Skocz do zawartości

wymiana poduszek tylnej belki - gdzie i za ile

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ja wymieniałem w firmie Jaro-Filtr:

http://www.jaro-filtr.com.pl/

Do E34 tuleje z tyłu Lemfordera kosztowały mnie 119 PLN / sztukę a ich wymiana 300 PLN (trzeba było ściągać belkę).

Więc jeśli cena uważasz, że ok to możesz do nich podjechać, są zaraz za wyjazdem z Ząbek do Warszawy.

/Pozdrawiam

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano
jak ktoś jest [BAD] i nie ma pomysłów to się babrze z opuszczaniem wszystkiego, a jak ma łep to zrobi to bez tych wszystkich cyrków. Kolega sam raz w nocy nie mógł spać i wymyślił jak wymienić te poduszki w E34, o 2 w nocy poszedł do grażu wywyiercił dziury w ścianach pospinał zwiechy i ponaciągał pasami ledwo mu się to udało ale zrobił, nie wiem dokładnie jak ale zrobił, i to sam bez niczyjej pomocy.
Opublikowano
Kolega sam raz w nocy nie mógł spać i wymyślił jak wymienić te poduszki w E34, o 2 w nocy poszedł do grażu wywyiercił dziury w ścianach pospinał zwiechy i ponaciągał pasami ledwo mu się to udało ale zrobił, nie wiem dokładnie jak ale zrobił, i to sam bez niczyjej pomocy.

Dziury wścianach to może lepiej podjechać do warsztatu bo remont chałupy to też pare złotych kosztuje , a jak piszesz że o 2 wnocy i wogóle te ściany to tak sobie myślę że może za dużo koksu wciąga

pozdrawiam

Opublikowano
Koksy koksami....ale pelna depperacja sie liczy buahaahah...Ja o 2 w nocy albo zamykam forum...i ide spac....albo juz zmieniam bok spania. :D i zastanawiam sie czy jajecznica z rana bedzie dobra...czy moze toscik? :D

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Robcik,

Napisz gdzie robiłeś te tuleje, bo ja z konieczności robiłem w Warszawie, ale jestem z Białegostoku i czasami jak bywam, to mógłbym wstawić autko na wymianę np. wahaczy po konkurencyjnej do Warszawy cenie.

Pozdrawiam,

/Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano

Do E34 tuleje z tyłu Lemfordera kosztowały mnie 119 PLN / sztukę a ich wymiana 300 PLN (trzeba było ściągać belkę).

To coś drogo Cię to wyszło.

Ja za 2 szt. Lemfordera do E34 zapłaciłem 195 PLN, a za wymianę 122 PLN, z tym, że bez wyjmowania belki.

Ostatnio mój kolega wymieniał te tuleje w E34. Koszt jednej sztuki to 60zł. Nie trzeba wyjmować belki - wystarczy mieć sciągacz.

pzdr

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano

Wtrącę tylko to, że warto pytać o części w ASO - u mnie (BawariaMotorsKatowice) oryginalne poduszki E34 kosztują teraz 80zł/szt (wcześniej 120zł/szt)

Wymiana w moim ASO 800zł

Wymiana w nie-aso 250zł

Temat rozpoczął się chyba od poduch E39 - wiec trzeba pamiętać, że części do E39 wciąż są wyraźnie droższe od niemal identycznych części E34, naprawy też droższe, a w dodatku w E39 są cztery poduszki tylnej belki.

Pozdrawiam, marek

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Jeśli szukacie takiej tuleji to mam takowe po 50zł/sztuka

Ponirzej foto

--------->http://www.fortunaline.com.pl/grafika/9730.jpg <---------------

lub rozrysowany cały układ zawieszenia ......jesli szukacie czegoś z zawieszenia piszcie ...brat ma sklep i dobre rabaty :D:D:D:D:D:D:D:D

http://www.fortunaline.com.pl/grafika/9730.jpg

To zdjęcie mamy oglądać przez lornetkę?

Cena jest zawsze odzwierciedleniem jakości. Oszczędny płaci dwa razy, dlatego wole "przepłacić" za oryginał (ewentualnie jakiś naprawdę DOBRY i SPRAWDZONY zamiennik)

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
Robcik,

Napisz gdzie robiłeś te tuleje, bo ja z konieczności robiłem w Warszawie, ale jestem z Białegostoku i czasami jak bywam, to mógłbym wstawić autko na wymianę np. wahaczy po konkurencyjnej do Warszawy cenie.

Tuleje wymieniałem na Wierzbowej, tylko nie pamiętam dokładnego adresu. Na PW mniej więcej Ci napiszę jak tam trafić.