Skocz do zawartości

330 Coupe a podpięcie haka do przyczepki - profanacja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam w domu z żoną problem przed kupnem bmw. Ja twardo stoję przy założeniu emocjonalnym, czyli benzyna 3.0 i wersja coupe. Żona truje że to absurd, bo czym będzie wozić towary (rzeźby, obrazy i inne). Niby ma rację, ale... Sugeruje że można znaleźć kompromis w postaci montażu haka i w nagłych przypadkach wypożyczać przyczepkę. Niby jest to sensowne, ale ja nie widziałem żeby coupe targało za sobą wózek, chociaż 231 KM na to pozwoli. :duh: Wg mnie to jednak profanacja, a żona twierdzi że z mojej strony to fanaberia nie godzić się na hak. Piątka (E39) też mi się podoba choć nie tak bardzo jak E46 i wybrałbym sedana, ale ona znów ich nie cierpi, woli hatchback lub kombi. Co robić, jakich szukać argumentów, choć ja zadecyduję, to wolę mieć pokój w domu niż wojnę. :lol:
Opublikowano

no coupe z hakiem to profanacja...

jak to widze to kiwam glowa...

a jeszcze nie widzialem E46 coupe z przyczepka...

sam sobie wyobraz... ladne coupe a tu przyczepka...

to bedzie pasowalo jak przyczepka do jaguara...

a jak juz tak postanowisz to zamontuj taki skladany hak... zeby go widac nie bylo jak nie uzytkujesz...

nie lepiej kombi ? dobrze wyposazone sa i tansze :)

Opublikowano
Co robić, jakich szukać argumentów

Spokojna głowa. Haki z wyższej półki mają taką opcję że gdy nie potrzebujesz nic przewozić po prostu go demontujesz tak że zostaje tylko ta niewidoczna część po autem. Cała kulka i widoczna reszta są zdemontowane.

Tak więc chyba jednak będzie 330ci :D

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
To jest dopiero profanacja:

http://img149.imageshack.us/img149/8901/lambordvc8.jpg

ale przypal :duh:

W Holandii jak nie masz przyczepy kempingowej to jesteś "dziwny"

Opublikowano

Tutaj masz zdjecia zainstalowanego haka ktory przystosowany jest do ciagniecia dwoch jetski.

%5B480%3A480%5Dhttp%3A//jjcarr.com/images/bmw/bmwhitch1.jpg

%5B480%3A480%5Dhttp%3A//jjcarr.com/images/bmw/bmwhitch2.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//jjcarr.com/images/bmw/bmwhitch3.jpg

Trojka spokojnie mozesz ciagnac za soba przyczepke. Skoro fiat 126p moze to tym bardziej E46 :norty:

Opublikowano

No niewiem, ale ja bym posłuchał jednak troche żony i poszukał kombi? :D

Jak często coś przewozisz to myśle że E46 Touring będzie idealnym rozwiązaniem i po jakimś czasie docenisz jego walory!! A pozatym jest to naprawde ładne auto, no i nie będziesz musiał targać za sobą jakieś śmiesznej przyczepki!! :cool2: Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
Kombi w E46 nieszczególnie mnie wzrusza estetycznie, już lepsza piątka, ale z 3.0 w benzynie ze świecą szukać, a jeśli już się trafi to automat. Jak często używam przyczepki? Raz dwa razy na rok coś przewiozę, np. drewno na opał lub obrazy na wystawę itd. A dzieci nie posiadam :-) Hak jednak fatalnie wygląda w coupe, jeszcze przykręcony do obudowy koła zapasowego :duh: I jak tu połączyć piękno z praktycznością...? Może zostawię zardzewiałego vw golfa II TD z hakiem jako wóz pociągowy, a coupe pozostawię jak ją fabryka stworzyła. :)
Opublikowano
Kobiety tak mają - najpierw marudzą, a jak zobaczą na żywo, przejadą się to nagle im się odmienia :D Kup Coupe i powiedz "tylko takie były" :D
:)
Opublikowano

Wg mnie jeżeli marzy Ci się coupe i możesz sobie na nie pozwolić, nie ma sensu odmawiać sobie tej przyjemności tylko ze względu na opinie postronnych osób, dla których coupe i przyczepka to w ogóle wieś, obciach etc. Poza tym mówisz, że raz czy dwa byś jej użył - wtedy po co myśleć o kombi? Gdyby to było codziennie, ok, kombi praktyczniejsze...

Miałem Astrę Coupe Bertone i tam też wg niektórych przyczepka to obciach, bagażnik dachowy z rowerami - obciach... ehh... :?

Nie ma sensu się tym przejmować.

Ale masz już wyjście - zostaw Golfa i jego użyjesz ten raz czy dwa w roku na trasę z przyczepą :) Szukaj dobrej 330Ci i niech Ci służy!

Aha... żona zobaczy, przejedzie się i na bank zapomni o kombi :D :8)

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
zent - nie wnikaj w opinie innych. Jak stać to bierz i śmigaj ją do woli i ciesz się życiem póki jest na to czas. Żona tez będzie zadowolona. Jeśli ktoś powie że to profanacja to odpowiadaj że masz taki kaprys i nic mu do tego :twisted:
Opublikowano
zent - nie wnikaj w opinie innych. Jak stać to bierz i śmigaj ją do woli i ciesz się życiem póki jest na to czas. Żona tez będzie zadowolona. Jeśli ktoś powie że to profanacja to odpowiadaj że masz taki kaprys i nic mu do tego :twisted:

Popieram kolege chcesz miec cupe.... to kup cupe i zamontuj sobie odpinany hak i będzie ok :) no ale jak zdecydujesz i co zrobisz to już twoja decyzja...

.:::B:::. .:::M:::. .:::W:::.
Opublikowano
polecam ci hak firmy WESTFALIA jest całkowicie odpinany, odpinasz cała kule i gniazdo elektryczne. jest troche droższy od zwykłego odpinanego, ale wydaje mi sie ze do coupe warto. A z resztą... mam jeszcze w domu mercedesa W211, założyłem zwykły odpinany hak...i jeżdżę....z przyczepką ze świniami :lol: i nikt sie nie śmieje, każdy tylko patrzy i mówi, że rolnikom tez sie jednak powodzi....
Opublikowano
Jak nie będzie skłonna zmienić zdanie to masz 2 wyjścia: ustąpić albo kup jej kombi e34 a sobie coupe e36 i będziecie się mogli nawzajem wymieniać przyczepką :norty:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!