320d M47N

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
tak w 318d. cena się u nich zaczyna niby od 1590 zł.ale troche trzeba porozmawiać i zeszli na 1200 :wink: póżniej jeszcze dałem 100zł bo byłem u nich drugi raz za pierwszym razem wyszło tylko 131...no i dlatego pojechałem 2 raz posprawdzali przepływke ,układ dolotowy i takie tam i za to wzieli 100 do tego zmienili troche program no i wyszło 144...wykres wkleje może jutro bo musze go znależdz :wink:
Opublikowano
będę chciał kupić touarega bo potrzebuję kosztów w firmie , będę również szukał z silnikiem V10 diesla , X3 jakoś mnie nie kręci, X5 drogie , pozostaje VW , oczywiście jak już będzie to opisze wrażenia jazdy z silnikiem V10 - mam na mysli zakup w USA kilkuletniego

mike: takiego auta nie kupisz w USA.,a przynajmniej nie touarego z silnikem diesla.nie ma i nie bylo ich w ofercie vw w usa.jak chcesz duze auto z silnikem dielsa to ja ostatnio widzialem merca GL 450 cdi.

Opublikowano

Apropo Master'sa... orientujecie się, ile biorą za program w GEKOCARS w Poznaniu? [/u]

2250,- to sporo, a na Allegro GEKO ma/miał aukcję, w której program do 330d + hamownia kosztowały 1400zł.

witam,

na jutro się umówiłem w geko - cenę ustaliliśmy na 1400 ( raczej oni ją ustalili )- nic to , mam małego pietra czy będzie wszystko oki, ale jednocześnie nie mogę się doczekać zmian! Jak już będzie po i zrobię ze dwie trzy setki to napiszę o wrażeniach.

pozdro

Opublikowano

Apropo Master'sa... orientujecie się, ile biorą za program w GEKOCARS w Poznaniu? [/u]

witam,

na jutro się umówiłem w geko - cenę ustaliliśmy na 1400 ( raczej oni ją ustalili )- nic to , mam małego pietra czy będzie wszystko oki, ale jednocześnie nie mogę się doczekać zmian! Jak już będzie po i zrobię ze dwie trzy setki to napiszę o wrażeniach.

pozdro

tylkoo nie zapomnij się pochwalić jak tam VP44 dało radę :)

Opublikowano

Apropo Master'sa... orientujecie się, ile biorą za program w GEKOCARS w Poznaniu?

witam,

pozdro

Daj znać nawet jutro, napisz chociaż o mocy, wklej wykres (seria & chip) i zdaj relację, czy warto Im powierzyć auto. Z góry dziękuję :)

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

pewnie, pewnie wrzucę to co dadzą -a i tym bardziej że jadę z koszalina do poznania - więc z powrotem będę miał co sprawdzać - mam nadzieję że od strony technicznej nie wyjdą jakieś nie przewidziane trudności i będzie wszystko Oki.

pozdro

Opublikowano

%5B620%3A480%5Dhttp%3A//img209.imageshack.us/img209/6411/raport1mb8.gif

witam ,

powyżej jak obiecałem wykres z hamowni - wcześniej nie mogłem bo wyjechałem na święta w bezinternecie - proszę was o ewentualne komentarze do wyników Panów z geko i mojego bmw.

ps.

moje wrażenia zaraz będę opisywał