Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nerwus mam ogromną prośbę, czy mógłbyś zaktualizować linki do DIS-a v57UK? Mam zainstalowanego DIS-a v55UK na v44, czy v56 lub v57 mogę zainstalować dalej na obecnym v55 czy od początku na v44? Może ktoś z forumowiczów udostępni v57 albo v56UK???
  • Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak znajdę chwile to tak, popatrz bo na sieci jest dużo mirror'ów.
Opublikowano
A ja mam z kolei następu jace pytanie: w jaki sposób zainstalować bazę DIS v52. Po ściągnięciu tej wersji z sieci jej zawartość jest podobna do zawartości katalogu GT1_vmware. A to nie są pliki instalacyjne (obraz płyty) jak w przypadku EasyDIS-base-44.
Opublikowano

Mam kilka pytan:

1. W pliku obd.ini do czego sluzy linijka UBATT=OFF? znajduje sie ona ponizej RETRY=ON

2. W ustawieniach portu lepiej ustawic raty na 4096/4096 czy 1024/1024?

3. Czy jest roznica na jakim porcie ustawimy intefejs? com1 czy com2?

4. Postawilem Disa v44 chialbym sobie zrobic teraz kopie i zaktualizowac do v57, zebym mogl sie przelaczac pomiedzy wersjami. Jak to zrobic? Czytalem cos o snapshotach w VMware Workstation 5.5.

Interfejs to K+CAN na USB

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam kilka pytan:

1. W pliku obd.ini do czego sluzy linijka UBATT=OFF? znajduje sie ona ponizej RETRY=ON - nie będzie zatrzymywać wykonywania skryptu w przypadku braku ignition

2. W ustawieniach portu lepiej ustawic raty na 4096/4096 czy 1024/1024? - 4096

3. Czy jest roznica na jakim porcie ustawimy intefejs? com1 czy com2? - dla ADS musi byc COM1, ediabas < 7.0 nie radzi sobie również z innym numerem portu jak COM1

4. Postawilem Disa v44 chialbym sobie zrobic teraz kopie i zaktualizowac do v57, zebym mogl sie przelaczac pomiedzy wersjami. Jak to zrobic? Czytalem cos o snapshotach w VMware Workstation 5.5. - Mozesz poprostu zrobic kopie katalogu i wtedy update do v57. Opis masz na forum.

Interfejs to K+CAN na USB

Opublikowano
Zainstalowałem DIS-a, wszystko działa, ale jeden problem. Gdy klikam na jakikolwiek przycisk to nic się nie zadzieje, dopóki minimalnie nie ruszę myszką. W praktyce wygląda to tak że klikam np service function i przesuwam odrobinę myszkę, dopiero jest efekt, gdybym nie ruszył jest tak jakby się zawiesił. Czy da się to jakoś wyeliminować?
Opublikowano
Zainstalowałem DIS-a, wszystko działa, ale jeden problem. Gdy klikam na jakikolwiek przycisk to nic się nie zadzieje, dopóki minimalnie nie ruszę myszką. W praktyce wygląda to tak że klikam np service function i przesuwam odrobinę myszkę, dopiero jest efekt, gdybym nie ruszył jest tak jakby się zawiesił. Czy da się to jakoś wyeliminować?

też tak miałem i chyba się nie da niestety...

Opublikowano

Spróbuj wejść w disa i :

#mkdev mouse

Zobaczyć jak ustawiona jest mysz

PS/2 keyboard mouse.

Może zmiana na pomoże

High resolution.

Jak nic nie da to mało RAM

U mnie nic takiego się nie dzieje

Na Vmware śmiga szybciej niż org na IBM

Nic się nie wiesza lata jak talala

Opublikowano
Jakiej wersji VMware uzywacie? Instrukcja jest do 5.5, a w wersji 7.0 i 8.0 jest troche inna konfiguracja sieci. Ma ktos moze konfiguracje krok po kroku do nowszych wersji?
Opublikowano

:D

Czego:

Disa ?

Vmware ?

Czy używanego komputera?

Masz problem czytaj z prawej -------------------------------------------------------------------------------------------------> Płock

Opublikowano

Szybkość pracy disa nie zależy od wersji Vmware , ale od możliwości kompa czyli

Procesor

RAM

Szybkość dysku

Ilości programów działających w tle

w brew pozorom dodawanie Ram w Vmware wcale nie przyspieszy pracy disa ja mam 512 ustawione i lata

Chociaż na Vmware 7 jakby troszkę płynniej albo mam złudzenie

Ps :D

Moje konto też by chciało co nieco się dowiedzieć

Update wskazane

:cool2:

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z praktyki:

1) Jeżeli procesor nie ma virtualizacji to dowolna wersja

2) Jeżeli procesor ma virtualizacje to vm8.

W vm8 można wejść do biosu maszyny vm można wejść z menu vmware. Nie trzeba bawić się z duszeniem klawiszy na czas.

Od wn7 wspierana jest virtualizacja wiec przyspieszenie jest jak najbardziej widoczne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
A gdzie linki ISTA które były wyżej !! pomału robi się to typowo POLSKIE :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: Edytowane przez piotrek1